Privacy - Wat niemand over je mag weten

Ik wil stoppen met het gebruik van Whatsapp maar mijn vrienden-kennissen niet.

10-02-2019, 13:39 door Anoniem, 66 reacties
Beste Security vrienden,

Ik zit met een dilemma die mij al een aantal jaren bezig houd.
Ik heb mijzelf al meerden malen voorgenomen om te stoppen met het gebruik van Whatsapp en over te stappen op een alternatief als Wickr,Signal,Threema ect.
Echter, het probleem is dat Whatsapp vandaag de dag zo is ingeburgered dat je wel kan stoppen met Whatsapp maar dat je nooit je andere contacten die Whatsapp wel gebruiken kan overtuigen dit ook te doen geloof me ik heb alles geprobeerd heb zelfs voor al mijn vrienden een licentie gekocht voor Threema en nog is dat voor korte duur alvoor men toch weer over gaat op Whatsapp.

Nu Whatsapp zoals laatst te lezen was in het nieuws ook nog Whatsapp met Facebook messenger en Instagram met elkaar koppelen is de maat bij mij echt vol.

Ik ben op dit opzicht echt totaal teneinde raad ik ben weliswaar verplicht een app te gebruiken waar ik totaal niet achter sta, want als ik zou stoppen dan krijg je situaties als (Dat heb ik je toch gezegd via whatsapp of dan had je je whatsapp bericht maar moeten lezen..)

Tevens woon ik in een beschermde woonomgeving waarbij ik via Whatsapp moet doorgeven aan de meerdere of ik ergens na toe ga hoe laat ik terug kom of als er iets is gebeurd... Leuk dat de heer Zuckerberg kan kijken hoe het mij gaat en waar ik uithang gewoonweg om te kotsen!

Maar goed ik ben hier niet om alleen maar te klagen mijn vraag is dus wat ik aan deze situatie kan doen.

m.v.g

John Doe
Reacties (66)
10-02-2019, 15:15 door Anoniem
SMS!?
10-02-2019, 15:36 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 10-02-2019, 15:39
Ik ben ooit naar Signal overgestapt en slechts 1/3 van mijn familie en vrienden ging mee, de rest weigerde gewoon. Jammer dan, kun je geen berichten sturen, tenzij je voor sms kiest.
Voordeel van Signal is dat het gratis is, Threema is een extra betaaldrempel.

Helaas zijn dingen als WhatsApp, Facebook maar zeker ook Microsoft producten zo ingeburgerd dankzij listige strategieën van Zuckerberg , Gates en trawanten dat mensen het vreemd vinden als je b.v. Signal of Linux gebruikt.

Wat betreft jouw beschermde woonomgeving: niemand kan jou verplichten WhatsApp te gebruiken toch? Wat als je geen smartphone hebt? Lijkt me prima om af te spreken dat je gewoon sms gebruikt, dat heeft iedereen en 1000/unlimited sms bundels zijn tegenwoordig heel goedkoop.

Of anders gewoon iedereen een bericht sturen dat je vanaf nu WhatsApp eraf haalt en dat je via Signal en sms bereikbaar bent, geef nog mee dat Signal gratis te installeren is vanuit de App/PlayStore en dan gewoon doen! Je ziet vanzelf wie er meekomt...
10-02-2019, 15:38 door Anoniem
Dit is niet zo zeer een security-issue, maar meer een mensen-issue. Zo verschrikkelijk onveilig is Whatsapp namelijk niet. En aangezien Whatsapp gebruik maakt van end-to-end encryptie, gaat meneer Zuckerberg niet persoonlijk mee lezen met je berichtjes.

Het gaat je niet lukken om al je contacten over te krijgen naar een andere messenger. Zij hebben namelijk ook weer contacten, en die hebben weer contacten, enzovoorts. Het lijkt me het beste om dat gewoon te accepteren, de mensen die wel van messenger willen switchen mee te nemen, en voor de rest te accepteren dat niet iedereen van Whatsapp af gaat stappen.
10-02-2019, 15:49 door Anoniem
Keuze is vrij simpel.... Of je gebruikt whatsapp of je bent niet bereikbaar en mis je van alles en nog wat. Je hebt dus een keuze.
Persoonlijk zou ik ook een stuk minder contact hebben met iemand die geen whatsapp meer gebruikt. Is jammer, maar de standaard is nu eenmaal whatsapp (helaas).....

Daarnaast.... Al gebruik je zelf geen whatsapp, denk je dat FB dan niet weet wie je bent?
10-02-2019, 17:59 door Anoniem
Een bekend probleem en helaas is je contacten ervan overtuigen voor de 99% niet mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan vroeger toen msn nog bestond, toen was er ook concurrentie tussen msn en skype, een zéér kleine groep mensen probeerden mij ook eens te overtuigen om skype te gebruiken, maar geen hoofd dat ik eraan zat te denken om te swichen van msn naar skype. Het heeft trouwens zeer lang geduurt vooralleer ik besefte hoe ik die mensen heb genegeerd, alsof msn het enige chat programma was (dat msn ondertussen volledig in skype is geintegreed maakt de grap nog vele groter, want wie heeft er ooit gedacht dat msn zou verdwijnen). Nu met whatsapp en al die andere concurrenten is dit vrijwel hetzelfde, whatsapp is de nieuwe msn van deze tijd, maar dan als de grote winnaar.

Maar tja..., oplossingen zijn er altijd, alleen kost het wel extra geld. Je kan bijvoorbeeld een 2de smartphone gebruiken alleen voor thuis gebruik OF je houdt de phone verstopt bij je oma of ergens weg van huis, ergens op een geheime plaats en je gebruikt alleen daar die smartphone. Wel zul je een nieuwe phone nummer moeten aanvragen, maar je hebt immers nog whatsapp. Denk zelfs dat je het dan ook op je desktop kan gebruiken?

Of anders moet je ff kijken naar xposed, die heeft een extensie luaxprivacy genaamt en die kan heel je phone spoofen waardoor valse gegevens worden doorgezonden.

Verder weet ik ook maar weinig over whatsapp want ik gebruik het gewoon weg niet. Heb daar mee leren leven om zonder whatsapp en al die andere troep te gebruiken. Uiteraard heb ik niets te verbergen en ik ben ook niet opzoek naar privacy, maar mijn data die ze binnen halen en jarenlang bijhouden, daar maken ze mij toch ook niet zo blij mee.
10-02-2019, 18:14 door Anoniem
Ik heb al lang het zelfde gevoel. Ik ben wat druk met andere trajecten van broek ophouden. Maar berichtje heen, berichtje terug, zo moeilijk is dat toch niet? En zoveel talent in ons land!!!!! En dan gewoon wat goeds. Wat altijd te vertrouwen is. Volgens mij kan zoiets prima gemaakt, gesponsord door schoenenwinkel de Vries. En dan hoeft er niet eens reclame voor die schoenenwinkel op te staan als iedereen dat toch al weet.

Qua techniek en design stelt het toch helemaal niks voor? Berichtje heen, berichtje terug.
10-02-2019, 20:15 door Anoniem
Ik heb een simpel mantra bedacht, "ik heb alleen Signal want WhatsApp mag niet van mijn werk".

Wordt door iedereen geaccepteerd, want wie meer kennis van zaken heeft snapt zo ook wel waarom geen WhatsApp dus die heeft in ieder geval naast WA al wel Signal om met mij te kunnen communiceren; en wie geen verstand van zaken heeft neemt klakkeloos aan dat ik dat ook niet heb maar niet tegen mijn werkgever in wil gaan.

Het scheelde mij eindeloze discussies.

(vroeger zei mijn moeder als ik ergens geen zin in had maar geen smoes wist, "zeg maar dat het niet van je moeder mag". En dat heb ik onthouden).
10-02-2019, 20:33 door Anoniem
Koop een tweede telefoon en nummer (na registratie WA gooi je simkaart weg). Zet je op vliegtuigstand en gebruik enkel WiFi. Dit via VPN of hotspots, zolang je ip-adres thuis verborgen blijft.
In je adressenboek zet je enkel de WA contacten. Kun je vrij anoniem WA gebruiken.
Pro-tip gebruik een firewall, kun je blokkeren dat WA verbinding maakt met Facebook, Google en Microsoft.

Zo ga ik te werk, met zeer selectief gekozen contacten. Andere gebruiken maar Telegram en anders maar niet.
Voor privacy zul je wat moeite mogen doen, alleen de meeste willen enkel gemak. Die groep zeurt straks wel het hardst wanneer Facebook hun gegevens verkregen via WA gaat misbruiken.
10-02-2019, 21:45 door Anoniem
hellas zijn dit soort diensten (whatsapp facebook telegram ect) zo ingeburgerd dat mensen er raar van kijken als je niet hebt en eerder een must is om te communiceren. mensen vergeten hierbij dat je met een smartphone ook nog kunt bellen en smsen als je iemand wilt bereiken.en er zit enigsinds een sociale/ maatschappelijke druk op waardoor je niet zomaar kan verwijderen.

ik ben 2 jaar geleden gestopt met whatsapp en heb toen bij kennisen dit gemeld en gezegt dat als er wat is dat ze me kunnen bellen, smsen emailen of per mail kunnen bereiken. genoeg mogelijkheden eigenlijk. in begin wel kleine communicatie probleempjes gehad maar door de tijd heen niet geen problemen meer gehad.

je moet zelf de keuze maken wat je wilt er mee . je kan je omgeving laten weten dat je er mee stopt en ze je kunnen bereiken op andere manieren (sms bellen of andere platformen) met de beschermde woonomgeving zou je eerst in gesprek moeten gaan over dat je stopt met whatsapp en hoe je dan de communicatie gaat doen. kortom je moet beetje voorbereiding treffen, omgeving laten weten hoe ze je wel kunnen bereiken omdat je geen whatsapp gebruikt
10-02-2019, 21:52 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Keuze is vrij simpel.... Of je gebruikt whatsapp of je bent niet bereikbaar en mis je van alles en nog wat. Je hebt dus een keuze.
Persoonlijk zou ik ook een stuk minder contact hebben met iemand die geen whatsapp meer gebruikt. Is jammer, maar de standaard is nu eenmaal whatsapp (helaas).....

Daarnaast.... Al gebruik je zelf geen whatsapp, denk je dat FB dan niet weet wie je bent?

Door dit kuddegedrag, Whatsapp of je bent niet bereikbaar, is Mark Zuckerberg miljardair geworden over de ruggen van veel gebruikers die nog niet echt door hebben hoe ze hun privacy te grabbel gooien.
Ik hoop persoonlijk dat het hele Facebook imperium ooit een keer finaal instort.
10-02-2019, 23:59 door Anoniem
WEBSITES DIE JE BEZOEKT ALS VOORBEELD;

Nou,er zijn nog genoeg legitieme/favoriete websites die gekoppeld worden aan facebook,die je op internet
bezoekt,degene die weten wat ik bedoel,snappen het wel,dus ondanks dat je geen facebook of account gebruikt,
ben je toch een onderdeel van hun verdien-model.
Adblock/Scriptsafe/Privacybadger als extensie gebruiken,wellicht dat het een beetje te stoppen is.
11-02-2019, 01:14 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb al lang het zelfde gevoel. Ik ben wat druk met andere trajecten van broek ophouden. Maar berichtje heen, berichtje terug, zo moeilijk is dat toch niet? En zoveel talent in ons land!!!!! En dan gewoon wat goeds. Wat altijd te vertrouwen is. Volgens mij kan zoiets prima gemaakt, gesponsord door schoenenwinkel de Vries. En dan hoeft er niet eens reclame voor die schoenenwinkel op te staan als iedereen dat toch al weet.

Qua techniek en design stelt het toch helemaal niks voor? Berichtje heen, berichtje terug.

Dat kan gewoon met e-mail toch?
11-02-2019, 10:53 door Anoniem
Kan geen kwaad, hoor, zo zonder whatsapp, vroeger deden we het met email en sms. Zijn het wel echte vrienden als ze niet eens eens veiliger willen communiceren? Ik had hetzelfde met Telegram, had opeens geen vrienden meer. Net als bij Facebook houden mensen er een heel telefoonboek op na als "vrienden" lijst, maar als je ze nodig hebt kennen ze je niet.
11-02-2019, 10:56 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb een simpel mantra bedacht, "ik heb alleen Signal want WhatsApp mag niet van mijn werk".

Wordt door iedereen geaccepteerd, want wie meer kennis van zaken heeft snapt zo ook wel waarom geen WhatsApp dus die heeft in ieder geval naast WA al wel Signal om met mij te kunnen communiceren; en wie geen verstand van zaken heeft neemt klakkeloos aan dat ik dat ook niet heb maar niet tegen mijn werkgever in wil gaan.

Het scheelde mij eindeloze discussies.

(vroeger zei mijn moeder als ik ergens geen zin in had maar geen smoes wist, "zeg maar dat het niet van je moeder mag". En dat heb ik onthouden).
Dat betekend dus dat je eigenlijk je zelf buitensluit van informatie. Jou keuze

]ik ben 2 jaar geleden gestopt met whatsapp en heb toen bij kennisen dit gemeld en gezegt dat als er wat is dat ze me kunnen bellen, smsen emailen of per mail kunnen bereiken. genoeg mogelijkheden eigenlijk. in begin wel kleine communicatie probleempjes gehad maar door de tijd heen niet geen problemen meer gehad.
Je vergeet echter alleen dat je moeilijker te bereiken bent. Snelle informatie moet dus specifiek aan je doorgegeven worden. Je mist gewoon informatie, want alles moet specifiek aan je doorgegeven worden.
11-02-2019, 12:13 door RifleFish
Door Anoniem:Je vergeet echter alleen dat je moeilijker te bereiken bent. Snelle informatie moet dus specifiek aan je doorgegeven worden. Je mist gewoon informatie, want alles moet specifiek aan je doorgegeven worden.

Je zou dit naar mijn mening dan weer kunnen weerleggen met het feit dat je hiermee de mensen eruit pikt die moeite voor je doen. Wat moet je zelf met degenen die het teveel moeite vinden om je even te SMS'en of te bellen? Als zij die moeite niet voor jou willen doen moet je zelf ook geen moeite in hun willen steken.
11-02-2019, 12:15 door Anoniem
]ik ben 2 jaar geleden gestopt met whatsapp en heb toen bij kennisen dit gemeld en gezegt dat als er wat is dat ze me kunnen bellen, smsen emailen of per mail kunnen bereiken. genoeg mogelijkheden eigenlijk. in begin wel kleine communicatie probleempjes gehad maar door de tijd heen niet geen problemen meer gehad.
Je vergeet echter alleen dat je moeilijker te bereiken bent. Snelle informatie moet dus specifiek aan je doorgegeven worden. Je mist gewoon informatie, want alles moet specifiek aan je doorgegeven worden.[/quote]
in begin jah er waren wat communicatie probleempjes omdat mensen even moest wennen aan dat ze mij via sms of zo moeten bereiken maa rondertussen niet echt problemen. op school vraag ik de docenten in volgende les voor cijfers, als er iets georganiseerd word ga ik er achteraan om de juiste informatie te krijgen en zo. met een beetje inspanning van mij zelf kan ik aardig bijblijven.
11-02-2019, 12:15 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Kan geen kwaad, hoor, zo zonder whatsapp, vroeger deden we het met email en sms. Zijn het wel echte vrienden als ze niet eens eens veiliger willen communiceren? Ik had hetzelfde met Telegram, had opeens geen vrienden meer. Net als bij Facebook houden mensen er een heel telefoonboek op na als "vrienden" lijst, maar als je ze nodig hebt kennen ze je niet.

Klopt, het heeft daarom ook een sociaal voordeel om over te stappen op Signal en WhatsApp te verwijderen. Je weet dan meteen wie je echte vrienden zijn. En dat zijn dus niet al die personen die in jouw Facebook vriendenlijstje staan.
11-02-2019, 12:21 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ik heb een simpel mantra bedacht, "ik heb alleen Signal want WhatsApp mag niet van mijn werk".

Wordt door iedereen geaccepteerd, want wie meer kennis van zaken heeft snapt zo ook wel waarom geen WhatsApp dus die heeft in ieder geval naast WA al wel Signal om met mij te kunnen communiceren; en wie geen verstand van zaken heeft neemt klakkeloos aan dat ik dat ook niet heb maar niet tegen mijn werkgever in wil gaan.

Het scheelde mij eindeloze discussies.

(vroeger zei mijn moeder als ik ergens geen zin in had maar geen smoes wist, "zeg maar dat het niet van je moeder mag". En dat heb ik onthouden).
Dat betekend dus dat je eigenlijk je zelf buitensluit van informatie. Jou keuze

]ik ben 2 jaar geleden gestopt met whatsapp en heb toen bij kennisen dit gemeld en gezegt dat als er wat is dat ze me kunnen bellen, smsen emailen of per mail kunnen bereiken. genoeg mogelijkheden eigenlijk. in begin wel kleine communicatie probleempjes gehad maar door de tijd heen niet geen problemen meer gehad.
Je vergeet echter alleen dat je moeilijker te bereiken bent. Snelle informatie moet dus specifiek aan je doorgegeven worden. Je mist gewoon informatie, want alles moet specifiek aan je doorgegeven worden.

Wat maakt het voor jou uit of je een bericht verstuurt via WhatsApp, FB Messenger, Telegram of Signal? Enige punt is dat jij eenmalig Signal moet installeren, een simpel klusje.

P.S. De correcte spelling: Dat betekent dus dat je eigenlijk jezelf buitensluit van informatie. Jouw keuze
11-02-2019, 12:36 door Anoniem
Door RifleFish:
Door Anoniem:Je vergeet echter alleen dat je moeilijker te bereiken bent. Snelle informatie moet dus specifiek aan je doorgegeven worden. Je mist gewoon informatie, want alles moet specifiek aan je doorgegeven worden.

Je zou dit naar mijn mening dan weer kunnen weerleggen met het feit dat je hiermee de mensen eruit pikt die moeite voor je doen. Wat moet je zelf met degenen die het teveel moeite vinden om je even te SMS'en of te bellen? Als zij die moeite niet voor jou willen doen moet je zelf ook geen moeite in hun willen steken.

zit wel een kern van waarheid in, er zijn mensne die vinden dat smse/ bellen te veel moeite is en zeggen dat whatsapp makkerlijk is (kwa handelingen zal niet vele veranderen als je mij zou moeten smsen)
en ik weet zelf wat risicos van zijn en ik steek energie in het wel bereikbaar kunnen zijn op basis van bellen/ smsen
11-02-2019, 12:38 door Anoniem
Hoe wil je advies hebben van mensen hier omtrent dit praktische probleem. Dit zijn keuzes die je zelf moet maken. Het verbaast me weinig verder dat het niet erg gemakkelijk gaat jouw keuze aan anderen op te leggen. Jij zal niet hun enige WhatsApp contact zijn.....
11-02-2019, 12:39 door Anoniem
Zeg dat je gestopt bent met internet op je smartphone en dat je alleen nog maar bereikbaar bent op je pc. Installeer daarna Wire messenger op alle platformen (pc, smarthone). Natuurlijk moeten de contacten ook weer wire messenger hebben geinstalleerd waardoor jouw probleem eigenlijk nog niet is opgelost. Maar toch wou ik het even kwijt, gewoon om je op weg te helpen om een idee te krijgen. Maar ik vrees dat het hopeloos is, want wat jij wil, is mij nog nooit gelukt.
11-02-2019, 14:20 door Anoniem
Door Manjaro:

Wat maakt het voor jou uit of je een bericht verstuurt via WhatsApp, FB Messenger, Telegram of Signal? Enige punt is dat jij eenmalig Signal moet installeren, een simpel klusje.

P.S. De correcte spelling: Dat betekent dus dat je eigenlijk jezelf buitensluit van informatie. Jouw keuze

Als ik de familie app bekijk, daarin zit de hele familie, een stuk of 25 personen. Daarin komen dagelijks updates die je dan gewoon mist. Want die worden niet op whatsapp en FBM en Telegram en Signal verstuurd. Ze worden eenmalig verstuurd. Idem voor de schoolgroep. Daarin zitten alle ouders en krijg je veel informatie.
En daar zit soms zeer nuttige informatie in. En die loop je dus gewoon mis. Want je valt buiten de boot.

Zit je in de groep, dan heb je die informatie, zit je niet in de groep, dan hoor je dingen pas als je iemand spreekt en dat kan best een tijd over heen gaan.
11-02-2019, 14:29 door Anoniem
Benieuwd wat jij met vrienden/kennissen bespreekt, wat op wat voor manier dan ook boeiend is voor WhatsApp/Facebook. Bespreek gewoon geen gevoelige zaken via dergelijke apps.
11-02-2019, 15:27 door Anoniem
Ik heb nog wat liggen, encrypted, peer to peer. Ik kan me er zo op storten maar geen tijd. Peer to peer kost verder niks. Geen traffic over je server. Moeilijk is het allemaal niet. Enkel het aan de man brengen. Er moet toch iemand te vinden zijn die dat op zet? Voor de eeuwige roem? Maken is niet moeilijk. Uitrollen met al die monopolies is wat anders. Echter, vrijwel alle grote knallers op internet zijn David tegen Goliath geweest. In een schuurtje, garage of studentenkamer begonnen. Op een klapstoel.
11-02-2019, 16:05 door Anoniem
Niemand kan jou verplichten om WhatsApp of welke tool dan ook te moeten gebruiken.

Je moet doorgeven aan iemand waar jij heen gaat of bent, dat kan ook door te bellen of een sms te sturen!
Omwille van principiële redenen kun jij weigeren om whatsapp te gebruiken en kunt aangeven dat je de groep waar je woont meldt dat je via SMS of middels een belletje (dus heel gewoon ouderwets meet spraak) kunt aangeven waar je bent of als er iets mis is.

Enige wat van belang is is je leeftijd: ben je minderjarig dan moeten je ouders dat aangeven, ben je 18 of ouder dan mag je dat zelf aangeven.
11-02-2019, 16:44 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door Manjaro:

Wat maakt het voor jou uit of je een bericht verstuurt via WhatsApp, FB Messenger, Telegram of Signal? Enige punt is dat jij eenmalig Signal moet installeren, een simpel klusje.

P.S. De correcte spelling: Dat betekent dus dat je eigenlijk jezelf buitensluit van informatie. Jouw keuze

Als ik de familie app bekijk, daarin zit de hele familie, een stuk of 25 personen. Daarin komen dagelijks updates die je dan gewoon mist. Want die worden niet op whatsapp en FBM en Telegram en Signal verstuurd. Ze worden eenmalig verstuurd. Idem voor de schoolgroep. Daarin zitten alle ouders en krijg je veel informatie.
En daar zit soms zeer nuttige informatie in. En die loop je dus gewoon mis. Want je valt buiten de boot.

Zit je in de groep, dan heb je die informatie, zit je niet in de groep, dan hoor je dingen pas als je iemand spreekt en dat kan best een tijd over heen gaan.

Signal heeft ook groeps gesprekken. Scholen, overheid en bedrijven zouden zich niet met WhatsApp moeten bezig houden maar dat kwaad is al geschied. Email is ook prima voor mededelingen en dan heeft iedereen email provider keuze.

Maar het kan nog gekker, enkele jaren geleden konden we als ouders enkel de cijfers van onze kinderen op de middelbare school in het bekende Magister volgen via een Windhoos pc omdat men MS Silverlight gebruikte. Alle ouders met een Mac en Linux vielen buiten de boot.

Inmiddels heeft de hele maatschappij zichzelf vrijwillig aan monsters als Microsoft en Facebook gekoppeld en nu is er geen weg meer terug.
11-02-2019, 17:10 door Anoniem
"Ik wil stoppen met ....."

Dat klinkt als een verslaafde die hulp nodig heeft om een bepaald product niet meer te gebruken.

Ben je al bij Novadic geweest of ze je daar kunnen helpen?
https://www.novadic-kentron.nl/

Wat ik er eigenlijk mee wil zeggen is dat al die dataverzamelaars (FB/Google/Twitter) niks meer en niks minder zijn dan ordinaire dealers, eerst lekker maken met een gratis product en dat steeds verder uitmelken door mensen te laten betalen met hun data.

Ik heb nooit FB of WA gehad ondanks 'druk' van mijn omgeving dat ik o zo veel zou missen.

Nou, so be it. :)
12-02-2019, 13:33 door Anoniem
Ik heb het gewoon gedaan. Geen whatsapp meer. Geen facebook meer. SMS of bellen dat zijn de manieren om mij snel te bereiken. Heb je minder haast, dan kun je me mailen en zelfs Telegrammen. Die laaste twee lees ik eens per dag op mijn PC thuis of mijn laptop in de trein. Op Telegram zit een paar van mijn vrienden. De rest belt tegenwoordig gewoon.
Signal was voor mij geen optie, omdat ik daar een smartphone voor nodig heb, en die heb ik ingeleverd bij de kringloop.
12-02-2019, 13:41 door Anoniem
Ga lekker backpack in China. Daar neem je toch geen computer of phone mee naartoe. Als je terugkomt heb je misschien geen zin meer in appen.
12-02-2019, 19:29 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb het gewoon gedaan. Geen whatsapp meer. Geen facebook meer. SMS of bellen dat zijn de manieren om mij snel te bereiken. Heb je minder haast, dan kun je me mailen en zelfs Telegrammen. Die laaste twee lees ik eens per dag op mijn PC thuis of mijn laptop in de trein. Op Telegram zit een paar van mijn vrienden. De rest belt tegenwoordig gewoon.
Signal was voor mij geen optie, omdat ik daar een smartphone voor nodig heb, en die heb ik ingeleverd bij de kringloop.

Ik moest ineens denken aan de eerste tijd van skype. Een hele lieve man op leeftijd had het ontdekt. Harry. Zo een man die ook het liefst alle dagen mopjes mailde. Met alle adressen in zijn cc. Harry bulkte van de poen, maar vond het des te geweldiger dat ie met zijn laptop ineens gratis kon bellen. Ik heb tegen Harry nooit geklaagd over zijn dagelijkse moppentrommel. Het waren het liefst schunnige, maar niet tè. Je kent het misschien van je opa.

Elke morgen, als ik mijn PC opzette, dan werd skype gestart. En dan stond in ook meteen als online. Dat kon je wel uitzetten, maar dan was je gelijk ook weer voor niemand bereikbaar. Affijn. Ik had mijn email nog niet geopend, de vaste Harry moppen naar de Harry map slepen, en tussen de andere spam ploegen, belde Harry alweer. Via skype. Ouwe man, je neemt toch op. En gelijk weer een heel verhaal over hoe geweldig het was dat je tegenwoordig gratis kon bellen. En of het goed met me ging en of ik lekker aan het werk was.

Op een gegeven moment heb ik die skype er maar afgegooid en Harry verteld dat ik een bug en een hack had. Iets van Russen of Chinezen, maar zo slim gemaakt dat zelfs ik het er niet af kon krijgen. Hij wenste me veel succes en zei dat hij zeker wist dat met mijn capaciteiten het wel een keer ongelost ging krijgen. Maar ik kon tenminste weer opstaan, koffie, aan hdt werk. En daarna de sociale zaken.

Had elk gesprek nou maar een halve cent gekost, dan had ik Harry echt niet elke dag binnen 10 seconden aan de lijn gehad. Als het wat kost, het hoeft niet veel te zijn, dan wordt de informatiestroom beter.

Stel je voor dat ik voor elke posting hier 5 cent zou moeten betalen. Gaat me iets aan het hart, dan is het maar 5 cent. Maar doe ik het uit verveling, dan begint het toch op te tellen.

Die sms is nog steeds duur. Maar een goeie drempel om niet de hele tijd lastig gevallen te worden. Zou zoiets op een messenger werken, dan gaan mensen weer hele zinnen schrijven. En voice berichten graag heel duur maken. Daar heb ik toch zo een gruwelijke hekel aan. Hoofdkassiere roept wat om. Dat gevoel heb ik erbij.

Ik vond het wel lullig om tegen Harry te liegen. De man was al jaren vet binnen en had niet veel meer te doen.

Met ICQ, in Bangkok, wel nog wat leuks meegemaakt. Zelfde euvel als met skype. Laptop nog niet open of tingting, vrienden uit Nederland. Want die hadden ICQ. En effe laten zien dat ze gelijk live in Bangkok konden. Die heb ik een uur laten wachten. Eerste even douchen en de koffer van de salontafel. En toen ze vroegen waarom het zolang duurde zei ik ja, wat denk je hoe lang die kabels zijn, helemaal naar hier. Ze geloofden het ook nog.

Een beetje controle terugkrijgen over met wie je wanneer wilt communiceren. Oud probleem. Nog steeds niet goed opgelost. Enkel met SMS. Techniek jaren 80. Want dat kost en dan denken ze twee keer na.

Wat dat betreft is de techniek van nu echt pruts en prul. Grote verhalen. Maar controle over je eigen leven en prive, nul of nog daar onder. En maar scrummen in die cubicles, gamen, alle cola opzuipen in de pantry, vrijdag vroeg naar huis en een stress man.
13-02-2019, 15:36 door Anoniem
Door Anoniem: Zeg dat je gestopt bent met internet op je smartphone en dat je alleen nog maar bereikbaar bent op je pc. Installeer daarna Wire messenger op alle platformen (pc, smarthone). Natuurlijk moeten de contacten ook weer wire messenger hebben geinstalleerd waardoor jouw probleem eigenlijk nog niet is opgelost. Maar toch wou ik het even kwijt, gewoon om je op weg te helpen om een idee te krijgen. Maar ik vrees dat het hopeloos is, want wat jij wil, is mij nog nooit gelukt.

Ook in het verleden toen er Secure VOIP was maar lastig op te zetten en iedereen bij MSN messenger bleef.
13-02-2019, 16:30 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ik heb het gewoon gedaan. Geen whatsapp meer. Geen facebook meer. SMS of bellen dat zijn de manieren om mij snel te bereiken. Heb je minder haast, dan kun je me mailen en zelfs Telegrammen. Die laaste twee lees ik eens per dag op mijn PC thuis of mijn laptop in de trein. Op Telegram zit een paar van mijn vrienden. De rest belt tegenwoordig gewoon.
Signal was voor mij geen optie, omdat ik daar een smartphone voor nodig heb, en die heb ik ingeleverd bij de kringloop.

Ik moest ineens denken aan de eerste tijd van skype. Een hele lieve man op leeftijd had het ontdekt. Harry. Zo een man die ook het liefst alle dagen mopjes mailde. Met alle adressen in zijn cc. Harry bulkte van de poen, maar vond het des te geweldiger dat ie met zijn laptop ineens gratis kon bellen. Ik heb tegen Harry nooit geklaagd over zijn dagelijkse moppentrommel. Het waren het liefst schunnige, maar niet tè. Je kent het misschien van je opa.

Elke morgen, als ik mijn PC opzette, dan werd skype gestart. En dan stond in ook meteen als online. Dat kon je wel uitzetten, maar dan was je gelijk ook weer voor niemand bereikbaar. Affijn. Ik had mijn email nog niet geopend, de vaste Harry moppen naar de Harry map slepen, en tussen de andere spam ploegen, belde Harry alweer. Via skype. Ouwe man, je neemt toch op. En gelijk weer een heel verhaal over hoe geweldig het was dat je tegenwoordig gratis kon bellen. En of het goed met me ging en of ik lekker aan het werk was.

Op een gegeven moment heb ik die skype er maar afgegooid en Harry verteld dat ik een bug en een hack had. Iets van Russen of Chinezen, maar zo slim gemaakt dat zelfs ik het er niet af kon krijgen. Hij wenste me veel succes en zei dat hij zeker wist dat met mijn capaciteiten het wel een keer ongelost ging krijgen. Maar ik kon tenminste weer opstaan, koffie, aan hdt werk. En daarna de sociale zaken.

Had elk gesprek nou maar een halve cent gekost, dan had ik Harry echt niet elke dag binnen 10 seconden aan de lijn gehad. Als het wat kost, het hoeft niet veel te zijn, dan wordt de informatiestroom beter.

Stel je voor dat ik voor elke posting hier 5 cent zou moeten betalen. Gaat me iets aan het hart, dan is het maar 5 cent. Maar doe ik het uit verveling, dan begint het toch op te tellen.

Die sms is nog steeds duur. Maar een goeie drempel om niet de hele tijd lastig gevallen te worden. Zou zoiets op een messenger werken, dan gaan mensen weer hele zinnen schrijven. En voice berichten graag heel duur maken. Daar heb ik toch zo een gruwelijke hekel aan. Hoofdkassiere roept wat om. Dat gevoel heb ik erbij.

Ik vond het wel lullig om tegen Harry te liegen. De man was al jaren vet binnen en had niet veel meer te doen.

Met ICQ, in Bangkok, wel nog wat leuks meegemaakt. Zelfde euvel als met skype. Laptop nog niet open of tingting, vrienden uit Nederland. Want die hadden ICQ. En effe laten zien dat ze gelijk live in Bangkok konden. Die heb ik een uur laten wachten. Eerste even douchen en de koffer van de salontafel. En toen ze vroegen waarom het zolang duurde zei ik ja, wat denk je hoe lang die kabels zijn, helemaal naar hier. Ze geloofden het ook nog.

Een beetje controle terugkrijgen over met wie je wanneer wilt communiceren. Oud probleem. Nog steeds niet goed opgelost. Enkel met SMS. Techniek jaren 80. Want dat kost en dan denken ze twee keer na.

Wat dat betreft is de techniek van nu echt pruts en prul. Grote verhalen. Maar controle over je eigen leven en prive, nul of nog daar onder. En maar scrummen in die cubicles, gamen, alle cola opzuipen in de pantry, vrijdag vroeg naar huis en een stress man.
Tja, als je privacy wil moet je eenmaal een dump phone gebruiken die geen wifi,gps,bluetooth,data verbinding aan boord heeft en uiteraard is dat jammer dat het in 2019 (verplicht) zoiets moet gebeuren, maar heel weinig mensen doen dat.

Overigens was het vroeger ook verplicht een antivirus op je windows te installeren en je moest er ook zelf achter komen wat een virus precies deed vooralleer je zonder enige kennis een antivirus installeerde, maar sinds windows 10 werd dit officieel niet meer nodig vanwege de ingebouwde antivirus.

Helaas zal m'n hierdoor vergeten wat een virus precies doet en zo zal whatsapp zich makkelijk verder verspreiden. De enige antivirus voor al deze troep is de ouderwetse jaren 80 gsm. Met andere woorden, er zit amper een verschil tussen een virus en whatsapp. Beide halen zoveel mogelijk data binnen en jouw data wordt verkocht aan derden.

Dus 'gratis bellen' met jouw apps die je op het moment in gedachte had? Absoluut niet! Je betaald met jouw persoonlijke gegevens: locatie, volledig adres, contactpersonen, je surfgedrag, waar je werkt, huishouden en waarschijnlijk ook iemand van jouw familie die liever niet op facebook wordt genoemd, maar dat jij ondertussen dat wel al lang hebt gedaan.

Facebook gaat zelfs zó ver dat ze vlekjes in foto's opzoekt en op die manier in andere foto's zoekt naar dat ene vlekje om te zien of je de camera/smarphone bv 2dehands hebt gekocht. Op die manier weten ze ook meteen de vorige eigenaar van de camera/smartphone. Als facebook dit al doet, dat zegt m'n al genoeg hoe geniepig ze zijn.
13-02-2019, 16:37 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Zeg dat je gestopt bent met internet op je smartphone en dat je alleen nog maar bereikbaar bent op je pc. Installeer daarna Wire messenger op alle platformen (pc, smarthone). Natuurlijk moeten de contacten ook weer wire messenger hebben geinstalleerd waardoor jouw probleem eigenlijk nog niet is opgelost. Maar toch wou ik het even kwijt, gewoon om je op weg te helpen om een idee te krijgen. Maar ik vrees dat het hopeloos is, want wat jij wil, is mij nog nooit gelukt.

Ook in het verleden toen er Secure VOIP was maar lastig op te zetten en iedereen bij MSN messenger bleef.

Niet iedereen. MSN messenger heb ik nooit gebruikt, Secure VOIP ook niet, en WhatsApp en alle andere korte berichten services kunnen me ook gestolen worden. Zelfs een smartphone heb ik niet, dus mij zie je niet stilstaan op het fietspad of voor een groen stoplicht..... De consument wordt tegenwoordig steeds meer onnodige onzin opgedrongen, maar met name de jongeren schijnen het niet door te hebben.
13-02-2019, 17:57 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Zeg dat je gestopt bent met internet op je smartphone en dat je alleen nog maar bereikbaar bent op je pc. Installeer daarna Wire messenger op alle platformen (pc, smarthone). Natuurlijk moeten de contacten ook weer wire messenger hebben geinstalleerd waardoor jouw probleem eigenlijk nog niet is opgelost. Maar toch wou ik het even kwijt, gewoon om je op weg te helpen om een idee te krijgen. Maar ik vrees dat het hopeloos is, want wat jij wil, is mij nog nooit gelukt.

Ook in het verleden toen er Secure VOIP was maar lastig op te zetten en iedereen bij MSN messenger bleef.

Niet iedereen. MSN messenger heb ik nooit gebruikt, Secure VOIP ook niet, en WhatsApp en alle andere korte berichten services kunnen me ook gestolen worden. Zelfs een smartphone heb ik niet, dus mij zie je niet stilstaan op het fietspad of voor een groen stoplicht..... De consument wordt tegenwoordig steeds meer onnodige onzin opgedrongen, maar met name de jongeren schijnen het niet door te hebben.
Wij spreken over onze privacy wegens de data crisis, waar jij over hebt is pure ouderwetse praat, maar ik geef je stiekem geen ongelijk. ;)
17-02-2019, 22:30 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Zeg dat je gestopt bent met internet op je smartphone en dat je alleen nog maar bereikbaar bent op je pc. Installeer daarna Wire messenger op alle platformen (pc, smarthone). Natuurlijk moeten de contacten ook weer wire messenger hebben geinstalleerd waardoor jouw probleem eigenlijk nog niet is opgelost. Maar toch wou ik het even kwijt, gewoon om je op weg te helpen om een idee te krijgen. Maar ik vrees dat het hopeloos is, want wat jij wil, is mij nog nooit gelukt.

Ook in het verleden toen er Secure VOIP was maar lastig op te zetten en iedereen bij MSN messenger bleef.

Niet iedereen. MSN messenger heb ik nooit gebruikt, Secure VOIP ook niet, en WhatsApp en alle andere korte berichten services kunnen me ook gestolen worden. Zelfs een smartphone heb ik niet, dus mij zie je niet stilstaan op het fietspad of voor een groen stoplicht..... De consument wordt tegenwoordig steeds meer onnodige onzin opgedrongen, maar met name de jongeren schijnen het niet door te hebben.
Wij spreken over onze privacy wegens de data crisis, waar jij over hebt is pure ouderwetse praat, maar ik geef je stiekem geen ongelijk. ;)

Ik zag eergister een video van twee jonge gasten met een oude draaischijftelefoon. Ze moesten een nummer draaien, maar hadden geen idee hoe dat ding werkte. Hilarisch voor oudjes als ik. Vooral omdat ze niet snapten dat je eerst de hoorn moest opnemen, en daarna pas dat nummer kon draaien. Wahaha en kijk dan hoe stom ze tegenwoordig zijn. Die jeugd van tegenwoordig.

Maar er is iets veel leukers. Ze moesten wel heel veel koppiekrap doen, maar uiteindelijk hadden ze hem helemaal door. Dus wahaha, kijk es hoe slim ze tegenwoordig zijn!

Vooral voor de jonge generatie, die draaischijftelefoon was een ideaal afluisterapparaat. En werd ook regelmatig zo gebruikt. Zelfs als de hoorn er nog op lag (verbinding verbroken), dan kon nog steeds de koolmicrofoon in het toestel worden afgeluisterd. 24 uur per dag. Iedereen dacht, de hoorn ligt erop,niemand luistert mee.

Ik heb ik die tijd wat sovjet landen bezocht. Daar werd vaak even een pen tussen de draaischijf gestoken, zodat dat afluistertruukje niet lukte. Als men daar met een "westerling" wou praten. Over wat marlboro uit de dollar winkels halen waar ze zelf niet mochten kopen. Maar er was nog wat. Alle hotels daar waren uitgerust met draadradio. Een vaste speaker in de hotelkamer, en een paar keuzeknopjes in de kamer. DE radio aanzetten had geen zin. Want achter de schermen had men die analoge muziek ook en met anti-geluid uitfilteren was er nog prima te verstaan wat er in de kamer werd gezegd. Dan denk je, waar zat die microfoon dan? Er was geen microfoon. Met een vaste luidspreker kun je niet alleen geluid weergeven, maar ook opnemen. Dat werkt nog zo. Een conus met een spoeltje. Dat zit ook ik veel moderne microfoons.

Wou je echt prive praten? Dan in de badkamer en de deur dicht. Alle kranen laten lopen, en de douche aan. En dan fluisteren. Daar was niks tegen te doen.

Afluisteren van toen was ook belangrijk, want daar konden mensen van naar een werkkamp in Siberië gestuurd worden. Het is iets van alle tijden. Ook dat de beste plek om privacy te verstoppen ruis is. Het random kletterende water wat je niet uit het signaal gefilterd krijgt.

Ook leuk: je kunt je microfoon op je device uitschakelen, of gewoon doorprikken om veilig te zijn. Maar de speaker die erin zit kan ook als microfoon gebruikt worden. Mits je die hardwarematig kunt doorlussen naar de microfooningang natuurlijk. Maar met een lollige audio-out driver is wellicht ook nog wat te bereiken.

Ouderwetse praat allemaal. Privacy is van alle tijden. Oude truukjes kunnen misschien ook weer tot nieuwe ideetjes leiden.

Die twee gasten konden toch binnen 10 minuten een nummer draaien op een apparaat dat ze nog nooit gezien hadden. Ik zie de toekomst critisch (voor elke echte kunstenaar of wetenschapper is kritiek van groot belang), maar met vertrouwen tegemoet!
18-02-2019, 17:14 door Anoniem
Door Anoniem: Beste Security vrienden,

Ik zit met een dilemma die mij al een aantal jaren bezig houd.
Ik heb mijzelf al meerden malen voorgenomen om te stoppen met het gebruik van Whatsapp en over te stappen op een alternatief als Wickr,Signal,Threema ect.
Echter, het probleem is dat Whatsapp vandaag de dag zo is ingeburgered dat je wel kan stoppen met Whatsapp maar dat je nooit je andere contacten die Whatsapp wel gebruiken kan overtuigen dit ook te doen geloof me ik heb alles geprobeerd heb zelfs voor al mijn vrienden een licentie gekocht voor Threema en nog is dat voor korte duur alvoor men toch weer over gaat op Whatsapp.

Nu Whatsapp zoals laatst te lezen was in het nieuws ook nog Whatsapp met Facebook messenger en Instagram met elkaar koppelen is de maat bij mij echt vol.

Ik ben op dit opzicht echt totaal teneinde raad ik ben weliswaar verplicht een app te gebruiken waar ik totaal niet achter sta, want als ik zou stoppen dan krijg je situaties als (Dat heb ik je toch gezegd via whatsapp of dan had je je whatsapp bericht maar moeten lezen..)

Tevens woon ik in een beschermde woonomgeving waarbij ik via Whatsapp moet doorgeven aan de meerdere of ik ergens na toe ga hoe laat ik terug kom of als er iets is gebeurd... Leuk dat de heer Zuckerberg kan kijken hoe het mij gaat en waar ik uithang gewoonweg om te kotsen!

Maar goed ik ben hier niet om alleen maar te klagen mijn vraag is dus wat ik aan deze situatie kan doen.

m.v.g

John Doe

Dit is nu exact het verdienmodel waarmee F*ckbook de wereld in zijn wurggreep houdt. Ik ga gewoon bij vrienden op de koffie om te vragen hoe het met ze is. Daar heb ik mister suckerberg niet voor nodig. Ik ken het dilema buurtapp ja leuk ik weet niet wat er speeld in de buurt. Ik gebruik alleen Signal en Telegram.

Mijn RAAD toon je vrienden dat het ook anders kan en zeg gewoon dat wanneer iemand anders jou van informatie wil voorzien, die persoon dat kan doen op jou voorwaarden. Bellen, Langskomen, SMS'en, Mailen, Signal, Telegram.

Het zal u verbazen hoe veel mensen ook niet blij zijn met die groepsdruk.
18-02-2019, 17:24 door Anoniem
Door Anoniem: Dit is niet zo zeer een security-issue, maar meer een mensen-issue. Zo verschrikkelijk onveilig is Whatsapp namelijk niet. En aangezien Whatsapp gebruik maakt van end-to-end encryptie, gaat meneer Zuckerberg niet persoonlijk mee lezen met je berichtjes.

Het gaat je niet lukken om al je contacten over te krijgen naar een andere messenger. Zij hebben namelijk ook weer contacten, en die hebben weer contacten, enzovoorts. Het lijkt me het beste om dat gewoon te accepteren, de mensen die wel van messenger willen switchen mee te nemen, en voor de rest te accepteren dat niet iedereen van Whatsapp af gaat stappen.

Ja Exact net zoals ik van iedereen verwacht dat ze niet van mij gaan verwachten dat ik ook maar iets ga gebruiken van die smerige zuckerberg die de kroon spant als het gaat om spionage. Die man heeft een geweldig gevaarlijk wapen in handen. En geen enkel moraal in zijn donder.
18-02-2019, 17:59 door Anoniem
WhatsApp en Signal (en eventueel nog andere korte berichten services) wat hebben die nou méér te bieden dan het oude vertrouwde e-mail? Ziet men op tegen het inloggen? (wat maar een paar seconden duurt) of is het enkel en alleen dat het niet hip meer is?
18-02-2019, 18:15 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Dit is niet zo zeer een security-issue, maar meer een mensen-issue. Zo verschrikkelijk onveilig is Whatsapp namelijk niet. En aangezien Whatsapp gebruik maakt van end-to-end encryptie, gaat meneer Zuckerberg niet persoonlijk mee lezen met je berichtjes.

Het gaat je niet lukken om al je contacten over te krijgen naar een andere messenger. Zij hebben namelijk ook weer contacten, en die hebben weer contacten, enzovoorts. Het lijkt me het beste om dat gewoon te accepteren, de mensen die wel van messenger willen switchen mee te nemen, en voor de rest te accepteren dat niet iedereen van Whatsapp af gaat stappen.

Ja Exact net zoals ik van iedereen verwacht dat ze niet van mij gaan verwachten dat ik ook maar iets ga gebruiken van die smerige zuckerberg die de kroon spant als het gaat om spionage. Die man heeft een geweldig gevaarlijk wapen in handen. En geen enkel moraal in zijn donder.

Dat is wat ik probeerde te zeggen met mijn bijdrage over de draaischijf telefoon.

Zo een Zuckerberg is een lege eierendoos die geen behoefte meer heeft om zich om de "user" druk te maken. Want geld zat en de koersen moeten stijgen.

Zulke dommigheden heeft mensen naar Siberië gebracht. Best mooie omgeving daar in Siberië. Mooie natuur. Maar in de winter tiefus koud en geen moer te beleven. En dan ook nog niet eruit mogen om geen moer te beleven.

Tegelijk hou zo een puistenbek allemaal jonge honden op hun plaats die wel binnen tien minuten snappen hoe ze een probleem op lossen.

Mark heeft genoeg poen achter de hand om de rest van zijn leven onder een palmboom aan zijn pik te liggen trekken. Met een bacootje ernaast. Dus die mag met pensioen. Want qua oplossingen is het een gevalletje uitgeluld. Terwijl je qua probleem geen enkele verkiezingsuitslag meer kunt vertrouwen. Om maar wat te noemen.

Het wordt tijd dat hij eens plek maakt voor de nieuwe generatie. Van een brug springen is ook goed.
18-02-2019, 19:33 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Dit is niet zo zeer een security-issue, maar meer een mensen-issue. Zo verschrikkelijk onveilig is Whatsapp namelijk niet. En aangezien Whatsapp gebruik maakt van end-to-end encryptie, gaat meneer Zuckerberg niet persoonlijk mee lezen met je berichtjes.

Het gaat je niet lukken om al je contacten over te krijgen naar een andere messenger. Zij hebben namelijk ook weer contacten, en die hebben weer contacten, enzovoorts. Het lijkt me het beste om dat gewoon te accepteren, de mensen die wel van messenger willen switchen mee te nemen, en voor de rest te accepteren dat niet iedereen van Whatsapp af gaat stappen.

Ja Exact net zoals ik van iedereen verwacht dat ze niet van mij gaan verwachten dat ik ook maar iets ga gebruiken van die smerige zuckerberg die de kroon spant als het gaat om spionage. Die man heeft een geweldig gevaarlijk wapen in handen. En geen enkel moraal in zijn donder.

Zuckerberg staat niet meer onder controle van het Westen? De traditionele media vallen Facebook aan, de Senaat in de VS en de EU. Ook India wil hem uitnodigen voor een gesprek. Ik ben misschien traag van begrip daarom vraag ik gewoon. Er is niets mis met vragen. Dus Google is wel nog OK? Maar kan Google de ruimte van een "profielenboek" opvullen?

Ik vertrouw Google (Alphabet) meer dan Facebook en gek genoeg wordt ik geregeld in commentaren aangevallen door de aanhang van Alphabet maar heb ik van Facebook nog nooit last gehad. Ik hoop op een correctie in mijn voordeel want dit slaat nergens op behalve het zoveelste verraad c.q. dolk in de rug. Als iemand iets van mij wil weten moet deze persoon mij gewoon rechtstreeks aanspreken. Mens en communicatie... het internet maakt alleen maar meesters en slaven en allen zijn dwazen. Facebook is nog maar het begin, wat ik je brom. Ze worden afgestraft omdat ze missbruikt zijn voor verkiezingsfraude in de VS maar de beweging verplaatst zich naar Twitter en dan naar een ander platform. Alles is symptoombedrijding en was voorspeld en het voorkomen kunnen worden maar werd zoals altijd weer genegeerd.

Het lijkt wel of ik met achterlijken te doen heb.
19-02-2019, 21:03 door Anoniem
Dat betekent dus dat je eigenlijk jezelf buitensluit van informatie. Jouw keuze.

Nee, dat is informatie verspreiden op de verkeerde manier. Anderen doen dat, niet ik. Dus het is niet mijn keuze.
20-02-2019, 08:56 door Anoniem
Door Anoniem:
Dat betekent dus dat je eigenlijk jezelf buitensluit van informatie. Jouw keuze.

Nee, dat is informatie verspreiden op de verkeerde manier. Anderen doen dat, niet ik. Dus het is niet mijn keuze.
Dus mis je informatie.

Als jij niet in de groepen zit mis je dus informatie, en kan je eventueel niet je mening geven. Dus mis je dingen. Of die belangrijk zijn is en tweede. Maar ik zie toch echt informatie voorbij komen die fijn is om te weten. Zoals in de school groep als de familie groep.
20-02-2019, 15:01 door Anoniem
Lekker belangrijk. Dan vertellen ze je het toch niet?
Ik ben er gewoon nooit een begonnen. Ondanks gejank van opdrachtgevers ('het is zo handig') en familie ('ja, maar dat stond in de groep'). Jammer dan. Als je leven daarvan afhangt: zonder mij.

Als men van je eist dat je via watshap beriggies stuurt, dan geven ze me ook de bijbehorende telefoon met SIM maar mee. En die zet ik dan ff aan om wat te versturen en dan weer uit. Dag hoor... Andere mensen die menen te mogen bepalen welke software er op MIJN hardware draait.
20-02-2019, 16:32 door Anoniem
Door Anoniem: Als men van je eist dat je via watshap beriggies stuurt, dan geven ze me ook de bijbehorende telefoon met SIM maar mee. En die zet ik dan ff aan om wat te versturen en dan weer uit. Dag hoor... Andere mensen die menen te mogen bepalen welke software er op MIJN hardware draait.
Dus je gaat met 3 of 4 telefoons lopen?
Je gaat dus van je vrienden of family het zelfde vragen?

Ik zou je hard uitlachen. Jij mist de informatie door jou keuze. Jammer dan, maar ga niet zeuren als je achter dingen later komt dan de rest.
21-02-2019, 00:00 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Als men van je eist dat je via watshap beriggies stuurt, dan geven ze me ook de bijbehorende telefoon met SIM maar mee. En die zet ik dan ff aan om wat te versturen en dan weer uit. Dag hoor... Andere mensen die menen te mogen bepalen welke software er op MIJN hardware draait.
Dus je gaat met 3 of 4 telefoons lopen?
Je gaat dus van je vrienden of family het zelfde vragen?

Ik zou je hard uitlachen. Jij mist de informatie door jou keuze. Jammer dan, maar ga niet zeuren als je achter dingen later komt dan de rest.

Het is net zo goed jouw keuze om informatie te verspreiden op een manier waarop je mij niet bereikt...

Good luck with that

Ik ben al heel lang prima bereikbaar per telefoon, e-mail, postadres en zelfs dmv een deurbel. Jij kiest voor iets nieuws en ik moet mee want anders "sluit ik mezelf buiten van informatie" LOL

Mensen schijnen niet te beseffen dat het helemaal geen verbetering is als het gaat om verspreiden van informatie. Waarom gebruikt men niet gewoon e-mail, een nieuwsgroep of een forum? (helemaal als vereniging of school) kun je gewoon bij als je internet hebt, zelfs als niet-lid, en je hebt er niet per se een smartphone voor nodig.
Win win situatie voor iedereen dacht ik zo.
21-02-2019, 07:49 door Anoniem
Alsof het interessant is als het 'in de groep gemieterd wordt'.
Dat soort gedoe is nou juist de groepsdwang die nergens over gaat...
21-02-2019, 08:23 door Anoniem
Ook ik ben geen voorstander van whatsapp. Ik gebruik het wel omdat idd te veel is ingeburgerd.
Je berichten zijn versleuteld en zouden dus niet ingezien kunnen worden door whatsapp/facebook.

Whatsapp mag niet mijn locatie zien en ook mijn adres boek deel ik niet meer. Ik realiseer dat ze waarschijnlijk wel al mijn contacten hebben en ook ik ben bekend bij ze, alleen al omdat anderen mijn nummer wel hebben gedeeld.

Wat kan ik hier aan doen? niet heel veel, bewust zijn met wie ik mijn gegevens deel.

Wees bewust met wat je allemaal deelt en wat whatsapp en facebook apps mogen met de gegevens van je telefoon.
Wil je whatsapp niet gebruiken, dan doe je het niet. Je bent niet verplicht dit te doen.
Een leven zonder facebook is overigens prima vol te houden, echte vrienden hou je wel contact mee. Ik weet alleen de laatste roddels van de familie nu niet (lekker belangrijk)
21-02-2019, 08:50 door Anoniem
Telegram is nog een optie.
Maar ook daarbij zegt men vaak dat ze whatsapp niet willen verlaten.
21-02-2019, 12:30 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Als men van je eist dat je via watshap beriggies stuurt, dan geven ze me ook de bijbehorende telefoon met SIM maar mee. En die zet ik dan ff aan om wat te versturen en dan weer uit. Dag hoor... Andere mensen die menen te mogen bepalen welke software er op MIJN hardware draait.
Dus je gaat met 3 of 4 telefoons lopen?
Je gaat dus van je vrienden of family het zelfde vragen?

Ik zou je hard uitlachen. Jij mist de informatie door jou keuze. Jammer dan, maar ga niet zeuren als je achter dingen later komt dan de rest.

Het is net zo goed jouw keuze om informatie te verspreiden op een manier waarop je mij niet bereikt...

Good luck with that
Klopt. Maar de rest ontvangt de informatie wel, en jij niet. Jij mist dus de informatie en niet de rest.

Ik ben al heel lang prima bereikbaar per telefoon, e-mail, postadres en zelfs dmv een deurbel. Jij kiest voor iets nieuws en ik moet mee want anders "sluit ik mezelf buiten van informatie" LOL
Wat is nieuw? Je kan het ook zien als met je tijd mee gaan....... Dat is een mogelijkheid, maar post... Dat is echt heel lang geleden dat dit dat gebruikt heb. Email kan, maar is niet erg gemakkelijk voor snelle informatie uitwisseling. Telefoon kan, maar een groeps call te hebben om even iets kort te mededelen is ook wat lastig.

Tegenwoordig zijn er modernere communicatie mogelijkheden.

Mensen schijnen niet te beseffen dat het helemaal geen verbetering is als het gaat om verspreiden van informatie.
Interessant statement, een belangrijke vraag is dan alleen. Waarom wordt het zo veel gebruikt. Misschien omdat het wel een verbetering is?
Maar vroegha was alles inderdaad beter. De PonyExpress en telegraaf (niet de krant) waren veel beter......

Waarom gebruikt men niet gewoon e-mail, een nieuwsgroep of een forum? (helemaal als vereniging of school) kun je gewoon bij als je internet hebt, zelfs als niet-lid, en je hebt er niet per se een smartphone voor nodig.
Traag, niet efficent, daarnaast nieuwsgroepen... Wie gebruikt dat nog, of beter, de meeste zullen niet eens weten waar het voor staat. Afgezien om iets te downloaden.....
Email is gewoon hiervoor totaal niet geschikt. Reply to all voor ieder bericht? Hoe snel wil je een mail server op zijn gat krijgen.
Forum... Zou kunnen, maar niet erg efficiënt, moet je online voor zijn om te lezen en te beantwoorden. Iemand moet het beheren, onderhouden, patchen, allemaal inlogcodes er bij. Daarnaast is een webbrowser is niet erg gemakkelijk om te lezen voor dit soort korte berichtjes.
Maar zou wel de beste oplossing van je genoemde oplossingen zijn, maar nog steeds niet geschikt als vervanger voor een whatsapp, telegram of what voor een berichtenservice.Veel te inefficient.

Win win situatie voor iedereen dacht ik zo.
Ik zie eigenlijk alleen maar oplossingen, die er totaal niet geschikt voor zijn. Eerst een groot verlies en veel ellende en voldoet totaal niet aan wat men nodig heeft.
21-02-2019, 13:25 door Happy Linux User - Bijgewerkt: 21-02-2019, 13:30
Ik ben er al jaren geleden mee gestopt.
Facebook, Whatsapp en alles wat ook maar iets te maken heeft met Mark is totaal geblokkeerd bij in de hosts tabel op mijn linux bak. Ja, Ook Microsoft eruit gegooid. Draai nu alweer geruime tijd op Linux en het bevalt me echt uitstekend. Lekker snel!

Mis je wat...... Ach, dat Fakebook wordt toch niet voorzien van hele nuttige dingen.
Nadeel:
Je mist heel af en toe nog iets of je krijgt te horen o ja, jij had geen facebook / Whatsapp hè.
Mesnen kunnen je heel raar aankijken als je zegt, dat je geen facebook of Whatsapp hebt. :-)

Voordeel:
Rust!!!
Geen onzinnige berichten meer,
Niet de hele dag op je telefoon kijken of je iets "gemist" hebt.
Geen last meer van telemetrie of andere verzamelwoede.
Etc.

Ze kunnen mij bereiken via Telegram, Signal of sms en daar moeten ze het maar mee doen.
En! Ze kunnen me ook nog bellen. :-)

Het is eigenlijk heel simpel, gewoon de knoop doorhakken. Jij mag best aangegeven, dat de privacy hoger in het vaandel staat dan Mark Z.
21-02-2019, 22:34 door Anoniem
. Eerst een groot verlies en veel ellende en voldoet totaal niet aan wat men nodig heeft.
Verlies en ellende? Ik weet niet waar je het over hebt.
Tja, wat heeft men nodig? Je zou een enquête moeten houden onder scholieren/studenten, en vervolgens bij 40 plussers. Je zult heel verschillende resultaten krijgen!
22-02-2019, 21:10 door Anoniem
Wat te doen met de leden van de sportclub, de basisschool van de kinderen en die paar familie leden, of enkele oude vrienden of kenissen, die nog steeds op WhatsApp zitten?

Onlangs kreeg ik het volgende goede idee aangereikt. Een mobieltje met Signal app voor het werk en voor op reis. Een ander apart mobieltje alleen voor WhatsApp, die altijd thuis blijft liggen, en die op afstand in te zien is.

Dit is een werkbare tussenoplossing, waarbij je met opzet een wegwerp WhatsApp account gebruikt. Het komt verder aan op duidelijk uitleg geven, vriendelijk blijven en geduld betrachten. Zeg dat je van je werk Facebook niet mag gebruiken.

Gebruik met opzet twee aparte mobieltjes:

1. Gebruik voor het werk en onderweg een F-Droid.org of iOS mobiel, op een afgeschermd nummer, met daarop alleen de Signal app, dat zowel voor veilig teksten als bellen kan worden gebruikt.

How to Use Signal Without Giving Out Your Phone Number
Micah Lee
https://theintercept.com/2017/09/28/signal-tutorial-second-phone-number/

Dat geeft meer rust. De batterijduur neemt er ook aanzienlijk door toe. In plaats van Google Maps kun je bijvoorbeeld beter een losse TomTom of OpenStreetMap.org gebruiken.

2. Thuis ligt een tweede F-Droid mobieltje en daarop alleen de WhatsApp APK, dat bijvoorbeeld met TightVNC remote viewer of met Teamviewer Quicksupport valt te bedienen.

How to Mirror Android Mobile Screen to Window PC
Vinay Kumar
https://www.prophethacker.com/2015/07/how-to-mirror-android-mobile-screen-to-window-pc.html

Aanwijzingen

De benodigde APK-installer voor WhatsApp is los te verrkrijgen vanaf WhatsApp.com, geheel buiten de Google Play en Apple Store om. Een account is niet nodig. Een kaal mobieltje met F-Droid.org heeft Google niet nodig.

Zet een tijdklok in het stopcontact, met daarin een USB-lader met een kabel. Die laadt de batterij periodiek op tot zo'n 85% met 5,0 V / 1000 mA. Houd het vooral brandveilig, i.v.m. de verzekering. Voorzie deze van een Haven alarm.

Als je weet hoe, kan de "thuismobiel" ook zonder Li-ion batterij permanent met een USB-kabel aan de LAN-firewall worden gehangen, zowel voor de voeding als het netwerk. Dat is sneller en geeft minder storing dan via het WiFi.

Uiteraard kan men er -- gemakzuchtig -- voor kiezen om de Signal app en WhatsApp beide op één en dezelfde oude Google Android mobieltje te installeren, maar dat kan men beter nalaten. Dat is vragen om problemen.
22-02-2019, 23:47 door Anoniem
Waarom werken die berichtenservices niet op een vaste telefoon of op een pc? Waarom zijn deze diensten alleen voor mensen die onderweg zijn? Ik bedoel, onderweg wil ik me niet bezighouden met die onzin (op het verkeer letten is belangrijker) maar thuis heb ik er alle tijd voor. Daarnaast is een echt toetsenbord voor de invoer en een groot scherm voor de leesbaarheid natuurlijk wel zo makkelijk. Verbazing overheerst wel momenteel over al die mensen die een stap terug doen wat gemak en comfort betreft, maar desondanks van de daken schreewen dat hun manier de beste is.
23-02-2019, 11:25 door Anoniem
Door Anoniem:
Dit is een werkbare tussenoplossing, waarbij je met opzet een wegwerp WhatsApp account gebruikt. Het komt verder aan op duidelijk uitleg geven, vriendelijk blijven en geduld betrachten. Zeg dat je van je werk Facebook niet mag gebruiken.
werkbare? Sorry maar dit is voor veel niet echt werkbaar. Het moet gemakkelijk zijn, en dat is dit verre van gemakkelijk.


Dat is vragen om problemen.
Je oplossing bedoel je? Voor de gemiddelde persoon die gaat dit niet gebruiken...
23-02-2019, 17:21 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom werken die berichtenservices niet op een vaste telefoon of op een pc?
Heel goed punt. Gelukkig bestaat er https://Telegram.org altijd makkelijk vanaf je PC te gebruiken. Typen op zo'n telefoon schiet niet op. Daarnaast veel gebruikersvriendelijker dan WhatsApp. Met briljante en handige opties.

Alleen volgens BOF hartstikke onveilig (toolbox.bitsoffreedom.nl/adviezen/whatsapp-alternatief, klikbaar linkje moet je verdienen) echter pertinente onzin. Niet voor niets verboden in Rusland.
23-02-2019, 19:25 door Anoniem
Door Anoniem: Sorry maar dit is voor veel niet echt werkbaar. Het moet gemakkelijk zijn, en dat is dit verre van gemakkelijk.

Niemand heeft hier ooit gezegd dat veiligheid en privacy een eenvoudig onderwerp is. Dat een kind de was zou moeten kunnen doen. Helaas. Als dat wel zo zou zijn, dan was het Security.NL forum geheel overbodig, nietwaar?

Als jij de hele dag met een Google mobieltje -- pardon, een peilzender -- met daarop de apps van Facebook / WhatsApp en hun trackers en advertenties wilt blijven rondlopen, dan moet je dat zelf weten. Maar betrek er anderen liever niet bij.

Dat is zoiets als gezellig met je gezinnetje in een obscure kroeg gaan zitten keuvelen, terwijl iedereen in de buurt weet dat die louche zaak in het bezit is van een bende gangsters. Dan loop je vroeg of laat in hun zicht of schootsveld.

Weet wel een leukere gelegenheid. Genoeg betere en eveneens kostenloze alternatieven voorhanden, dus wat belet je?

Oh. Dat van die gangsters, dat zijn niet mijn woorden:

Britse commissie wil aanpak van "digitale gangster" Facebook
https://www.security.nl/posting/598304/

Zou ook wel graag willen zien dat het allemaal een stuk betrouwbaarder en eenvoudiger kon.
23-02-2019, 19:44 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom werken die berichtenservices niet op een vaste telefoon of op een pc? Waarom zijn deze diensten alleen voor mensen die onderweg zijn?

Signal kent naast de mobiele app ook een desktop versie. Wil je daar gebruik van maken, dan heb je echter wel weer een mobieltje met de app zelf nodig voor het leggen van de eerste connectie.

https://signal.org/download/
25-02-2019, 10:14 door Anoniem
Waarom werken die berichtenservices niet op een vaste telefoon of op een pc? Waarom zijn deze diensten alleen voor mensen die onderweg zijn? Ik bedoel, onderweg wil ik me niet bezighouden met die onzin (op het verkeer letten is belangrijker) maar thuis heb ik er alle tijd voor.

https://web.whatsapp.com/
26-02-2019, 11:50 door Reichtstag321
Telegram is heel bekend bij mijn vrienden dus dat zou mijn eerste optie zijn als alternatief voor Whatapp.

Je kunt de mensen om je heen ook informeren over deze alternatieve apps maar de gemiddelde Nederlander kan het niets schelen of ze veilig zijn of niet of ze privacy hebben of niet, totdat het mis gaat natuurlijk dan is het land te klein!

Whatsapp vraagt te veel permissies na de overname door Facebook. Het is een kwestie van tijd voordat de overheid, de E.U. zelf wakker wordt en iets aan het monopolie van Facebook doet behalve Mark uitnodigen voor een gesprek met digibeten voor de show en show alleen!
26-02-2019, 13:14 door Anoniem
Door Anoniem:Idem voor de schoolgroep. Daarin zitten alle ouders en krijg je veel informatie.

Ik ben benieuwd hoe de school reageert als je ze vraagt naar de verwerkersovereenkomst met Whatsapp.

Peter
28-02-2019, 19:57 door Anoniem
Door Anoniem:
. Eerst een groot verlies en veel ellende en voldoet totaal niet aan wat men nodig heeft.
Verlies en ellende? Ik weet niet waar je het over hebt.
Hij heeft het erover dat facebook dan niet meer meeleest met je whatsapp berichten en dat dat zielig is.
28-02-2019, 20:43 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:Het gaat je niet lukken om al je contacten over te krijgen naar een andere messenger. Zij hebben namelijk ook weer contacten, en die hebben weer contacten, enzovoorts. Het lijkt me het beste om dat gewoon te accepteren, de mensen die wel van messenger willen switchen mee te nemen, en voor de rest te accepteren dat niet iedereen van Whatsapp af gaat stappen.

Ja Exact net zoals ik van iedereen verwacht dat ze niet van mij gaan verwachten dat ik ook maar iets ga gebruiken van die smerige zuckerberg die de kroon spant als het gaat om spionage. Die man heeft een geweldig gevaarlijk wapen in handen. En geen enkel moraal in zijn donder.

Die smerige zuckerberg spant gewoon de kroon met spioneren. Daar kunnen de chinezen nog wat van leren. Ow ja, zelfs de russen. Intussen speelt'ie alles door naar de CIA of wie verder ook belangstelling heeft, als ze maar flink betalen.
01-03-2019, 08:54 door Anoniem
Allereerst goed dat je het serieus neemt, maar ben je wel zo een interessant persoon om in de gaten gehouden te worden? Je zou dat eerst moeten overwegen voordat je helemaal paranoide wordt.
01-03-2019, 08:58 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:Idem voor de schoolgroep. Daarin zitten alle ouders en krijg je veel informatie.

Ik ben benieuwd hoe de school reageert als je ze vraagt naar de verwerkersovereenkomst met Whatsapp.

Peter
Wie zegt dat de school dit gebruikt? Kan net zo goed alleen door ouders opgezet zijn en gebruikt worden.

En ik ben benieuwd of er verwerkersovereenkomst met Whatsap wel nodig is. Aangezien whatsapp niets mee leest en iedere gebruiker al whatsapp gebruikt.
01-03-2019, 13:30 door Anoniem
Door Anoniem: Allereerst goed dat je het serieus neemt, maar ben je wel zo een interessant persoon om in de gaten gehouden te worden? Je zou dat eerst moeten overwegen voordat je helemaal paranoide wordt.

Iedereen is interessant zei een intelligente meneer ooit tegen mij.

De vrouw die naast de directeur van een bedrijf woont, de groenteboer waar Ali Jahadi zijn vegs haalt, IT mensen met toegang tot tientallen bedrijven, de lijst is eindeloos.

Over de CIA maak ik me ook zorgen maar ook over andere landen, en die Zuckerberg staat gewoon in een promo video van de Chinese politie. Alle artikelen van NOS, AD, Trouw, Telegraaf hebben onder aan de pagina een link 'Share' en 'Like'...

Snap je het gevaar... alles en iedereen is 15 jaar geleden al in kaart gebracht en je kunt het gewoon opkopen via targeted advertising met links naar jouw adnet. Niet alleen staten maar ook vermogende burgers en bedrijven kunnen macht kopen en het politieke proces beinvloeden en ontregelen.

Ik hoop voor de CIA (niet bepaald mijn vrienden maar toch....) dat ze alles wat Zuck deelt ook in kaart brengen. Maar het blijven mensen, en soms gewoon knutselaars, en mensen maken fouten.... en in big data kun je big leaks nooit voorkomen.

Het blijft een stem in de woestijn. Niemand luistert. Je moet jezelf afschermen en zorgen dat je bij alles wat je doet op internet genoeg hebt om te balanceren. Als ik een nieuwsartikel lees, lees ik de hele krant erbij. Als ik een site open dan open ik 20 tabs. Maar welk artikel lees ik aandachtig? Zijn er camera's? Welk artikel lees ik bewust langer / korter?

Je zult het nooit weten als via een omweg antwoorden probeert te krijgen.
04-03-2019, 20:53 door Anoniem
Snap je het gevaar... alles en iedereen is 15 jaar geleden al in kaart gebracht en je kunt het gewoon opkopen via targeted advertising met links naar jouw adnet.

Ze doen maar, echter het is tijd en geldversplling. Ik koop van alles, daar gaat het niet om. Maar ik koop precies wat ik zelf wil en laat me niet beïnvloeden door advertising.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.