image

ProtonMail geeft Androidgebruikers toegang via vingerafdruk

donderdag 16 mei 2019, 14:52 door Redactie, 3 reacties

De versleutelde e-maildienst ProtonMail heeft een nieuwe versie van de Android-app uitgebracht waardoor gebruikers nu ook via hun vingerafdruk toegang tot hun inbox kunnen krijgen. "Fingerprint unlock" is bedoeld om de ProtonMail-app te vergrendelen.

Dit moet voorkomen dat derden de inbox kunnen benaderen als ze het toestel in handen krijgen, aldus de e-maildienst. Gebruikers die de optie willen gebruiken moeten wel eerst een pincode als back-up instellen, voor het geval de vingerafdrukscanner de vingerafdruk niet goed kan lezen.

"Met deze laatste versie van onze Android-app kunnen gebruikers nu hun inbox beschermen, zelfs als ze hun toestel verliezen", aldus Richie Koch van ProtonMail. De feature is toegevoegd aan ProtonMail Android versie 1.11.

Reacties (3)
16-05-2019, 16:47 door Briolet
Is dat niet hetzelfde als het hele toestel met een vingerafdruk te beschermen? En als je de ontgrendeling van het toestel met vingerafdruk weet te misleiden, kun je dezelfde truck toepassen bij ProtonMail. Ik zie de meerwaarde even niet.
17-05-2019, 11:59 door Anoniem
Alleen net een beetje vervelend dat daarmee al je sterke beveiliging door simpelweg een vinger tegen het scherm opzij wordt gezet. Dat mag de politie regelmatig van de rechter, en criminelen vragen sowieso geen toestemming, die dwingen je gewoon zonder rechterlijke uitspraak.
17-05-2019, 18:44 door Anoniem
Door Briolet: Is dat niet hetzelfde als het hele toestel met een vingerafdruk te beschermen? En als je de ontgrendeling van het toestel met vingerafdruk weet te misleiden, kun je dezelfde truck toepassen bij ProtonMail. Ik zie de meerwaarde even niet.
Als iemand hem uit je handen trekt of als je iets zoals Smart Lock op Android gebruikt (geen beveiliging op een bepaalde locatie)...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.