image

Microsoft wijzigt Windows 10-opties voor wachtwoordloos inloggen

donderdag 1 november 2018, 12:20 door Redactie, 2 reacties

Microsoft gaat de inlogopties voor Windows 10 aanpassen wat het eenvoudiger voor mensen moet maken om zonder wachtwoord in te loggen. Naast het gebruik van een wachtwoord biedt het besturingssysteem via Windows Hello ook verschillende andere inlogmanieren.

Zo kan er worden gekozen om met biometrische informatie in te loggen zoals een vingerafdruk of irisscan, en is het mogelijk om een pincode of fotowachtwoord in te stellen. Volgens gebruikers was het vorige ontwerp van de inlogopties onoverzichtelijk en verwarrend. Microsoft heeft nu in de nieuwste testversie van Windows 10 een aanpassing doorgevoerd om de inlogopties te vereenvoudigen. "We denken dat deze aanpassing je helpt om de veiligste inlogoptie voor jouw wensen te kiezen, of het nu een pincode of een biometrische factor zoals vingerafdruk of gezichtsherkenning is", zegt Microsofts Dona Sarkar.

Het nieuwe ontwerp toont een overzicht van de verschillende inlogopties, wat gebruikers een beter geïnformeerde keuze moet laten maken. "Security zou niet intimiderend moeten zijn en we willen je helpen bij het elimineren van wachtwoorden. Daarom willen we dat je eenvoudig je eerste verdedigingslinie kan instellen door je apparaat met Windows Hello te beveiligen", aldus Sarkar.

Image

Reacties (2)
03-11-2018, 08:55 door Jo-Han
Ik mis de optie om 2-factor te gebruiken. Denk hierbij aan een combi ‘yubi-key plus Pin’.
03-11-2018, 18:27 door Anoniem
inderdaad die optie zou toch standaard erop moeten
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.