image

Mozilla vraagt Apple om iPhone-ID maandelijks te veranderen

maandag 15 april 2019, 15:47 door Redactie, 0 reacties

Mozilla heeft Apple gevraagd om het unieke advertentie-ID van iPhones elke maand te veranderen, zodat het lastiger voor adverteerders wordt om een profiel van mensen aan te leggen. Apple haalde onlangs het nieuws vanwege de eerste iPhone-reclame over privacy.

"If privacy matters in your life. It should matter to the phone your life is on. Privacy. That's iPhone", aldus Apple. Bij Mozilla werd er met gefronste wenkbrauwen naar de advertentie gekeken. Elke iPhone beschikt namelijk over een uniek ID, de identifier for advertisers of IDFA. Adverteerders kunnen gebruikers via dit ID binnen apps volgen.

Gebruikers hebben wel de optie om het ID uit te schakelen, maar de meeste mensen weten niet eens dat deze feature bestaat, laat staan dat ze hem uitschakelen, aldus Ashley Boyd van Mozilla. De Firefox-ontwikkelaar vraagt Apple daarom om het unieke ID van de iPhone elke maand te veranderen. Gebruikers krijgen dan nog steeds "relevante advertenties" te zien, alleen wordt het lastiger voor adverteerders en bedrijven om een profiel van gebruikers aan te leggen.

"Als Apple deze aanpassing doorvoert, verbetert het niet alleen de privacy van iPhones - het stuurt Silicon Valley ook de boodschap dat gebruikers willen dat bedrijven standaard hun privacy beschermen", merkt Boyd op.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.