image

Vingerafdrukscanner Nokia 9 met pakje kauwgum te omzeilen

dinsdag 23 april 2019, 11:25 door Redactie, 14 reacties

De vingerafdrukscanner van de Nokia 9 PureView is sinds de laatste update met een pakje kauwgum, muntstuk of de vinger van iemand anders te omzeilen, zo hebben gebruikers ontdekt. Op Reddit en Twitter klaagden tal van gebruikers hoe hun telefoon op allerlei manieren zonder de vinger van de eigenaar is te ontgrendelen.

Eén gebruiker met het alias Decoded Pixel plaatste op Twitter een filmpje dat laat zien hoe de vingerafdrukscanner van de Nokia 9 een pakje kauwgum accepteert om het toestel te ontgrendelen. Het probleem ontstond na de installatie van de april-update, herkenbaar aan versienummer 4.22. Deze update zou de prestaties van de vingerafdrukscanner moeten verbeteren. Nokia heeft nog niet op de claims gereageerd. Gebruikers krijgen het advies om in afwachting van een update de telefoon op een andere manier te ontgrendelen, bijvoorbeeld via een wachtwoord of patroon.

Image

Reacties (14)
23-04-2019, 12:44 door Anoniem
De beveiliging en de privacy kun je ook als een pakje kauwgom ervaren.

Het smaakt even lekker totdat de lekkere smaak verdwenen is en je erachter bent wat Google allemaal van je opslaat en hoe brak de beveiliging is en het feit dat je eigenlijk totaal geen privacy meer hebt ;)
23-04-2019, 12:50 door Anoniem
Over lekkere smaak gesproken, Android Cupcake, Donut, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop, Marshmallow, Nougat ....
Beetje kauwgom erbij en nog wat Facebook met een paar paaseieren en wat password salts.
Zeer verfrissende combi samen.
23-04-2019, 13:04 door linuxpro - Bijgewerkt: 23-04-2019, 13:05
Iemand die Nokia dan nog gebruikt? Nadat ze eerst de boot hadden gemist op de smartphone markt (blijven hangen in symbian os) , overgenomen door een ander bedrijf wat de boot gemist heeft op de mobiele markt, Microsoft en dan nu weer dit. Lekker firewall's enzo blijven maken maar op mobiel gebied gewoon de stekker er uit en klaar.
23-04-2019, 13:30 door Anoniem
Door linuxpro: Iemand die Nokia dan nog gebruikt? Nadat ze eerst de boot hadden gemist op de smartphone markt (blijven hangen in symbian os) , overgenomen door een ander bedrijf wat de boot gemist heeft op de mobiele markt, Microsoft en dan nu weer dit. Lekker firewall's enzo blijven maken maar op mobiel gebied gewoon de stekker er uit en klaar.
Even afgezien Nokia native Android levert op de telefoons, juist iets wat ideaal is. Geen bloatware, snelle updates. Lijkt er dus eigenlijk op dat ze nu een goede boot gevonden hebben? Afgezien de kapiteins die nog op kade staan (en het beter denken te weten).
23-04-2019, 14:10 door Anoniem
Lijkt toch echt fakenieuws............
Met 4 Nokia 9 toestellen hier geprobeerd na te spelen, lukt echt niet

Weer iemand die de boel probeert zwart te maken?
23-04-2019, 14:37 door Anoniem
Door Anoniem: Lijkt toch echt fakenieuws............
Met 4 Nokia 9 toestellen hier geprobeerd na te spelen, lukt echt niet

Weer iemand die de boel probeert zwart te maken?

Ja, Reddit en Twitter gebruikers zijn goede bronnen... NOT.
23-04-2019, 14:58 door Anoniem
Door Anoniem: Lijkt toch echt fakenieuws............
Met 4 Nokia 9 toestellen hier geprobeerd na te spelen, lukt echt niet

Weer iemand die de boel probeert zwart te maken?

Maakt niet uit. Als het geen kauwgom is, dan is het wel gelatine (waar winegums van gemaakt worden: https://cryptome.org/gummy.htm). Als het geen gummi is, dan is het wel gewone houtlijm (https://www.mediamatic.net/nl/page/16697/een-vingerafdruk-stelen-en-namaken-is-een-fluitje-van-een-cent). Of siliconengel, plakband, simpelweg een fotokopie (https://www.networkworld.com/article/2293129/data-center-120606-10-ways-to-beat-fingerprint-biometrics.html).

Achterliggend probleem is het volgende: Een niet-biometrisch systeem zoals wachtwoorden of smartcards moet natuurlijk een zekere sterkte tegen knoeien hebben, maar hoeft niet 100,0% tamperproof te zijn. Immers, in uiterste nood vervang je het en begint opnieuw. Het is dus fail-safe. Een biometrisch systeem moet wel 100,0% tamperproof zijn, want fail-safe is er niet bij. En tamperproof blijkt bij lange te hoog gegrepen te zijn.
23-04-2019, 16:16 door Anoniem
Weer iemand die de boel probeert zwart te maken?
Je hebt je kauwgum zeker gratis bij een pakje boter gekregen?
23-04-2019, 17:11 door Anoniem
Grappig mijn Nokia 9 herkent nog steeds mijn eigen vingerafdruk niet en blijft op locked staat tenzij ik mijn pincode invoer.
23-04-2019, 19:24 door Anoniem
Door Anoniem: Grappig mijn Nokia 9 herkent nog steeds mijn eigen vingerafdruk niet en blijft op locked staat tenzij ik mijn pincode invoer.
Mijn Nokia 6.1 vingerafdruk scanner werkt ook niet altijd optimaal. De eerste keer na herstarten moet je altijd je pincode invoeren.
24-04-2019, 07:21 door Anoniem
Door Anoniem: Lijkt toch echt fakenieuws............
Met 4 Nokia 9 toestellen hier geprobeerd na te spelen, lukt echt niet

Weer iemand die de boel probeert zwart te maken?
Je hoeft maar even vluchtig naar de Twitter-link te kijken om te zien dat er zowel mensen zijn die het kunnen bevestigen als mensen bij wie het niet misgaat. Dat het bij jou toevallig goed gaat maakt het niet meteen fake news. De werkelijkheid is wel eens een slagje gecompliceerder dan je zelf kan reproduceren.

Het zal van de zowel de vingerafdruk en de afbeelding op het pakje kauwgum (of waar dan ook) afhangen of de vingerafdrukherkenning een overeenkomst ziet. Dezelfde afbeelding zal dan bij de ene vingerafdruk wel en de andere niet werken. Wie weet bestaan er wel afbeeldingen die op jouw vingerafdruk aanslaan die je domweg nog niet uitgeprobeerd hebt.

Dát het kennelijk nogal vaak optreedt is een duidelijke indicatie dat er iets niet deugt.
24-04-2019, 08:09 door NELUZ
Door Anoniem:
Mijn Nokia 6.1 vingerafdruk scanner werkt ook niet altijd optimaal. De eerste keer na herstarten moet je altijd je pincode invoeren.
Dat is bij design zo...staat er ook bij vermeld.
24-04-2019, 08:12 door NELUZ
Ik heb ook een Nokia 9. Het is mij na het lezen van het bericht 1x gelukt om met een niet geregistreerde vinger te unlocken, dat leek toeval te zijn. Maar helemaal 100% waterdicht is het in elk geval niet.
24-04-2019, 17:13 door Anoniem
Die nokia 9 kan je toch ook gebruiken voor een perpetuum mobile? Ik had daar laatst een filmpje van gezien op youtube. Hij scheen ook nog gratis energie te leveren als die niet in het stopcontact zit. Maar dan moest je hem eerst ff doormidden breken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.