image

OM eist cel- en taakstraf voor inbreken op accounts Lil' Kleine

maandag 25 februari 2019, 15:15 door Redactie, 5 reacties

Het Openbaar Ministerie heeft tegen twee mannen van 21 en 22 jaar cel- en taakstraffen geëist voor het inbreken op socialmedia-accounts van rapper Lil' Kleine en tientallen andere personen. Via phishingmails wisten ze de inloggegevens van accounts van Lil' Kleine en andere slachtoffers te bemachtigen.

De rapper was geen specifiek doelwit van de verdachten. Via een scraper werd er naar Instagram- en Twitteraccounts met veel volgers gezocht. Vervolgens werd er een phishingmail naar de accounthouders gestuurd, waarvan er tientallen hun inloggegevens op een phishingsite invoerden. De verdachten noemden het toeval dat Lil' Kleine in hun phishingmail trapte, zo laat RTV Rijnmond weten. Het OM, dat een werkstraf van 120 uur en een gevangenisstraf van 32 dagen eiste, stelde dat de twee ruim 40.000 euro aan de gecompromitteerde accounts hebben verdiend via advertenties of door ze te verkopen.

Reacties (5)
25-02-2019, 15:25 door Anoniem
"De verdachten noemden het toeval dat Lil' Kleine in hun phishingmail trapte"
Dat is dus echt geen toeval. Hij heeft gewoon veel meer verstand van muziek maken dan van ICT-dingetjes. Oh wacht...
25-02-2019, 18:58 door Anoniem
Door Anoniem: "De verdachten noemden het toeval dat Lil' Kleine in hun phishingmail trapte"
Dat is dus echt geen toeval. Hij heeft gewoon veel meer verstand van muziek maken dan van ICT-dingetjes. Oh wacht...

Meer een geval van hergebruik van wachtwoorden en toevallig zat het account van Lil' kleine erbij. Je wilt niet weten hoeveel mensen wachtwoorden hergebruiken. En die "muziek", tsja mijn smaak is het ook niet maar hij eet er goed van.
25-02-2019, 21:20 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: "De verdachten noemden het toeval dat Lil' Kleine in hun phishingmail trapte"
Dat is dus echt geen toeval. Hij heeft gewoon veel meer verstand van muziek maken dan van ICT-dingetjes. Oh wacht...

Oh wacht....
Daar is 'ie weer de nieuwste cliffhanger in het post wc-eend tijdperk:
Oh wacht...
Als we niet meer weten hoe het allemaal aan de qwerty symbooltjes te ontrukken: komt 'ie weer:
Oh wacht...
Waarop dan? Tot het moment dat de elfstedentocht wordt gerolschaatst? of de Brexit? of Geert Wilders zijn haar bruin verft?; Of de hersens van de schrijver weer tintelend gaan functioneren; 'plink, plink' doorbloed worden na een tijdelijk cholesterolisch patatje-oorlog writersblock?

Graag eerst helder in klad opschrijven wat je hier wil posten zodat je niet afsluit met dat onzinnige 'oh wacht'

Dank je!
26-02-2019, 17:07 door Anoniem
Door Brainpresser: Graag eerst helder in klad opschrijven wat je hier wil posten zodat je niet afsluit met dat onzinnige 'oh wacht'
Dat is enkel om extra te benadrukken dat het een sarcastische opmerking betreft. Aangezien o.a. sarcasme een van de minst begrepen vormen van taal is en hoop dat hiermee extra duidelijk is. Helaas werkt dit niet of ik heb slechte humor dat kan ook ;-).
01-03-2019, 01:02 door Fairy Wizard - Bijgewerkt: 01-03-2019, 01:09
Hmmm ik werd gehackt enne goed last van gehad,. Voor de gewone boeren 'L', ongeacht of er wat te halen valt of wat er te vinden is... Geen hond die er naar kraaide... Moeten tanden op elkaar zetten en doorbijten blijkbaar.. Nu alles toppie and it made me smarter, THATS for sure.
En niet om t een of ander, mare ik moest even nogmaals mijn ogen over sommige reacties laten glijden. Dahúm people! Be nice.. Hihi. Er zijn aparte, soms rare en zelfs dom klinkende vragen.... Iets niet weten en op zoek gaan naar antwoorden of hulp.. Is smart thing to do, if I May say so. Niemand is alwetend geboren, aanleg hebben of iets 'from scratch' leren is moeilijker,.. En ik kan t weten,. Kon de eerste niet ns kop vinden aan te zetten en mijn zus was in onze stad, de eerste vrouwelijke programmeur. Ik hoop dat ik met mijn wanna knows en leer proces hier veilig en in vrede kan Exploren. Ik denk, nee weet dat de de echte wondertjes onder de mensen, echt wel wat beters te doen hebben, dan anderen bekritiseren in blogs. Waar de één in uitblinkt,... Share your knowhow! Ipv anderen af te zeiken .. What the hell!? I kinda notice.. You sure must Suck in a hell lot more things in life, being Intolerant and F up like that. Gebruik die energie om bv aan je sociale vaardigheden te werken. Spijkeren.. Of te 'mokeren' chill out by work out. Be safe by being calm.. Etc..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.