image

Mozilla biedt persistente private browsing in Firefox voor iOS

donderdag 14 februari 2019, 17:06 door Redactie, 2 reacties

Mozilla heeft een nieuwe versie van Firefox voor iOS uitgebracht die persistente private browsing biedt. Private browsing is een feature van de browser waardoor browsegedrag zoals cookies, wachtwoorden en bezochte websites automatisch worden gewist na het beëindigen van een sessie.

Ook blokkeert private browsing, of privénavigatie in het Nederlands, online trackers die worden gebruikt om internetgebruikers te volgen. Mozilla benadrukt dat de feature geen anonimiteit biedt en internetproviders, werkgever of websites nog steeds informatie over bezochte pagina's kunnen verzamelen.

De nieuwste Firefox voor iOS beschikt over een optie waardoor private browsing-tabs over meerdere sessies zijn te gebruiken. Wanneer gebruikers een private browsing-tab openen en daarna Firefox sluiten, zal de browser de volgende keer dat die wordt geladen automatisch de privénavigatie starten en de laatst geopende pagina tonen. Verder is het beheren van tabs aangepast en is het eenvoudiger gemaakt om Firefox Home aan te passen. De nieuwste iOS-versie is te downloaden via de Apple App Store.

Reacties (2)
14-02-2019, 18:27 door Anoniem
64 bit only, dus oude > 5 jaar iOS devices zullen het met iets anders moeten doen.
15-02-2019, 12:06 door Anoniem
Door Anoniem: 64 bit only, dus oude > 5 jaar iOS devices zullen het met iets anders moeten doen.
na 5 jaar is het gemiddelde stukje HW ook wel afgeschreven...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.