image

Malafide advertenties sturen iOS-gebruikers naar scamsites

dinsdag 27 november 2018, 12:00 door Redactie, 3 reacties

Amerikaanse iOS-gebruikers zijn het doelwit van malafide advertenties geworden die gebruikers doorstuurden naar scamsites en pornografische content. Volgens securitybedrijf Confiant vinden dergelijke aanvallen al langer plaats, maar was er op 12 november een duidelijke piek zichtbaar.

De malafide advertenties, die op allerlei websites verschenen, wisten gedurende een periode van 2 dagen naar schatting 300 miljoen sessies te kapen. Daarbij werden de advertenties nagenoeg aan alleen Amerikaanse iOS-gebruikers getoond. Zodra iOS-gebruikers de advertenties te zien kregen werden ze doorgestuurd naar verschillende websites. Deze sites lieten weten dat de gebruiker cadeaubonnen of andere producten had gewonnen. In werkelijkheid probeerden de scamsites allerlei gegevens van gebruikers te ontfutselen.

Image

Reacties (3)
27-11-2018, 13:13 door Anoniem
Elke onverwachte mail die je vindt in je mailbox of via een andere weg die scandeert: "PROFICIAT"..."CONGRATULATIONS"..."U BENT IN DE PRIJZEN GEVALLEN"..."U HEEFT GEWONNEN".... moet je als een REGELRECHTE SCAM beschouwen.

Trap er niet in, en gooi dit soort berichten altijd in de prullenbak.
27-11-2018, 18:30 door Anoniem
En dan nog vragen bedrijven zich af waarom mensen adblokkers gebruiken.
28-11-2018, 13:33 door Anoniem
Een beetje vreemd dat deze aanval alleen op IOS gebruikers heeft plaatsgevonden, terwijl het doel was gegegevens onfutselen wat behoorlijk generiek is, kan men zomaar ook op linux en of windows gerbuikers uitvoeren. Daarmee wordt de vraag: Alleen maar poging om gegevens te ontfutselen, of.......Malware installatie, etc?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.