image

Bodybuilding.com waarschuwt klanten voor datalek

dinsdag 23 april 2019, 10:53 door Redactie, 2 reacties

Bodybuilding.com, naar eigen zeggen de grootste online fitnesswinkel ter wereld met 35 miljoen unieke bezoekers per maand, heeft klanten gewaarschuwd voor een datalek. Het bedrijf ontdekte afgelopen februari ongeautoriseerde toegang tot de eigen systemen.

Verder onderzoek wees uit dat deze ongeautoriseerde activiteit het gevolg was van een phishingmail die vorig jaar juli door een medewerker was ontvangen. Aanvallers hebben hierdoor mogelijk toegang tot persoonlijke informatie van klanten gehad. Het gaat om naam, e-mailadres, factuur- en afleveradres, telefoonnummer, bestelgeschiedenis en communicatie met Bodybuilding.com, alsmede informatie uit het BodySpace-profiel, zoals geboortedatum en andere zaken. BodySpace is de online community van Bodybuilding.com met meer dan 17 miljoen leden. Wanneer gebruikers een account bij de webwinkel hadden zijn ook gebruikersnaam en wachtwoord mogelijk benaderd.

Naar aanleiding van het datalek worden alle gebruikers verplicht om hun wachtwoord te wijzigen. Tevens worden accounts op verdachte inlogpogingen gemonitord. Verdere technische details over het incident zijn niet gegeven, behalve dat er met externe beveiligingsexperts is samengewerkt en "de kwetsbaarheden" zijn verholpen.

Reacties (2)
23-04-2019, 12:48 door Anoniem
Dit is toch alleen voor de klanten uit VS?
23-04-2019, 13:06 door linuxpro
Wederom een gevalletje als het kalf verdronken is...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.