Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Draadloos keyboard

14-03-2019, 00:26 door Anoniem, 1 reacties
Bij een IMac Mini word een Apple keyboard geadviseerd.
Deze zijn echter niet bekabeld en zouden dus niet veilig zijn.
Dat tenminste word mij geadviseerd, ik heb de kennis niet.
Iets met hoe ver de afstand is wat het draadloze afgeeft.
Ik hoop dat een gebruiker van een IMac of Apple mij kan adviseren.
Ook wat betreft het aansluiten van een USB keyboard op de IMac.
Er zijn nm geen USB poorten, alleen bv USB-C en Thunderbold.
Ik kom er zo niet uit en wil voor ik de IMac Mini koop wel weten of
Ik veilig computer.
Graag een antwoord en ik weet dat hier mensen met kennis zijn.
Reacties (1)
15-03-2019, 14:37 door Anoniem
Ga naar een erkende MKB elektronica zaak of of goed bekend staand onderdelenhuis, in een grotere stad, en schaf daar een "USB-C male naar USB-B 3.0 female adapter", een verloopstuk, voor een Apple, uit de voorraad aan. Dat is zeer waarschijnlijk wat u nodig heeft. Sluit daar het bekabelde USB-toetsenbord op aan. Daar zou de kous mee af moeten zijn. Neem de iMac Mini zelf mee. Test in de winkel uit of het ook past en goed werkt. Reken veiligheidshalve alleen met cash af, maar bewaar de kassabon goed. Koop er twee. Let er op dat u de gekochte adapters uit gesloten verpakking verkrijgt.

Dat is inderdaad veiliger dan een (niet-versleuteld) draadloos toetsenbord, mits het verloopstuk ook van een betrouwbare fabrikant en uit de gesloten verpakking afkomstig is. Anders beland u misschien van de regen in de drup. Laat u goed en ter zake kundig voorlichten. Wat u namelijk zeker niet wilt, is dat u met opzet een gecorrumpeerde adapter met een ingebouwde "Man in the Middle" (MitM) aanval wordt verkocht. Want dan ligt uw privacy op straat en bent u de klos. De toetsaanslagen kunnen met een fout exemplaar in het geniep over het internet naar de aanvallende partij worden verzonden. Dan zou een draadloos toetsenbord, achteraf gezien, misschien toch een stuk veiliger zijn geweest.

Kijk slechts ter illustratie eventueel op Amazon.com naar een adapter van het merk Basesailor, of een ander alternatief. Dat voorkomt onnodig risico, tijdverspilling of teleurstelling. Bedenk goed dat een aan u geadresseerde UPS verzending of DHL pakketje afkomstig van Amazon.com of andere online winkel door kwaadwillende derden mogelijk kan worden onderschept, waarna u met een gerichte MitM-aanval in de maag kan worden gesplitst. Vandaar dat het verstandiger is om naar de betere elektronica zaak te gaan voor ter zake kundig advies.

https://en.wikipedia.org/wiki/USB-B

https://en.wikipedia.org/wiki/USB-C
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.