image

VS klaagt man aan voor omvangrijke online belastingfraude

vrijdag 3 mei 2019, 10:22 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse autoriteiten hebben een 33-jarige Russische man aangeklaagd voor het plegen van online belastingfraude waarbij meer dan 1,5 miljoen dollar werd gestolen. Volgens de aanklacht wist de man van juni 2014 tot november 2016 met zijn handlangers in te breken op de systemen van administratiekantoren die helpen bij het voorbereiden van de belastingaangifte.

Vervolgens werden de rekeningnummers van begunstigden gewijzigd, zodat de belastingteruggave werd overgemaakt op prepaid betaalkaarten van de man en zijn handlangers. Tevens maakte de man misbruik van onrechtmatig verkregen persoonsgegevens om via een website van de Amerikaanse belastingdienst IRS eerdere belastingaangiftes op te halen. Daarna werden er nieuwe belastingaangiftes ingediend, waarbij de verkregen belastingteruggave werd overgemaakt naar prepaid betaalkaarten van de man.

Op deze manier wist de man meer dan 1,5 miljoen dollar buit te maken. Sinds de ontdekking van de fraude heeft de IRS verschillende beveiligingsmaatregelen aan de website toegevoegd. De Russische man werd afgelopen november op het Thaise eiland Phuket aangehouden. Vorige maand leverden de Thaise autoriteiten hem uit aan de Verenigde Staten. Indien veroordeeld kan de Rus tot een gevangenisstraf van maximaal 27 jaar worden veroordeeld, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Reacties (1)
06-05-2019, 15:45 door SPer
Ik zou dan ook even kijken naar de beveiliging van de administratiekantoren, want daar lijkt het ook niet helemaal pluis.

Tevens zou er toch ergens een rood lampje moeten gaan branden als iemand zijn teruggave op een prepaid betaalkaart wil, lijkt me dat meerder mensen boter op hun hoofd hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.