image

NASA waarschuwt personeel voor mogelijk datalek

woensdag 19 december 2018, 09:49 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse ruimteorganisatie NASA heeft medewerkers gewaarschuwd dat hun gegevens mogelijk zijn gestolen. In een bericht aan het personeel stelt NASA dat het op 23 oktober een onderzoek is gestart naar een mogelijke inbraak op verschillende servers die persoonlijke gegevens van medewerkers bevatten.

Na de ontdekking heeft NASA-personeel de servers beveiligd en is er een onderzoek ingesteld naar de omvang van de mogelijke datadiefstal. Een proces dat enige tijd in beslag zal nemen. De ruimteorganisatie heeft het bericht naar alle NASA-medewerkers gestuurd ongeacht of hun informatie mogelijk is gestolen. Hiermee wil de organisatie bewustzijn creëren. Zodra er meer details bekend zijn zal NASA alle getroffen medewerkers informeren.

Waarom de ruimteorganisatie twee maanden heeft gewacht met het waarschuwen van het personeel is onbekend. Ook wil het niet zeggen wat voor soort gegevens er mogelijk zijn buitgemaakt, zo blijkt uit een verklaring aan The Register. Daarin spreekt NASA wel over "intrusions", wat lijkt te suggereren dat aanvallers toegang tot de servers hebben verkregen.

Reacties (2)
19-12-2018, 10:12 door Anoniem
Na de ontdekking heeft NASA-personeel de servers beveiligd

Mooi op tijd
19-12-2018, 17:32 door Anoniem
NASA schijnt vooral doelwit te zijn van UFO-gekkies die denken dat er ergens nog wel wat te vinden is over aliens of over het feit dat Stanley Kubrick de maanlandingen in scene heeft gezet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.