image

Nederland en VS investeren 2,4 miljoen euro in ddos-onderzoek

maandag 19 november 2018, 15:44 door Redactie, 0 reacties

De Nederlandse en Amerikaanse autoriteiten hebben samen 2,4 miljoen euro geïnvesteerd in onderzoek naar ddos-aanvallen en de security van industriële controlesystemen (ICS) en Supervisory Control en Data Acquisition (SCADA)-systemen.

Vorig jaar mei zijn de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), het ministerie van Justitie en Veiligheid en het Amerikaanse ministerie van Homeland Security het "Joint U.S. - Netherlands Cyber Security Research" programma gestart. Binnen het programma werken NWO Exacte en Natuurwetenschappen en het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het ministerie van Veiligheid en Justitie samen met de Cyber Security Division (CSD) van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security (DHS).

Het programma heeft als doel om de samenwerking tussen Amerikaanse en Nederlandse onderzoekers op het gebied van cybersecurity te versterken. In totaal hebben dertien Amerikaans-Nederlandse onderzoeksteams een voorstel ingediend en werden vijf aanvragen gehonoreerd, zo laat het NCSC weten. De helft van de beschikbare 2,4 miljoen euro is afkomstig van de Nederlandse overheid.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.