image

Overheid biedt ondernemers gratis camerascan voor betere beelden

donderdag 10 januari 2019, 15:51 door Redactie, 7 reacties

De overheid is vandaag een campagne gestart waarbij ondernemers een gratis camerscan krijgen aangeboden. Op deze manier wil het ministerie van Justitie en Veiligheid de kwaliteit van de beelden van particuliere camerasystemen verbeteren. De helft van de beelden van deze camera's blijkt namelijk ongeschikt voor het opsporen voor verdachten.

De campagne heet 'Excellent Cameratoezicht' en is een initiatief van de Rijksoverheid, de politie, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland. Ondernemers kunnen tijdens de campagne hun eigen camerasystemen en -opstellingen gratis door het CCV laten controleren. Ondernemers uit Noord-Holland komen als eerste in aanmerking voor de gratis camerascan. De landelijke uitrol van de campagne volgt dit jaar.

"Met 'Excellent Cameratoezicht' hebben we de beschikking over een belangrijk nieuw, effectief wapen in de strijd tegen criminaliteit zoals geweld, diefstallen en overvallen. Een verbetering van de kwaliteit van camerabeelden helpt enorm. Ik roep daarom de hulp van ondernemers in, om samen ervoor te zorgen dat de kwaliteit van die beelden toeneemt", aldus minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

Het aantal overvallen in Nederland is al enige tijd aan het dalen. In 2009 ging het nog om 3000 overvallen. Inmiddels zijn dat er rond de 1100 per jaar. Vorig jaar kende echter een lichte toename van 3 procent.

Image

Reacties (7)
10-01-2019, 15:55 door Anoniem
Dit is er meen ik ook voor particulieren maar dan ben je verplicht om eventuele beelden af te staan en word je aangemeld bij de CCV.
10-01-2019, 16:33 door Anoniem
if (pixels < 720) not_good();

Doen ze goed.
10-01-2019, 17:30 door Anoniem
Gelijk ff de database met te vorderen beelden vullen.
En we trappen er weer gewoon in. Want we hebben niks te verbergen. Toch?
10-01-2019, 17:53 door Anoniem
Door Anoniem: Gelijk ff de database met te vorderen beelden vullen.
En we trappen er weer gewoon in. Want we hebben niks te verbergen. Toch?
Ik ben altijd wel blij als er goede camerabeelden zijn van verdachten/criminelen. Sowieso als je al een bewakingscamera gebruikt, dan heeft het toch zin om te zorgen dat de beelden ook bruikbaar zijn?

Voor de prijs hoef je het al lang niet meer te laten, een 3MP hikvision uit China heb je
voor onder de 100€.

Wel erg duf dat er verwezen wordt naar een NEN norm die 330€ kost https://www.nen.nl/NEN-Shop/Norm/NENENIEC-6267642015-en.htm. Als het dan toch zo belangrijk is voor de maatschappij, dan moeten ze die norm gewoon afkopen, net zoals met de NEN7510 is gedaan
10-01-2019, 17:58 door karma4 - Bijgewerkt: 10-01-2019, 17:59
Door Anoniem: Gelijk ff de database met te vorderen beelden vullen.
En we trappen er weer gewoon in. Want we hebben niks te verbergen. Toch?
1100 overvallen per jaar de overvallers hebben duidelijk iets te verbergen. De camera's worden door slachtoffers en directe omgeving gebruikt te rf bescherming van privacy.
Privacy is een groot goed waar privacy activisten kennelijk geen booschap aan hebben.
11-01-2019, 08:30 door Anoniem
Door Anoniem: Gelijk ff de database met te vorderen beelden vullen.
En we trappen er weer gewoon in. Want we hebben niks te verbergen. Toch?
Waar zijn deze camera's voor bedoeld anders dan het opsporen van criminelen? Op het moment dat er een misdrijf is gepleegd, hoe ga je dan de criminelen opsporen zonder de beelden aan de politie te geven? Denk nou even na.
11-01-2019, 16:00 door Anoniem
De helft van de beelden van deze camera's blijkt namelijk ongeschikt voor het opsporen voor verdachten.

Dit is inderdaad het probleem. Hoe vaak is het bij opsporing verzocht o.i.d. wel niet dat het beeld 240p zwart-wit en in 1fps is? Die beelden zijn waardeloos, je kan nog net onderscheiden dat het een mens is wat er voorbij komt. Het hoeft echt geen 4K HDR in 60fps te zijn maar HD in kleur en in 30fps zouden zo ontzettend veel schelen in het ook daadwerkelijk kunnen herkennen van de daders of ooggetuigen van een misdrijf.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.