image

MyEtherWallet waarschuwt gebruikers voor aanval via Hola-vpn

dinsdag 10 juli 2018, 15:06 door Redactie, 2 reacties

MyEtherWallet, een populaire online wallet voor het opslaan van ethereum, heeft gebruikers gewaarschuwd voor een aanval die via de vpn-dienst van Hola heeft plaatsgevonden. Hola is een gratis vpn die naar eigen zeggen 159 miljoen gebruikers wereldwijd heeft.

Volgens berichten zou de Chrome-extensie van Hola, die bijna 9 miljoen gebruikers heeft, zijn gehackt en gebruikt voor het loggen van de activiteiten van gebruikers op MyEtherWallet.com. Iedereen die sinds 8 juli van MyEtherWallet.com gebruik heeft gemaakt in combinatie met de Hola Chrome-extensie krijgt het dringende advies om alle tokens naar een nieuw account over te maken. Details over de aanval zijn nog niet bekendgemaakt, alsmede het aantal slachtoffers. Gebruikers van MyEtherWallet.com die de website zonder de Chrome-extensie van Hola bezochten hebben geen risico gelopen.

MyEtherWallet.com werd in april ook al het doelwit van een aanval. Aanvallers slaagden erin om tijdelijk ip-adressen van Amazon over te nemen en die vervolgens voor een dns-aanval te gebruiken. Door de aanval werd er niet gewezen naar de servers van Amazon, maar naar die van de aanvallers. Deze servers wezen internetgebruikers die myetherwallet.com wilden bezoeken vervolgens door naar een phishingsite.

Image

Reacties (2)
26-03-2019, 16:09 door Kees de Jong - Bijgewerkt: 26-03-2019, 16:11
[Verwijderd door moderator]
26-03-2019, 16:09 door Kees de Jong - Bijgewerkt: 26-03-2019, 16:11
[Verwijderd door moderator]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.