image

Mozilla lanceert Firefox met verbeterde trackingbescherming

dinsdag 29 januari 2019, 16:18 door Redactie, 6 reacties

Mozilla heeft vandaag een nieuwe versie van Firefox gelanceerd die over een verbeterde trackingbescherming beschikt. Gebruikers hebben nu keuze uit verschillende opties, afhankelijk van de gewenste privacybescherming. Zo is er de optie om alleen bekende trackers in privévensters te blokkeren.

De strengere optie blokkeert alle bekende trackers en third-party trackingcookies in zowel de normale als privévensters. Dit kan er echter voor zorgen dat bepaalde websites niet meer werken, zo waarschuwt Mozilla. Als laatste is er de optie waarbij gebruikers zelf kunnen bepalen in welke vensters ze trackers willen blokkeren en wat voor soort cookies er moeten worden geblokkeerd.

De opties staan nog niet standaard ingeschakeld. Dat zal later dit jaar gebeuren. Voordat Mozilla dit doet is de browserontwikkelaar van plan om eerst meer experimenten uit te voeren. Daarnaast is er voor de Android-, Mac- en Linux-versies betere bescherming tegen "stack smashing" toegevoegd. Deze aanvallen kunnen voor een overflow zorgen waardoor een aanvaller zijn code kan uitvoeren.

Tevens is de pop-upblocker verbeterd en zal nu voorkomen dat websites meerdere pop-upvensters tegelijkertijd kunnen openen. Mozilla 65 is te downloaden via de automatische updatefunctie van de browser en Mozilla.org.

Image

Reacties (6)
29-01-2019, 20:16 door Anoniem
Bullshit , Zolang de updates van ammazon komen niet doneren
29-01-2019, 21:17 door Anoniem
Prima van Mozilla. Al vanaf de eerste versie ben ik een trouw gebruiker, en ik heb sinds 2004 ook nooit een andere browser gebruikt. Internet Explorer voelde toen al gedateerd aan, Google's Chrome vertrouw ik helemaal niet meer (bleek terecht na een persoonlijke gebeurtenis op mijn vrouw's tablet gisteren, waarbij ik geen gebruik van Maps mocht gebruiken omdat ik mijn locatiegegevens niet wilde aanzetten). En Edge... daar heb ik niks mee. Maar ik kan het ook niet draaien, aangezien ik geen Windows draai.
29-01-2019, 21:46 door Anoniem
Met de hele aandacht voor pivacy en tracking zie je nu twee dingen:

- Het aantal bedrijven dat doorhandelt in trackingdata is ge-explodeerd.
- Als er nieuwe schandalen uitkomen, dan gaan de beurskoersen van zulke bedrijven op dat moment eerder omhoog dan omlaag.
30-01-2019, 01:36 door Anoniem
Het 1ste wat mij opvalt na het updaten naar Firefox 65 is dat ze een " vette registreerbalk", laten zien.
Het 2e wat er op volgt is propaganda over waarom FF zo fantastisch is.

Ik was vroeger van FF overgestapt naar Palemoon, maar na een aantal jaren merkte ik dat sommige websites niet werkte met PM, dus ik weer terug een jaar geleden naar FF. Ik gebruik nu 2 browsers langs mekaar. Allemaal met add ons als no script enzovoort. Als die registreer manie van FF nu eens niet gestoeld was op centralisatie van profielen in de cloud, maar gewoon bij mensen thuis op hun computer, dan had fronste ik mn wenkbrouwen niet.

Kortom het wordt er niet gemakkelijker op.
30-01-2019, 22:38 door Joep Lunaar
Door Anoniem: Bullshit , Zolang de updates van ammazon komen niet doneren

Licht eens toe ajb.
Heb je het over de distributie van de updates of bedoel je dat Amazon updates voor de broncode levert ?
Als ze bijdragen aan de broncode, prima, de maintainers van Mozilla passen wel op dat er geen ongein op deze wijze binnenkomt. En als distributie (deels) over de Amazon infra loopt, dan mag je daar alles van vinden, maar realiseer je dan wel dat héél veel verkeer via die servers loopt en dat je dat meestal niet weet.
30-01-2019, 22:41 door Joep Lunaar
Door Anoniem: Met de hele aandacht voor pivacy en tracking zie je nu twee dingen:

- Het aantal bedrijven dat doorhandelt in trackingdata is ge-explodeerd.
- Als er nieuwe schandalen uitkomen, dan gaan de beurskoersen van zulke bedrijven op dat moment eerder omhoog dan omlaag.

Dus wat, wil je duidelijk maken dat Mozilla niet aan de bescherming van ons privéleven dient te werken omdat dit het probleem verergert ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.