image

Database lekte miljoenen records van Panamese burgers

maandag 13 mei 2019, 17:20 door Redactie, 0 reacties

Via een onbeveiligde database waren miljoenen records van Panamese burgers voor iedereen op internet toegankelijk. Het ging om gegevens als naam, geboortedatum, nationaal identiteitsnummer, medisch verzekeringsnummer, telefoonnummer, e-mailadres, adresgegevens en andere data.

De Elasticsearch-database werd op 10 mei door beveiligingsonderzoeker Bob Diachenko gevonden en bevatte 3,2 miljoen records van Panemese burgers. In de database waren deze burgers als "patient" aangegeven. Daarnaast ontdekte de onderzoeker 468.000 records die "test-patient" als label hadden. Ook deze records bleken gegevens van echte burgers te bevatten.

Panama zou naar schatting 4,2 miljoen inwoners hebben. Daardoor zouden de gelekte records van een groot deel van de bevolking zijn. Diachenko heeft echter niet bevestigd of alle gelekte records één op één overeenkomen met Panamese burgers. De onderzoeker waarschuwde het Computer Incident Response Team van de Panamese overheid, waarna de database binnen 48 uur werd beveiligd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.