image

Mozilla lanceert deze zomer aanbevolen Firefox-extensies

maandag 8 april 2019, 13:19 door Redactie, 0 reacties

Mozilla lanceert deze zomer een verzameling van aanbevolen Firefox-extensies waarvan de veiligheid door de browserontwikkelaar is gecontroleerd. Op deze manier wil Mozilla gebruikers tegen malafide extensies beschermen. Extensies vormen een belangrijk onderdeel van Firefox, aangezien ze gebruikers de mogelijkheid geven om de browser aan hun voorkeuren aan te passen. Dit brengt ook risico's met zich mee.

Malafide extensies kunnen bijvoorbeeld allerlei gevoelige gegevens stelen of kwaadaardige acties uitvoeren. Het "Recommended Extensions" programma moet gebruikers de zekerheid geven dat ze een veilige, goedwerkende extensie installeren. Ook moet het om een extensie gaan die een groot publiek aanspreekt.

De code van Firefox-extensies wordt al gecontroleerd voordat Mozilla ze op addons.mozilla.org toestaat. Extensies die straks het label "Recommended" krijgen, wat via een speciale badge zichtbaar zal zijn, worden eerst door het Mozilla-personeel gecontroleerd. Ook nieuwe versies van de extensie ondergaan eerst een "security review" voordat ze gepubliceerd mogen worden. Op deze manier moeten gebruikers de zekerheid krijgen dat de extensie gedurende de gehele levensduur te vertrouwen is.

Naast de vier selectiecriteria: werking, gebruikerservaring, publiek en veiligheid, stelt Mozilla ook eisen aan de ontwikkelaars. Die moeten de extensie actief onderhouden en bereid zijn om verbeteringen door te voeren. De aanbevolen extensies zullen later deze zomer beschikbaar zijn en onder andere worden aangeraden in de "Get Add-ons" pagina van de Firefox Add-ons Manager en op addons.mozilla.org.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.