image

Antivirusbedrijf Avast bouwt support Windows XP verder af

donderdag 11 april 2019, 11:26 door Redactie, 2 reacties

Antivirusbedrijf Avast heeft besloten de ondersteuning van Windows XP-gebruikers verder af te bouwen. Sinds begin dit jaar ontvangen gebruikers van de antivirussoftware op Windows XP en Vista geen nieuwe beveiligingsfeatures. Wel ontvangen deze gebruikers nog gewoon virusdefinities.

Nu maakt de virusbestrijder bekend dat XP-gebruikers van de betaalde opschoontool Cleanup Premium vanaf vandaag geen updates meer ontvangen. Het programma, dat 50 euro per jaar kost, helpt gebruikers bij het opschonen van het register en verwijderen van achtergebleven bestanden. Ook bevat de software een automatische updatetool waarmee andere programma's op het systeem worden geüpdatet.

Volgens Avast is het aantal Windows XP-gebruikers sterk afgenomen. Zo wordt het nog door 1,6 procent van de Avast-klanten gebruikt. Het antivirusbedrijf claimt 435 miljoen gebruikers, wat inhoudt dat zo'n 7 miljoen klanten met XP werken. "We richten ons op het ontwikkelen van nieuwe en coole features in plaats van het ondersteunen van een stervend platform", zegt Sandro Villinger van Avast. Cleanup Premium blijft wel gewoon bij klanten werken, maar die wordt dringend aangeraden om naar Windows 7 of 10 te upgraden. Windows XP wordt sinds 2014 niet meer door Microsoft ondersteund.

Reacties (2)
11-04-2019, 15:14 door Anoniem
What year is it....

Legacy en afvoeren
11-04-2019, 17:53 door Anoniem
Door Anoniem: What year is it....

Legacy en afvoeren

Flauwekul. Windows XP of ouder kan je gewoon gebruiken. Soms is noodzakelijke software is alleen beschikbaar op XP.
Bijvoorbeeld tbv bestaande meetapparatuur die op je PC is aangesloten.
Maar wel oppassen met verbinding naar internet, en met per ongeluk virus/malware dragers in je PC stoppen.

(hoewel... men heeft dan behalve een backup van belangrijke data uiteraard ook een XP-partitie-backup met een kopie van de boottrack, die bij een onverhoopte besmettingscalamiteit er binnen 5 minuten weer schoon op staan. Toch?... :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.