Een Frans bedrijf dat paspoorten voor Filipijnse burgers produceerde heeft een database met gegevens van paspoorthouders meegenomen nadat het contract werd beëindigd. Dat heeft minister Teodoro Locsin van Buitenlandse Zaken via Twitter laten weten. De niet nader genoemde Franse fabrikant zou de fysieke database in handen hebben.
Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken moet de database voor alle paspoorten die voor 2010 zijn uitgegeven nu opnieuw worden gebouwd. Het gevolg hiervan is dat mensen die een dergelijk paspoort hebben bij het verlengen ervan als extra vereiste een geboortecertificaat moeten laten zien. Details zoals de naam van het bedrijf en de reden voor het opzeggen van het contract zijn niet bekendgemaakt, maar volgens de minister heeft het met geld te maken.
De oppositie wil van de regering opheldering over het datalek. "De recente bekentenis dat een bedrijf ervandoor is gegaan met de gehele fysieke database met alle paspoorthouders van het land is een groot nationaal veiligheidsrisico, en is bewijs van de grote incompetentie van de Duterte-regering in het beschermen van de privégegevens van mensen", aldus senator Risa Hontiveros. Ze wil weten welke gegevens er zijn meegenomen, hoe dit kon gebeuren, wie ervoor verantwoordelijk is en om welk bedrijf het gaat.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.
Senior Security Consultant
Als security consultant bij Cegeka speel je een uitermate belangrijke rol in het veilig houden van de bedrijven in Nederland en de Nederlandse maatschappij. Vandaar ook dat Cegeka dit hoog op de agenda heeft staan. Wij doen dit door, in close cooperation, onze klanten advies te geven op strategisch, tactisch en operationeel niveau.
Wanneer mensen een eigen device (BYOD) mee nemen naar werk: hoe bescherm jullie je daartegen? (Ben zelf tegen het gebruik van ...
Juridische vraag: Bij ons bedrijf is gekozen voor bring-your-own-device, waarbij mensen zelf privé een laptop mogen kopen en ...
Een digitaal paspoort, recht op betaalbaar en snel internet, 'digitale inburgering' of digitaal stemmen, het zijn slechts een ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.