image

WhatsApp informeert Ierse autoriteit over ernstig beveiligingslek

dinsdag 14 mei 2019, 13:48 door Redactie, 1 reacties

WhatsApp Ierland heeft de Ierse databeschermingsautoriteit (DPC) over een ernstig beveiligingslek in het WhatsApp-platform geïnformeerd. Volgens de DPC was het door de kwetsbaarheid mogelijk voor een aanvaller om 'ongeautoriseerde software' te installeren en toegang tot de persoonlijke data te krijgen op apparaten waar WhatsApp geïnstalleerd staat.

De DPC laat weten dat WhatsApp nog geen melding van een datalek heeft gedaan zoals de AVG verplicht, aangezien het onderzoek nog loopt of er gegevens van Europese gebruikers zijn getroffen. "Zolang de mogelijkheid bestaat dat EU-gebruikers zijn getroffen en in het licht van de ernst van het incident, worden alle WhatsApp-gebruikers opgeroepen om ervoor te zorgen dat ze de laatste versie van WhatsApp gebruiken", zo adviseert de DPC.

De toezichthouder is "actief" met WhatsApp Ierland in overleg om te bepalen of en in welke mate data van Europese WhatsApp-gebruikers is getroffen.

Reacties (1)
15-05-2019, 09:34 door Anoniem
Grappig, ik dacht dat je bij twijfel verplicht was om een melding te doen volgens de AVG. Niet even afwachten, alles goed uitzoeken en dan pas melding doen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.