image

Advocatenkantoor VS verliest back-upschijf met klantgegevens

woensdag 26 december 2018, 14:48 door Redactie, 6 reacties

Een Amerikaans advocatenkantoor heeft klanten gewaarschuwd voor een datalek nadat een onversleutelde back-upschijf met persoonlijke gegevens van klanten uit de auto van een advocaat werd gestolen. Het gaat om namen, adresgegevens, social security nummers en rekeningnummers.

In een brief aan getroffen klanten laat advocatenkantoor Michael Koch, Lockhart, Britton & Koch weten dat een back-upschijf met klantgegevens altijd off-site wordt bewaard in het geval een computer crasht of er iets met het gebouw gebeurt. Eén van de advocaten heeft deze schijf altijd bij zich. Vanwege boodschappen voor Thanksgiving had de advocaat de briefkoffer met de back-upschijf onbedoeld in zijn auto achtergelaten, waar die vervolgens werd gestolen.

Getroffen klanten kunnen een jaar lang kosteloos hun krediet laten monitoren en zijn verzekerd tegen identiteitsdiefstal. Verder laat het advocatenkantoor weten dat de back-upschijf voortaan in een brandwerende kluis wordt opgeslagen en er naar andere vormen van beveiligde opslag wordt gekeken (pdf).

Reacties (6)
26-12-2018, 15:47 door Anoniem
“Getroffen klanten kunnen een jaar lang kosteloos hun krediet laten monitoren en zijn verzekerd tegen identiteitsdiefstal.”

Een jaar? Daarna geen risico meer?
26-12-2018, 16:45 door SPer
ehhhh , onversleuteld ? das pas echt stom ! Normaliter behoord een BU altijd onder stringente voorwaarden naar een BU lokatie gebracht te worden .

Een onversleutelde backup in een auto te laten liggen in plaats van in de offsite lokatie lijkt me uitermate strafbaar .
26-12-2018, 17:28 door Anoniem
Nou ja, ze zijn er in elk geval eerlijk in, geven nog een goedmakertje weg plus dat hun klanten blijkbaar verzekerd zijn voor schade. Los van dat je met geld ook weer niet alles goedmaakt en de tijd ermee kan terugdraaien (zoals de wel van vervolging vrijgestelde kattelieke kerk nog steeds vrolijk fluitend weg te lopen...), dat is wel een punt. Vind ik dan. Als je met de spullen van een ander rondloopt dan hoor je daar bij stil te staan. Je vergeet toch ook niet dat je de hond van je buren achterin de auto hebt zitten? Als het hoogzomer is? (En dat is ook al zo een geval dat als je dat toch vergeten was, zeggen dat je wel een nieuwe voor ze koopt ook niet altijd troost geeft...)

Schijf vergeten, auto gepikt, niet beveiligd, dat kan beter. Maar kantoor afgefikt en alle data weg, ook niet leuk.

Een ongelukje. Of, zoals de Belgen zeggen: Het kan iedereen overkomen, maar de stomsten het eerst. Daarnaast, ik ken een hele sloot heel veel stommere advocaten. Ik zou bij een kantoor als dit echt niet weggaan. Beetje dom. Ben ik ook wel eens.
26-12-2018, 22:32 door Remmilou
Door SPer: ehhhh , onversleuteld ? das pas echt stom ! Normaliter behoord een BU altijd onder stringente voorwaarden naar een BU lokatie gebracht te worden .

Een onversleutelde backup in een auto te laten liggen in plaats van in de offsite lokatie lijkt me uitermate strafbaar .
Precies! Ik versleutel zelfs mijn eigen privé backups buiten mijn huis. Het zijn maar de gebruikelijke foto's en videos, maar toch...
Als je in deze tijd nog steeds zo klunzig omgaat met andermans data dan leef je wel onder een steen.
27-12-2018, 14:06 door Anoniem
Door Anoniem: “Getroffen klanten kunnen een jaar lang kosteloos hun krediet laten monitoren en zijn verzekerd tegen identiteitsdiefstal.”

Een jaar? Daarna geen risico meer?
Het is een advocatenkantoor in de VS. Daar nemen ze het niet zo nauw met privacywetgeving.
27-12-2018, 16:46 door Anoniem
Door Remmilou:
Als je in deze tijd nog steeds zo klunzig omgaat met andermans data dan leef je wel onder een steen.
Als je denkt dat bij ieder mens op de wereld de gedachten helemaal draaien om IT, privacy en veiligheid en dat
niemand fouten maakt als ie daar 100% mee bezig is dan leef je ook wel onder een steen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.