image

Privacyzoekmachine DuckDuckGo verbetert weersvoorspelling

donderdag 28 maart 2019, 14:25 door Redactie, 1 reacties

De op privacy gerichte zoekmachine DuckDuckGo heeft de weersvoorspellingen die het aan gebruikers laat zien verbeterd, waarbij er nu meer informatie en duidelijkere afbeeldingen worden getoond. Volgens DuckDuckGo zijn weersites notoire trackers die allerlei informatie over gebruikers verzamelen en opslaan.

"In andere woorden, zelfs als je gewoon wilt weten of het morgen gaat regenen, riskeer je het lekken van persoonlijke gegevens op je telefoon aan derde partijen, zoals waar je op welk moment bent. Deze data kan dan worden gebruikt om je gericht met advertenties te bestoken en je gedrag te manipuleren", aldus de zoekmachine.

DuckDuckGo biedt gebruikers een privacyvriendelijke weersvoorspelling, gebaseerd op data van DarkSky. Alle opgezochte weersvoorspellingen, net als andere zoekopdrachten, zijn privé, zo stelt de zoekmachine. Als een gebruiker bijvoorbeeld op "weer" zoekt maakt DuckDuckGo gebruik van informatie die door de browser wordt meegestuurd om de locatie te bepalen. Deze informatie wordt vervolgens meteen verwijderd zonder te worden opgeslagen.

Volgens DuckDuckGo is de verbetering van de weersvoorspelling één van de manieren waarop het een nieuwe standaard voor vertrouwen op internet zet.

Image

Reacties (1)
29-03-2019, 17:52 door Anoniem
Ik heb de vorige versie gezien en die was erg simpel waardoor ik het niet gebruikte, nu is het wel wat uitgebreid met mooie gekleurde icons, maar helaas nog steeds te simpel. Ik had namelijk heel graag het uur gezien wanneer het zou regenen met daarnaast de kansheid percentage en graag had ik het weer per uur willen zien en niet om de 3 uur. Jammer, want bijvoorbeeld accuweather en de weather app van windows 10 toont zijn weervoorspelling heel specifiek en het klopt ook heel vaak.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.