image

Twitter deelde onbedoeld locatiegegevens iOS-gebruikers

dinsdag 14 mei 2019, 13:34 door Redactie, 2 reacties
Laatst bijgewerkt: 14-05-2019, 13:45

Twitter heeft naar eigen zeggen onbedoeld de locatiegegevens van sommige iOS-gebruikers verzameld die hiervoor geen toestemming hadden gegeven en met een derde partij gedeeld. Er speelden twee problemen bij de microbloggingdienst waardoor gebruikers zijn gedupeerd.

Het eerste probleem deed zich voor als gebruikers meer dan één account voor Twitter op iOS gebruikten. Als Twitter voor het ene account de exacte locatiegegevens mocht gebruiken, maar voor het andere account niet, werden de locatiegegevens van dit laatste account toch verzameld. Daarnaast speelde het probleem dat locatiegegevens van gebruikers onbedoeld met een derde partij werden gedeeld. Twitter had deze gegevens willen verwijderen, maar dat ging "niet volgens plan", aldus de microbloggingdienst in een verklaring.

Wel waren er technische maatregelen genomen om de data minder precies te maken. Volgens Twitter was de data niet preciezer dan een postcode of stad. De locatiegegevens konden niet worden gebruikt om een adres te bepalen of Twitter-gebruikers te volgen. De derde partij die de locatiegegevens ontving kreeg niet de Twitter-gebruikersnaam of andere unieke account-ID's toegestuurd.

"Dit houdt in voor mensen die Twitter voor iOS gebruiken waarvan we onbedoeld locatiegegevens verzamelden, we die informatie ook met een vertrouwde adverteerder hebben gedeeld", zo stelt Twitter in de verklaring. Deze partner zou de locatiegegevens niet hebben bewaard en heeft de gegevens inmiddels verwijderd. Tevens zegt Twitter dat het maatregelen heeft genomen om herhaling te voorkomen.

Reacties (2)
14-05-2019, 14:56 door Anoniem
Wel erg amateuristisch voor ios gebruikers, maar dat het niet aan een internet gebruiker kon gekoppeld worden, lijkt mij dat allemaal geen probleem.
15-05-2019, 09:52 door spatieman
twitter owner facebook, ups xD (boeie)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.