/dev/null - Overig

FuschiaOS, WCOS, Apple, RedHat, Canonical, SUSE, Facebook en Amazon

19-01-2019, 12:30 door Anoniem, 10 reacties
Oke, Google gaat Linux achterlaten en is bezig met hun eigen kernel genaamd "Zircon" met als besturingssysteem "FuschiaOS". Dit besturingssysteem zal iig op Laptops en Smartphones moeten draaien en ik gok dat het ook op de Google Home enzo gebruikt zal worden?

Microsoft heeft als kernel "OneCore" en gaat net zoals Google een universeel besturingssysteem maken. Ook wel "Windows Core OS (WCOS)". Microsoft wil dan composers ofzo gebruiken zoals "Polaris" voor Laptop/Tablets, Aruba voor de Surface Hubs, Oasis voor VR, en ik hoor zelfs iets over "Andromeda" voor smartphones. SurfacePhone incoming?

Ondertussen lijkt Apple bezig met een Amazon Echo maar dan met Siri, een VR bril, een auto (lol) en robots en gaat het gewoon verder met Unix als kernel en MacOS/iOS als besturingsysteem.

De toekomst voor (echte) Linux op Smartphones, Laptops en Desktops lijkt er niet te zijn. Ik denk dat Linux meer als een DIY/IoT/Datacenter platform gezien zal moeten worden. Hoe het momenteel is dus. Canonical, RedHat en SUSE lijken daar ook alleen maar op te focussen. Ik vraag me af of ze Windows Server zouden kunnen overnemen om de nummer 1 te worden voor servers. Maar daarvoor zal er nog heel veel moeten gebeuren. Microsoft zal zich misschien wel meer gaan bezighouden met Azure.

Wat denken jullie wat de toekomst is? Google, Microsoft, Apple? Of gaan Canonical, RedHat en SUSE opeens echt stappen maken?

En wat denken jullie? Facebook laptops en smartphones? Gaat Amazon nog een ECHTE kansrijke poging doen? xD haha
Reacties (10)
19-01-2019, 14:22 door Anoniem
Big Corp Operationele Systemen tegen wat eigenlijk dan?
Waar zitten de alternatieven, behalve voor de fanboys en de ingewijden?

Het enige alternatief voor een beetje privacy is tor & tails. P2P alibi routing is nog niet voldoende uitgekristalliseerd.
Blockchain heeft geen echte gedecentraliseerde routing subnet implementaties,
beaker is geen echte alt-browser met dat files.

Er zijn niet voldoende tokenized driven subnets experimenten. Waar blijft Internet 0.2. for the independant world civilians.

Grootgrutter Internet staat nog steeds met volle winst op 10
en Alernatief Internet via de locale boeren-sub-net staat voorlopig nog op 0.

Zo winnen we de strijd niet, oh Internet vernieuwers. Zijn idealisten en puristen allemaal verdwenen?
Of heeft iedereen zijn of haar ziel al verkocht aan de duvel?

#sockpuppet
19-01-2019, 16:30 door Anoniem
Door Anoniem:
Wat denken jullie wat de toekomst is? Google, Microsoft, Apple? Of gaan Canonical, RedHat en SUSE opeens echt stappen maken?
Waarom 1? Waarom kunnen er niet gewoon meer dan 1 in de toekomst zijn? Waarom zouden ze in eens echt stappen maken? Hebben ze die dan nu nog niet gemaakt? Of welke stappen bedoel je precies?
En wat is toekomst trouwens? 1 jaar, 5 jaar, 10 jaar?

Beetje vaag topic....

haha
zeker weten. Soms zijn hier maar vage topics te vinden
19-01-2019, 16:59 door Anoniem
Om een reactie uit te lokken. Maar niemand, die echt inhoudelijk reageert:
https://webwereld.nl/netwerken/26-5-tragische-gevolgen-van-het-internet

Allemaal dienaren van de technologie en niet meer de heersers!
Wat doet het met ons brein en waar treden de manco's op?

Vooral emotionele manco's dus.
Op naar de op afstand gestuurde IoT Zombie-burger waterzak.

Komen er nog tegenbewegingen, zijn mensen al wakker geworden op deze punten
of te ver heen in hun verslaving aan info entertainment?

#sockpuppet
19-01-2019, 18:17 door Anoniem
Vraag jezelf eerst eens af waarvoor een OS bedoeld is.
19-01-2019, 19:25 door Anoniem
Mijn eerste operating system heb ik nog zelf geschreven.

Daarna brak de hel los.
20-01-2019, 14:52 door Anoniem
Het beste zie je de bewegingen voor Android, binnenkort F*ck-sia OS.

Het lijkt er wel op dat Google en developers hand in hand werken in het dwingen van de eindgebruiker tot consumeerderen (steeds meer en meer en groter en groter en nieuwer) en er zijn nog meer collaborateurs, zoals mobiele beveiliging apps, die stoppen vanwege steeds toenemende grootte. Aperte bloatware, omdat ze speciale app toewijzingen moeten krijgen in de instellingen. Meer, meer, groter en groter, liefst elk jaar een nieuwe en grotere app. Er zijn natuurlijk ook andere redenen, op naar 5G omdat het beter is voor total control der volksmassa's.

En wij, behalve de linux gebruiker via zijn of haar OS op usb stick, gaan er gedachtenloos achteraan. We worden dus door de ontwerpers van OS en toepassingen steeds meer" geleefd" en wie zet eindelijk eens deze "voortdrijvende krachten" eens flink de voet dwars? Iedereen begrijpt dat het toch zo niet door kan gaan en een keer onherroepelijk vastloopt, net zoals alle maatregelen, die wel snel genomen worden, maar waar wat minder is nagedacht of het wel werkelijk kan (voordeel van klimaatregelingen voor vereniging van huizenbezitters bij voorbeeld wordt een ramp). Wat moeten met Deutsche bank bij voorbeeld, die weer eens een verlies van 7 miljard af moest schrijven? Verder lachen, want de zon schijnt, maar vertel het alstublieft wel, zoals het is en leef niet in een eigen gekozen droomwereld.

#sockpuppet
21-01-2019, 12:07 door Anoniem
Oke, Google
Bliep-bliep, u riep?
21-01-2019, 12:28 door -karma4
Android is open source dus fabrikanten kunnen het gewoon blijven gebruiken indien Fuchsia OS of Zircon tegen zou vallen. Het duurt sowieso nog jáááren voordat het zover is.
21-01-2019, 19:45 door Anoniem
Door The FOSS: Android is open source dus fabrikanten kunnen het gewoon blijven gebruiken indien Fuchsia OS of Zircon tegen zou vallen. Het duurt sowieso nog jáááren voordat het zover is.

Maar 99% van de mensen neemt Android vanwege de play services. Als Google Fuchsia OS of Zircon daar als vereiste voor gaat stellen dan stapt iedereen over.
22-01-2019, 10:09 door -karma4
Door Anoniem:
Door The FOSS: Android is open source dus fabrikanten kunnen het gewoon blijven gebruiken indien Fuchsia OS of Zircon tegen zou vallen. Het duurt sowieso nog jáááren voordat het zover is.

Maar 99% van de mensen neemt Android vanwege de play services. Als Google Fuchsia OS of Zircon daar als vereiste voor gaat stellen dan stapt iedereen over.

Over héél lange tijd kunnen ze misschien oude telefoons met Android niet meer ondersteunen. Misschien want zelfs Google kan het niet maken om bestaande, nog werkende telefoons met Android af te kappen. Voor nieuwe telefoons is het inderdaad anders.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.