image

Aanvaller verstuurt bericht via Australisch waarschuwingssysteem

maandag 7 januari 2019, 15:19 door Redactie, 2 reacties

Een aanvaller heeft afgelopen zaterdag via een Australisch waarschuwingssysteem een bericht naar duizenden mensen gestuurd dat hun gegevens niet veilig zijn bij de aanbieder van het systeem. Het Early Warning Network (EWN) geeft weerwaarschuwingen via sms, vaste telefoonlijnen, e-mail en social media. Ook waarschuwt het voor natuurbranden.

Duizenden mensen in Australië ontvingen dit weekend via sms, telefoon en e-mail een bericht dat EWN gehackt was en hun persoonlijke informatie niet veilig is bij het bedrijf, zo meldt ABC. In een verklaring op de eigen website stelt EWN dat een ongeautoriseerd persoon op illegale wijze inloggegevens heeft verkregen en zo op het systeem kon inloggen. Vervolgens werd het bericht verstuurd.

Volgens het bedrijf werd de aanval snel ontdekt en kon het systeem worden uitgeschakeld. Een "klein deel" van de gebruikers die in de data database staan had toen het bericht al ontvangen. Gegevens van gebruikers zouden niet zijn gecompromitteerd, zo laat EWN verder weten. De autoriteiten zijn inmiddels een onderzoek naar de inbraak gestart.

Image

Reacties (2)
07-01-2019, 18:41 door spatieman
klein deel van de gebruikers, 20% van de bevolking denkelijk ?
08-01-2019, 09:37 door Anoniem
Door spatieman: klein deel van de gebruikers, 20% van de bevolking denkelijk ?

Wat?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.