image

Slachtoffers datalek Ticketmaster eisen miljoenen euro's

maandag 8 april 2019, 14:10 door Redactie, 0 reacties

Honderden mensen die vorig jaar slachtoffer werden van een datalek bij Ticketmaster eisen miljoenen euro's van de kaartverkoper. Een Brits advocatenkantoor heeft namens meer dan 650 mensen een rechtszaak tegen Ticketmaster aangespannen en eist een schadevergoeding tot 5,8 miljoen euro.

Aanvallers wisten via een derde partij genaamd Ibenta kwaadaardige code op de Ticketmaster-website te krijgen die vervolgens de creditcardgegevens van klanten onderschepte. Een exact aantal slachtoffers is nooit gegeven. Volgens de kaartverkoper is minder dan 5 procent van het wereldwijde klantenbestand door het incident getroffen. Ticketmaster claimt meer dan 230 miljoen klanten te hebben.

Tegenover de BBC laat het advocatenkantoor weten dat veel slachtoffers vanwege het datalek met meerdere frauduleuze transacties te maken hebben gekregen. Een derde van de eisers zou "aanzienlijke stress" hebben ondervonden. De overige eisers zouden nog steeds risico lopen dat hun gegevens voor frauduleuze doeleinden worden gebruikt. Tevens hekelt het advocatenkantoor dat Ticketmaster niet direct in actie kwam om het datalek te verhelpen. Het bedrijf zou pas twee maanden nadat het was ingelicht maatregelen hebben genomen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.