image

Pentagon start doorlopend beloningsprogramma voor hackers

donderdag 25 oktober 2018, 14:25 door Redactie, 2 reacties

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft besloten het 'Hack the Pentagon' beloningsprogramma voor onderzoekers en hackers uit te breiden. Twee jaar geleden werd het programma voor het eerst gestart, waarbij goedgekeurde ethische hackers en beveiligingsonderzoekers werden beloond voor het rapporteren van kwetsbaarheden in websites en andere onderdelen van de infrastructuur van het Pentagon.

De eerste editie van Hack the Pentagon vond plaats over een periode van vier weken. Het programma is nu uitgebreid. Zo zullen er doorlopende assessments van belangrijke onderdelen plaatsvinden en zal er niet alleen naar websites worden gekeken, maar ook naar andere onderdelen zoals hardware en fysieke systemen. "Via dit model kan het ministerie van Defensie tijdens de ontwikkeling van een systeem een open dialoog met goedgekeurde hackers gaande houden, wat zeer waardevol is aangezien software en andere onderdelen regelmatig worden geüpdatet", aldus het Pentagon.

Reacties (2)
25-10-2018, 15:48 door Anoniem
Handig voor APT hackers met dubbele pet op. Sommige zaken geef je door aan het Pentagon. Andere zaken aan bijvoorbeeld Moskou of Beijing.
25-10-2018, 18:16 door Anoniem
Sinds wanneer werkt APT ook voor beijing?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.