image

Nederland in Top 5 van landen met minste malware

donderdag 28 februari 2019, 15:55 door Redactie, 3 reacties

Nederland staat in de Top 5 van landen waar internetgebruikers het minst vaak malware tegenkomen, zo stelt Microsoft in het vandaag verschenen Security Intelligence Report (SIR). Het rapport is gebaseerd op gegevens die via Windows Defender, Security Essentials en andere producten zijn verkregen.

Volgens Microsoft kwam vorig jaar zo'n 5 procent van de computers wereldwijd malware tegen, een daling ten opzichte van 2017 toen het nog om meer dan 7 procent ging. Deze "Encounter rate" betreft computers die Windows Defender draaien en malware tegenkomen, waaronder infectiepogingen die door Microsofts virusscanner zijn geblokkeerd. Ethiopië staat bovenaan de lijst met een maandelijkse encounter rate van maar liefst 26,3 procent. In Pakistan kwam zo'n 19 procent van de computers elke maand malware tegen, gevolgd door Palestina met 17,5 procent.

De Top 5 landen waar computers het minst vaak malware tegenkwamen bestaat volgens Microsoft uit vier Europese landen en Japan. In Nederland kwam vorig jaar gemiddeld 1,8 procent van de computers elke maand malware tegen. Ierland voert de lijst aan (1,3 procent), gevolgd door Japan (1,5 procent), Finland (1,7 procent) en Noorwegen (1,8 procent).

Microsoft stelt dat infecties door malware een sterke correlatie hebben met menselijke ontwikkelingsfactoren en de mate waarin een samenleving klaar is om met technologie om te gaan. Wat betreft de daling van het aantal "malware encounters" vorig jaar ziet Microsoft de groei van Windows 10 en het toegenomen gebruik van Windows Defender als mogelijke redenen.

Image

Reacties (3)
28-02-2019, 23:24 door Anoniem
Jaja, wij van WC-eend. Eerst lees ik dat de malware-encounters alleen gemeten zijn op computers met Windows Defender. En aan het eind lees ik dat Microsoft stelt dat Defender een reden kan zijn voor de daling van het aantal encounters??
01-03-2019, 09:43 door Anoniem
OF... de malware die rondgaat in de top 5 is dusdanig meer geavanceerd dat het minder goed opgepikt wordt door Defender...
05-03-2019, 13:25 door Anoniem
Door Anoniem: OF... de malware die rondgaat in de top 5 is dusdanig meer geavanceerd dat het minder goed opgepikt wordt door Defender...

NJet. Cybercriminelen storten een groot deel van de ellende uit over de wereld vanaf server hosters in Nederland. NIet handig is het als crimineel om het nest te vervuilen, dat nodigt alleen maar de schoonmakers (OM & politie) uit. Niemand bij het OM of politie wordt i.h.a. warm van een aangifte van een malware-besmetting in bijv. Algerije tegen een malware-verspreider op een in Nederland gehoste site.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.