image

90 maanden cel voor beheerder cybercrime-marktplaats

vrijdag 19 april 2019, 15:29 door Redactie, 0 reacties

Een 32-jarige man uit Macedonië die een website beheerde waarop gestolen creditcardgegevens en inloggegevens voor internetbankieren werden verhandeld is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 90 maanden. Samen met zijn handlangers beheerde de man van augustus 2010 tot januari 2014 de online marktplaats Codeshop.

Door in te breken op de databases van financiële instellingen en bedrijven en het versturen van phishingmails wisten ze allerlei gegevens te stelen, die vervolgens via de marktplaats aan andere criminelen werden verkocht. Criminelen gebruikten de gestolen gegevens om online producten te kopen of plaatsten de creditcardgegevens op lege plastic kaarten, waarmee geld bij pinautomaten kon worden opgenomen.

Gedurende de operatie zou de Macedoniër de gegevens van meer dan 1,3 miljoen creditcards hebben verkregen en verkocht. Volgens de openbare aanklager gebruikte de man allerlei partijen die online geld omwisselden en digitale valuta om de opbrengsten van de marktplaats te verzilveren. De Macedoniër werd in 2016 in Slovenië aangehouden en aan de Verenigde Staten uitgeleverd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.