image

Bijna 10.000 Cisco-routers kwetsbaar voor aanvallen

zondag 27 januari 2019, 08:52 door Redactie, 9 reacties

Bijna 10.000 routers van Cisco die via internet toegankelijk zijn, zijn kwetsbaar voor aanvallen omdat ze beveiligingsupdates missen die afgelopen woensdag werden uitgebracht. Aanvallers zijn inmiddels actief op zoek naar deze kwetsbare apparaten. Beheerders krijgen dan ook het advies om de updates zo snel als mogelijk te installeren.

Cisco kwam afgelopen woensdag met beveiligingsupdates voor de Small Business RV320 en RV325 Dual Gigabit WAN VPN Routers. Via één van de verholpen kwetsbaarheden kan een aanvaller op afstand de configuratie-instellingen uitlezen, waaronder het gehashte wachtwoord van de beheerder. De inloggegevens in combinatie met een andere kwetsbaarheid maken het vervolgens mogelijk om willekeurige commando's met rootrechten uit te voeren.

Een aantal dagen na het uitkomen van de updates zag onderzoeker Troy Mursch van Bad Packets Report dat aanvallers naar kwetsbare RV320- en RV325-routers aan het zoeken zijn en er publieke exploitcode beschikbaar is. Iets wat ook door Cisco is bevestigd. De onderzoeker besloot daarop zelf een scan uit te voeren en ontdekte 9700 van deze routers die via internet toegankelijk zijn en waar de beveiligingsupdates nog niet zijn geïnstalleerd. Naast het installeren van de updates krijgen beheerders het advies om het beheerderswachtwoord te wijzigen, aangezien dat mogelijk al gecompromitteerd is.

Reacties (9)
27-01-2019, 14:12 door SPer
Erg verdacht zou er een verband zijn met Huawei , of is CISCO niet verdacht omdat zij geen banden hebben met China en alleen Chinese bedrijven verdacht zijn ?
27-01-2019, 17:21 door Anoniem
Nou, bouw een worm die de update remote installeert dan, prutsers.
27-01-2019, 20:36 door Anoniem
Door SPer: Erg verdacht zou er een verband zijn met Huawei , of is CISCO niet verdacht omdat zij geen banden hebben met China en alleen Chinese bedrijven verdacht zijn ?
Dit gaat om SMB spul en geen Enterprise.

Dit heeft natuurlijk helemaal niets te maken met overige landen. Maar zijn gewoon stomme foutjes.

Maar je kan natuurlijk overal een verband proberen te leggen. Daar hebben ze hoedjes voor uitgevonden volgens mij.
27-01-2019, 21:19 door johanw - Bijgewerkt: 27-01-2019, 21:19
10000 die ook kwetsbaar zijn omdat ze een paar bekende lekken niet gepatched hebben, en de rest die kwetsbaar is omdat die Cisco zooi tig backdoor accounts bevat (er worden er al jarenlang meerdere per jaar gevonden).
28-01-2019, 04:19 door Anoniem
Weet je wat nou zo mooi is aan het hele internet zelf? Hoe dat bedacht is? Ook als er duizenden cisco routers kwetsbaar blijken?

Dat ik denk dat je mijn posting morgen nog gewoon kunt lezen.

De machinerie zal wel wat hoesten. Misschien komt er wat witte of zwarte rook uit de pijp. Er zullen wat techneuten flink vloeken. En velen van die hoe is het mogelijk en het mocht niet bestaan en hoe stom zijn ze postings plaatsen.

Maar het internet rijdt beter dan een ouwe diesel. En dat blijft knap bedacht. Het enige wat je die bedenkers kunt verwijten is dat ze de generatie na hun wat lui hebben gemaakt. Want hij kan even haperen, maar uiteindelijk rijdt die ouwe diesel toch altijd weer.
28-01-2019, 07:30 door Anoniem
Na patch dinsdag/woensdag krijg je altijd een aanvalsgolf omdat hackers dan weten wat er lek is en de rest van de wereld nog moet beginnen met patchen. Enterprise omgevingen doen dat waaschijnlijk eerst in een acceptatieomgeving en pas een aantal dagen later in de productieomgeving.

Je moet als bedrijf zijnde juist heel alert zijn na zo'n patchgolf.
28-01-2019, 08:20 door Anoniem
Door Anoniem:
Door SPer: Erg verdacht zou er een verband zijn met Huawei , of is CISCO niet verdacht omdat zij geen banden hebben met China en alleen Chinese bedrijven verdacht zijn ?
Dit gaat om SMB spul en geen Enterprise.

Dit heeft natuurlijk helemaal niets te maken met overige landen. Maar zijn gewoon stomme foutjes.

Maar je kan natuurlijk overal een verband proberen te leggen. Daar hebben ze hoedjes voor uitgevonden volgens mij.

Legitieme reactie van SPer. Russisich en Chinees spul is verdacht (zonder keihard bewijs). Amerikaans spul niet. En we weten intussen waar de NSA mee bezig is.
28-01-2019, 18:23 door Anoniem
Tja over die extra layer zullen we het maar niet hebben lol.
30-01-2019, 11:10 door Anoniem
let wel het betreft enkel 2 specifieke firmware versies die lek zijn:

[qote]These vulnerabilities affect Cisco RV320/RV325 routers running firmware releases 1.4.2.15 and 1.4.2.17[/qote]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.