image

Servers Britse politievakbond getroffen door ransomware

donderdag 21 maart 2019, 14:28 door Redactie, 1 reacties

Servers en databases van de Britse politievakbond Police Federation zijn twee weken geleden door ransomware getroffen, zo heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. De aanval op de systemen van de vakbond vond plaats op zaterdag 9 maart en raakte verschillende databases en servers.

De beveiligingssystemen van de Police Federation ontdekten de aanval, waarna de organisatie besloot om verschillende diensten offline te halen om zo de verspreiding van de ransomware tegen te gaan. Het ging onder andere om de e-maildiensten. De aanvallers versleutelden niet alleen bestanden, ze verwijderden ook back-ups. In een verklaring stelt de vakbond dat het niet om een gerichte aanval ging en die waarschijnlijk onderdeel van een grotere campagne is.

Volgens de Police Federation zijn er geen aanwijzingen dat de aanvallers gegevens hebben buitgemaakt, maar kan dit ook niet worden uitgesloten. Daarom worden alle personen gewaarschuwd van wie gegevens mogelijk gecompromitteerd zijn geraakt. De Police Federation is één van de grootste Britse politievakbonden en vertegenwoordigt meer dan 122.000 politieagenten. Hoe de systemen besmet konden raken en om wat voor ransomware het gaat is niet bekendgemaakt. Ook wordt niet vermeld of er losgeld is betaald om de gegevens te ontsleutelen.

Reacties (1)
22-03-2019, 10:37 door Anoniem
Off-topic, maar bij ransomware vraag ik me altijd af wanneer Schiphol in het nieuws komt. De bekende naaktscanner censureren weliswaar de beelden, maar doen dat in software (en de censurering is softwarematig uit te zetten en de beelden in een hogere resolutie te zetten). Plus, de scanners en apparatuur zitten aan het interne netwerk vast. Je kan er op wachten dat deze gegevens door de ransomware wereld als lekker hapje worden gezien (iemand een pooltje maken tot hoever Schiphol zou gaan met betalen om te voorkomen dat naaktbeelden van reizigers, gemaakt door hun ... euh ... security ... scanners openbaar gemaakt worden?). Het is niet de vraag of ze een ransom is krijgen, maar wanneer.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.