image

Apple verplicht tweefactorauthenticatie voor ontwikkelaars

maandag 18 februari 2019, 10:56 door Redactie, 4 reacties

Softwareontwikkelaars met een Apple Developer-account moeten vanaf 27 februari verplicht via tweefactorauthenticatie inloggen. Volgens Apple is de maatregel nodig om de accounts van ontwikkelaars te beschermen. "Deze extra beveiligingslaag voor je Apple ID zorgt ervoor dat jij de enige bent die toegang tot je account heeft", aldus het bericht van Apple aan ontwikkelaars.

Ontwikkelaars die tweefactorauthenticatie nog niet hebben ingeschakeld krijgen het advies dit te doen. Op deze pagina geeft Apple meer informatie over de beveiligingsmaatregel. Niet alle ontwikkelaars zijn blij met de maatregel, omdat ontwikkelaars niet altijd met hun ontwikkelaarsaccounts op hun apparaten zijn ingelogd.

Sommige ontwikkelaars vinden dat Apple ondersteuning van time-based one-time password (TOTP) zou moeten toevoegen voordat tweefactorauthenticatie verplicht wordt gesteld. Onlangs besloot een gebruiker Apple aan te klagen omdat tweefactorauthenticatie voor "economische schade" zorgt doordat het inloggen meer tijd kost.

Image

Reacties (4)
18-02-2019, 11:30 door Anoniem
Je kan veel zeggen over 2FA. Maar ik vindt de 2FA van Apple wel erg fijn en snel werken. Ook goed dat het bedrijf dit standaard in haar software verwerkt en je er niet omheen kan. Dit kan veel lekken voorkomen tenzij er een lek in 2FA zit.
18-02-2019, 11:46 door Anoniem
Goed dat Apple gestopt is met de security questions voor nieuwe devices. Dat was echt waardeloos en onveilig.
Ik verzon altijd voor elk van de drie vragen een random antwoord dat ik ergens opschreef en veilig opborg. Dit hoeft nu gelukkig niet meer.
18-02-2019, 12:09 door Anoniem
Voor de developers met een dubbel iCloud account:

https://scriptingosx.com/2019/02/apple-two-factor-authentication-for-a-secondary-apple-id/
18-02-2019, 12:15 door Anoniem
Door Anoniem: Je kan veel zeggen over 2FA. Maar ik vindt de 2FA van Apple wel erg fijn en snel werken. Ook goed dat het bedrijf dit standaard in haar software verwerkt en je er niet omheen kan. Dit kan veel lekken voorkomen tenzij er een lek in 2FA zit.
Afgezien het gelimiteerd is tot alleen Apple devices. Iets waar gelukkig andere leveranciers wel over nagedacht hebben. Ik noem even iets met platform onafhankelijk...... Microsoft, Google bieden gelukkig daar wel ondersteuning voor.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.