image

Politie pakt verdachte op voor verwijderen website Haags bedrijf

woensdag 7 november 2018, 13:41 door Redactie, 3 reacties

De politie heeft gisteren een 29-jarige man uit Schipluiden aangehouden op verdenking van het hacken en verwijderen van een website van een Haags bedrijf. Volgens de politie was een ruzie in de relationele sfeer aanleiding voor de verdachte om de website in juli van dit jaar te verwijderen.

De verdachte en de eigenaar van het bedrijf zijn bekenden van elkaar. De eigenaar wist de website na een dag weer in de lucht te krijgen en deed aangifte bij de politie. Digitaal onderzoek leidde uiteindelijk naar de verdachte, die woensdagmorgen kon worden aangehouden. De politie heeft voor verder onderzoek verschillende gegevensdragers in beslag genomen.

Reacties (3)
07-11-2018, 19:43 door Anoniem
"Hacken" is niets voor de Nederlandse wet (EN TERECHT), dus daar kun je ook niet van verdacht worden. De term is nog altijd "computervredebreuk". Dat horen jullie te weten, schrijf dat dan ook. En ja, de po-li-sies horen dat nog meer te weten. Die mogen dus terug naar de po-li-sie-ve-ter-strik-sgool, de lutsers.
08-11-2018, 05:01 door Anoniem
Griezelig. Iemand doet een dieliet van een website bij een onderling conflict. Foei, stout, mag wel, mag niet. Een kinderachtigheidje. Tenzij door die dieliet het halve land niet meer kon pinnen bij de kassa.

Wat ik eng vind is dat er staat dat de politie "verschillende gegevensdragers in beslag genomen" heeft. Dat lijkt op een vorm van straffen door de politie terwijl dat aan de rechter is.

Maar ook moet je er niet aan denken dat je door iemand onterecht beschuldigd wordt en de politie even doodleuk alle gegevensdragers die je hebt in beslag gaat lopen nemen! Die je wellicht nodig hebt om je eigen onschuld aan te tonen. Maar waarop ook vitale data op kan staan waar je dagelijks mee werkt. En dat ze dan rustig alles in de kast leggen en er wel eens een keertje naar gaan kijken als ze tijd hebben. (Daar zijn polities heel goed in!)

Het was 20 jaar geleden al echt een zorg met politie. Die kunnen zomaar mijn server uit het rek trekken en meenemen. En dan zitten er tienduizenden brave internetters ineens naar server not found te kijken op hun scherm. Omdat die letterlijk gepikt is door de politie. En dan maar afwachten wanneer je hem terugkrijgt.

Als ik nu lees dat er meerdere gegevensdragers zijn meegenomen, is voor mij iets als dat de politie, omdat er mogelijk een speld bewijs bij je te vinden is, voorlopig maar even je hele huis heeft meegenomen. Je krijgt het wel een keertje terug, maar wanneer weten ze nog niet.

Daar zouden eigenlijk eens wat hele nare domme ongelukken door moeten gebeuren om te beseffen wat men daar doet! Dat bijvoorbeeld heel Nederland niet meer kan pinnen en de enige reddende rsa private key toevallig ook op die gegevensdrager staat. Dus dat heel Nederland dan minstens anderhalf jaar nergens meer kan pinnen. Want ze zijn er "nog met hun onderzoek bezig".
12-11-2018, 08:21 door Tha Cleaner
Door Anoniem: Griezelig. Iemand doet een dieliet van een website bij een onderling conflict. Foei, stout, mag wel, mag niet. Een kinderachtigheidje. Tenzij door die dieliet het halve land niet meer kon pinnen bij de kassa.

Wat ik eng vind is dat er staat dat de politie "verschillende gegevensdragers in beslag genomen" heeft. Dat lijkt op een vorm van straffen door de politie terwijl dat aan de rechter is.
Of om bewijs veilig te stellen?

[quote[Maar ook moet je er niet aan denken dat je door iemand onterecht beschuldigd wordt en de politie even doodleuk alle gegevensdragers die je hebt in beslag gaat lopen nemen! [/quote]Daarom komt de politie ook niet zomaar even langs om alles in beslag te nemen.

Maar waarop ook vitale data op kan staan waar je dagelijks mee werkt. En dat ze dan rustig alles in de kast leggen en er wel eens een keertje naar gaan kijken als ze tijd hebben. (Daar zijn polities heel goed in!)
Ik roep even iets met met offsite backups... En de politie komt echt niet zomaar even binnen vallen.

Het was 20 jaar geleden al echt een zorg met politie. Die kunnen zomaar mijn server uit het rek trekken en meenemen. En dan zitten er tienduizenden brave internetters ineens naar server not found te kijken op hun scherm. Omdat die letterlijk gepikt is door de politie. En dan maar afwachten wanneer je hem terugkrijgt.
Gelukkig kont dat 20 jaar geleden ook al niet. Wel afgezien dat toen de computers wel even heel anders in elkaar zaten.
Maar de politie pikt ook niet zomaar. Daarvoor hebben ze een gerechtelijk bevel voor nodig. En dat krijgen ze ook niet zomaar.
Daarnaast Offsite backups? Bestond 20 jaar geleden ook al.

Dat bijvoorbeeld heel Nederland niet meer kan pinnen en de enige reddende rsa private key toevallig ook op die gegevensdrager staat. Dus dat heel Nederland dan minstens anderhalf jaar nergens meer kan pinnen. Want ze zijn er "nog met hun onderzoek bezig".
Ik heb werkelijk geen idee wat je hiermee bedoelt. Maar bij grote bedrijven hebben ze gewoon backups liggen die ze eventueel kunnen restoren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.