image

Malafide YouTube-extensie voor Chrome verwijderd uit Web Store

vrijdag 8 februari 2019, 10:34 door Redactie, 0 reacties

Google heeft een malafide YouTube-extensie voor Chrome met meer dan 4,1 miljoen gebruikers verwijderd uit de Chrome Web Store na klachten van gebruikers over adware. De extensie, met de naam Automatic 4K/HD for Youtube, liet gebruikers de afspeelkwaliteit op YouTube instellen.

Gebruikers op Reddit klaagden deze week dat de Chrome-extensie opeens allerlei pop-ups en meldingen in de notificatiebalk van Windows liet zien die reclame voor een adblocker-extensie maakten. Eind januari verscheen er een update voor de extensie, die mogelijk iets met de pop-ups te maken heeft. Rond deze tijd verschijnen ook de klachten van gebruikers.

In het verleden is het meerdere keren voorgekomen dat ontwikkelaars hun Chrome-extensie aan een derde partij verkochten, die de extensie vervolgens gebruikte voor het verspreiden van adware. Ook zijn er meerdere gevallen bekend waarbij aanvallers via phishingaanvallen de controle over Chrome-extensies kregen en zo adware en malware onder gebruikers konden verspreiden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.