image

Malware verstoort live-uitzending The Weather Channel

vrijdag 19 april 2019, 12:06 door Redactie, 2 reacties

Een live-uitzending van het Amerikaanse televisiekanaal The Weather Channel kon gisteren door toedoen van malware niet worden uitgezonden. De ochtendshow AMHQ had om 6 uur 's ochtends moeten beginnen, maar in plaats daarvan werd er een eerder opgenomen programma uitgezonden.

Ruim anderhalf uur later kon de ochtendshow dankzij een "back-upmechanisme" toch plaatsvinden. In een verklaring stelt The Weather Channel dat het getroffen was door een malware-aanval en de autoriteiten met een onderzoek zijn begonnen. Om wat voor malware het precies gaat en hoe de infectie zich kon voordoen is niet bekendgemaakt. Volgens televisiezender WXIA-TV gaat het om ransomware, maar verdere details om dit te ondersteunen worden niet gegeven.

Image

Reacties (2)
19-04-2019, 21:54 door Anoniem
Verbaast ons niets, zien we dagelijks,

Content wordt vaak uitgewisseld via sticks en portable Hd`s omdat het gebruikersvriendelijk is.
Ftp is maar moeilijk en traag, accounts zijn gedoe.

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.

Unreal Engine is trouwens wel tof, coole animaties.

https://www.youtube.com/watch?v=0cODBQqaGTw
20-04-2019, 09:54 door Anoniem
In mijn ervaring komt dit voornamelijk door het niet toepassen van het LUA principe.

Ik kan persoonlijk elke virusscanner als programmeur in 10 minuten omzeilen ook al draait die in heuristics mode. En dit liet ik regelmatig zien in security awareness presentaties.

Malware scanners van welke leverancier dan ook, is maar een zeer beperkte maar wel noodzakelijke maatregel als onderdeel risk mitigation. Het gaat om het het geheel en dan nog ben je niet 100% secure. Zeker niet als een aanvaller toegang heeft tot een device of het lokale netwerk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.