image

BlackBerry koopt securitybedrijf Cylance voor 1,4 miljard dollar

vrijdag 16 november 2018, 11:44 door Redactie, 1 reacties

BlackBerry gaat securitybedrijf Cylance voor 1,4 miljard dollar kopen, zo heeft de smartphonefabrikant vandaag bekendgemaakt. Het in 2012 opgerichte Cylance biedt anti-virussoftware en andere oplossingen om endpoints te beveiligen.

BlackBerry wil de technologie van Cylance aan de eigen producten en onderdelen toevoegen, waaronder het Spark "Enterprise of Things" platform en QNX, de eenheid die software voor autonome auto's ontwikkelt. De overname moet nog door toezichthouders worden goedgekeurd en zou voor februari 2019 moeten zijn afgerond. Cylance zal na de overname als aparte bedrijfseenheid binnen BlackBerry opereren.

Reacties (1)
16-11-2018, 12:16 door -karma4 - Bijgewerkt: 16-11-2018, 12:34
BlackBerry wil de technologie van Cylance aan de eigen producten en onderdelen toevoegen, waaronder het Spark "Enterprise of Things" platform en QNX, de eenheid die software voor autonome auto's ontwikkelt.

Voor de volledigheid: "(Blackberry) QNX (uitgesproken als Q-N-X of kjoeniks) is een commercieel POSIX-compatibel Unix-achtig realtimebesturingssysteem, in de eerste plaats gericht op de embedded systemen." - https://nl.wikipedia.org/wiki/QNX.

Misschien een ideetje voor het 'back to the drawing board' voor geldautomaten? Zie: https://www.security.nl/posting/587371/Re%3A+Geldautomaten+eenvoudige+prooi+voor+beveiligingsonderzoekers.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.