image

Gasten Zuid-Koreaanse hotels via verborgen camera's gefilmd

donderdag 21 maart 2019, 11:32 door Redactie, 1 reacties

In Zuid-Korea zijn vier mensen aangehouden wegens het filmen van gasten in hotels via verborgen draadloze ip-camera's. De beelden werden vervolgens tegen betaling op internet aangeboden. Volgens een persbericht van de Zuid-Koreaanse politie zijn zo'n 1600 hotelgasten in meerdere hotels gefilmd.

De verdachten hadden ip-minicamera's in 42 kamers in 30 verschillende hotels verborgen. De website waarop de beelden werden aangeboden had meer dan 4000 leden, waaronder 97 mensen die betaalden. In totaal zouden de mannen 803 video's online hebben gezet. Op het verspreiden van illegale video's staat in Zuid-Korea een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar en een boete van omgerekend ruim 23.000 euro. Voor het verspreiden van pornografie kan een gevangenisstraf van 1 jaar en een boete van bijna 8.000 euro worden opgelegd.

Image

Reacties (1)
21-03-2019, 13:20 door Anoniem
Een belangrijk fenomeen is dat we in een interessante tijd leven. In het verleden waren camera's duidelijk zichtbaar en duur. We leven nu in een overgangsperiode waarin camera's zich ontwikkelen naar spotgoedkoop en vrijwel onzichtbaar. Dat heeft zijn goede kanten, maar ook minder goede kanten (behalve deze bijvoorbeeld ook: https://www.aclu.org/other/whats-wrong-public-video-surveillance, kopje Voyeurism: Als 1 op de 10 vrouwen zich niet meer veilig op straat kan voelen omdat de operators zo nodig de camera's willen misbruiken...). Als we willen vaststellen welk gebruik we wel, en welk vooral niet willen, is nu het moment.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.