image

Amazon wilde gezichtsherkenning aan immigratiedienst VS verkopen

woensdag 24 oktober 2018, 15:12 door Redactie, 1 reacties

Amazon heeft gezichtsherkenningstechnologie aan de Amerikaanse immigratiedienst ICE aangeboden, ook al was Amazon-personeel niet blij met de mogelijke samenwerking met opsporingsdiensten, zo blijkt uit documenten en e-mails die via de Amerikaanse tegenhanger van het Wob-verzoek in handen van het Project on Government Oversight (POGO) zijn gekomen.

De Rekognition-techologie van Amazon maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om mensen in video's en foto's te herkennen. De software maakt het ook mogelijk om bijvoorbeeld personen in openbare ruimtes te volgen. Verschillende voormalige ICE-functionarissen lieten tegenover POGO weten dat ze zich zorgen maken over de mogelijkheid tot misbruik van de technologie.

Tijdens een evenement werd de Rekognition-techologie aan ICE gedemonstreerd. Vervolgens nam Amazon contact op aangezien de immigratiedienst interesse had. Op dit moment heeft ICE echter geen contract met Amazon. Een woordvoerder van de dienst laat tegenover persbureau Bloomberg weten dat ICE in het verleden gezichtsherkenning heeft toegepast en altijd bezig is om nieuwe technologie bij onderzoeken toe te passen.

Reacties (1)
25-10-2018, 11:22 door Anoniem
Achja, bij Facebook kunnen ze dit ook kopen. Of gewoon scrapen. Dus de meeste mensen bieden die informatie op een dienblad aan ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.