image

Criminelen proberen 13 miljoen euro van Maltese bank te stelen

donderdag 14 februari 2019, 14:36 door Redactie, 1 reacties

Bij een aanval op de Maltese Bank of Valletta, de grootste bank van het land, hebben criminelen 13 miljoen euro van de bank naar rekeningen in het buitenland overgemaakt. Na ontdekking van de aanval besloot de bank alle systemen en geldautomaten uit te schakelen en werden alle operaties stopgezet.

Volgens de Maltese premier Joseph Muscat was het overgemaakte geld niet afkomstig van het publiek en worden de frauduleuze transacties teruggedraaid. Het geld was overgemaakt naar rekeningen in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Tsjechië en Hong Kong. De Bank of Valletta is verantwoordelijk voor de helft van alle Maltese banktransacties en de aanval had dan ook een economische impact. Zo konden winkels en hotels geen betalingen via bankpassen en creditcards verwerken.

Ook waren er zorgen over 12.000 mensen die vandaag hun uitkering moesten ontvangen. Vanwege de aanval waren geldautomaten offline en was de website van de bank uit de lucht gehaald. Hoe de aanvallers toegang tot de banksystemen wisten te krijgen wordt nog onderzocht, zo meldt de Times of Malta. Geldautomaten en andere diensten van de bank zijn inmiddels weer hersteld, zo laat de Bank of Valletta via de eigen website weten. Banken zijn vaker het doelwit van aanvallen. Bij een aanval tegen de Centrale Bank van Bangladesh wisten criminelen 81 miljoen dollar buit te maken.

Image

Reacties (1)
18-02-2019, 10:41 door Anoniem
Dan moet je toch een aanzienlijke berg katvangers hebben wil je dit succesvol kunnen maken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.