image

Canadese overheid lekt data 45.000 mensen via e-mailbijlage

dinsdag 22 januari 2019, 15:21 door Redactie, 0 reacties

De Canadese overheid heeft door een fout met het versturen van een e-mailbijlage de privégegevens van 45.000 mensen gelekt. Dat laat CTVNews Toronto weten. De gegevens waren van mensen met een handicap die financiële ondersteuning van de provincie Ontario ontvangen.

Door een menselijke fout werd vorige maand een spreadsheet met de gegevens van 45.000 invaliden naar honderd personen gemaild die door de overheid van Ontario worden ondersteund. Het gaat om naam, e-mailadres en identificatienummer. Alle mensen die het bestand ontvingen zijn door het ministerie van Sociale Diensten gevraagd om het bestand te verwijderen en dit vervolgens te bevestigen.

Een woordvoerder van het ministerie meldt dat 75 van de 100 mensen die het bestand ontvingen hebben aangegeven het bestand te zullen verwijderen. De overige 25 hebben nog niet gereageerd. Daarnaast zullen alle interne processen worden herzien om dergelijke fouten in de toekomst te voorkomen. Alle personen van wie de gegevens zijn gelekt, zijn inmiddels via een brief geïnformeerd.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.