image

Verhuurmakelaar NederWoon getroffen door datalek

vrijdag 24 mei 2019, 10:35 door Redactie, 1 reacties

De Apeldoornse verhuurmakelaar NederWoon heeft een onbekend aantal mensen gewaarschuwd voor een datalek nadat een aanvaller toegang kreeg tot het beveiligde deel van de website. Dat blijkt uit een e-mail die in handen kwam van indebuurt Amersfoort. De aanvaller zou toegang hebben gekregen tot gegevens van woningzoekenden.

Het gaat dan specifiek om mensen die zich in de periode 2017 tot en met 2019 hebben aangemeld bij de verhuurmakelaar. Gegevens die bij het aanmelden zijn ingevuld of meegestuurd kunnen zijn gelekt. Het kan dan gaan om zaken als naam, adresgegevens, telefoonnummers, e-mailadressen en mogelijk geüploade documenten zoals een kopie van het identiteitsbewijs of werkgeversverklaring.

NederWoon zegt vanwege het datalek een nieuwe server te hebben geplaatst en aanvullende technische maatregelen te hebben genomen om de gegevens extra te beschermen. Tevens is er aangifte bij de politie gedaan en een onderzoek gestart. Hoe de aanvaller kon binnendringen is niet bekendgemaakt. Ook het aantal getroffen personen is onbekend. NederWoon regelt de verhuur van meer dan 25.000 woningen.

Reacties (1)
25-05-2019, 14:59 door Anoniem
Toch leuk dat de woonmarkt zo verziekt is dat je niets kan zonder je eerst bij een handvol van zulke "makelaars" in te schrijven, die je een hele hoop gevoelige informatie moet overhandigen, voor het privilege moet betalen, en meestal krijg je dan hooguit ieder jaar een verzoek om opnieuw te betalen. Nu iets extras: Een datalek. En bedankt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.