image

Privacy-OS Tails gaat automatische upgrades introduceren

maandag 24 december 2018, 13:49 door Redactie, 0 reacties

Gebruikers van het op privacy gerichte besturingssysteem Tails krijgen volgend jaar de mogelijkheid om automatisch upgrades uit te laten voeren. Het is één van de maatregelen die de ontwikkelaars nemen om het gebruiksgemak van Tails te vergroten.

Tails staat voor The Amnesic Incognito Live System en is een volledig op Linux-gebaseerd besturingssysteem dat speciaal is ontwikkeld om de privacy en anonimiteit van gebruikers te beschermen. Het wordt zo'n 20.000 keer per dag gebruikt, maar de ontwikkelaars willen het aantal gebruikers vergroten. Zo wordt er in januari een nieuw installatiemechanisme gelanceerd om de installatie van Tails op macOS te vereenvoudigen. Ook maakt dit mechanisme het eenvoudiger om Tails op Linux en Windows te gebruiken.

Tevens zal het besturingssysteem Secure Boot ondersteunen. Een andere nieuwe maatregel om het gebruiksgemak te vergroten is dat het uitvoeren van handmatige upgrades niet meer noodzakelijk zal zijn. Gebruikers kunnen straks automatisch upgrades laten uitvoeren, behalve in het geval van grote upgrades naar een geheel nieuwe versie. De ontwikkelaars zijn verder van plan om ook een lichter en robuuster upgrademechanisme te gaan onderzoeken.

Naast de technische maatregelen zal ook de website van Tails onderhanden worden genomen. Op deze manier willen de ontwikkelaars duidelijker aan nieuwe gebruikers maken wat Tails precies is en waarom ze het zouden moeten gebruiken. "Meer en meer mensen zullen Tails leren kennen en gebruiken om zichzelf te beschermen", zo stellen de ontwikkelaars in hun plannen voor 2019.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.