image

Kijkers Bureau Rijnmond kunnen politie tippen via WhatsApp

woensdag 13 februari 2019, 15:18 door Redactie, 2 reacties

Kijkers van Bureau Rijnmond, het opsporingsprogramma van het Openbaar Ministerie en de politie, kunnen vanaf morgen tips ook via WhatsApp versturen. Volgens de politie moet de mogelijkheid om te 'tippen' over misdrijven zo eenvoudig mogelijk zijn.

Vanaf morgen komt er daarom een telefoonnummer beschikbaar, waar de kijkers van Bureau Rijnmond tips op kunnen doorgeven via WhatsApp. Het telefoonnummer is in eerste instantie alleen bedoeld voor tips naar aanleiding van getoonde zaken.

In 2017 besloot het opsporingsprogramma Team West in de zaak van een zware mishandeling in Leiden bij wijze van proef om ook tips via WhatsApp te ontvangen. De politie liet destijds weten dat het op deze manier de veranderende behoeftes en mogelijkheden van communicatie met de kijkers onderzocht. Na de proef zou er een evaluatie volgen of WhatsApp bij andere opsporingsprogramma’s kon worden ingezet.

Reacties (2)
13-02-2019, 18:22 door [Account Verwijderd]
Sublieme vooruitgang is dit. Zo helemaal up to date digitale Homo Sapiens.
Zijn onverlaten 's nachts je achterdeur aan het bespelen?
Dan niet 112 bellen maar appen naar de politie, pardon... de 'applitie'.
Maar straks doen we dat ook niet meer, neu, dan lossen we het gebroederlijk op. Dan gaan de buurtappers gewapend met tuingereedschap en cocktailprikkers de onverlaten te lijf. 'S-ochtends voor dag en dauw wordt er dan ge-apt om de straat te dweilen en kuisen in genoeglijk samenzijn, want die bloedvlekken en slingerende lichaamsdelen zijn maar niks in ons fatsoenlijk WhatsApp buurtschap als de moeders de kleuters en peuters naar school moeten brengen.

De wereld is klein. India is een WhatsAppje verwijderd....

https://nos.nl/artikel/2249764-oude-versie-whatsapp-nekt-maatregelen-tegen-indiase-lynchpartijen.html
14-02-2019, 10:40 door Anoniem
Vooral geen veilige app, zoals Signal, inzetten. Ik zou alles gelijk twitteren, snapchatten en faceboeken. Dan is India dichterbij dan gedacht.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.