image

Ransomware kost aluminiumproducent Hydro miljoenen euro's

woensdag 5 juni 2019, 17:34 door Redactie, 7 reacties

Een infectie door ransomware heeft de Noorse aluminiumproducent Norsk Hydro in het eerste kwartaal van dit jaar 30 tot 35 miljoen euro gekost. Voor het tweede kwartaal wordt een schadebedrag van 20 tot 25 miljoen verwacht, zo heeft het bedrijf in de cijfers over het eerste kwartaal bekendgemaakt.

Meerdere bedrijfsonderdelen werden op 19 maart door de LockerGoga-ransomware besmet. Hydro, één van de grootste aluminiumproducenten ter wereld, zag zich gedwongen om verschillende fabrieken stil te leggen en op handbediening terug te vallen. De bedrijfsdivisie die zich met aluminiumprofielen bezighoudt werd het zwaarst getroffen. Inmiddels is het bedrijf nagenoeg volledig hersteld van de ransomware.

De schade van de aanval is in het eerste kwartaal op een bedrag van 30 tot 35 miljoen euro uitgekomen. Voor het tweede kwartaal wordt rekening gehouden met een bedrag van 20 tot 25 miljoen euro. De impact van de ransomware viel mee door hogere marges die Hydro kon rekenen, met name in Noord-Amerika. Verder stelt Hydro dat het een "robuuste cyberverzekering" heeft en de digitale beveiliging verder gaat aanscherpen.

Reacties (7)
06-06-2019, 08:00 door Bitje-scheef
Het mooie van dit soort berichten is dat het management iets minder moeilijk doet bij de investeringsaanvraag. Bij het voorschotelen van een aantal voorbeelden is er vaak wat meer begrip.
06-06-2019, 09:41 door Anoniem
Eens kijken wat ze er aan gaan doen. Een stapel magische veiligheid-in-een-kastje apparaten inkopen? Zeg maar een soort digitaal "circle the wagons" rond de tere machines waar ze hun productie mee controleren. Beveiligingsbedrijven inhuren die claimen wat aan malware te kunnen doen maar achteraf gewoon de afpersers blijken te betalen? Voor een stevige marge, dat dan weer wel. Of wat zullen ze anders bedenken? Welke mogelijkheden zouden er nog meer zijn?
07-06-2019, 14:03 door Anoniem
Door Anoniem: Eens kijken wat ze er aan gaan doen. Een stapel magische veiligheid-in-een-kastje apparaten inkopen? Zeg maar een soort digitaal "circle the wagons" rond de tere machines waar ze hun productie mee controleren. Beveiligingsbedrijven inhuren die claimen wat aan malware te kunnen doen maar achteraf gewoon de afpersers blijken te betalen? Voor een stevige marge, dat dan weer wel. Of wat zullen ze anders bedenken? Welke mogelijkheden zouden er nog meer zijn?
Nou, een andere mogelijkheid is dat ze nu wakker geschud zijn en hun lesje geleerd hebben, en ofwel flink wat security professionals aannemen, ofwel een fatsoenlijk securitybedrijf in de arm nemen.
09-06-2019, 03:08 door Anoniem
Door Anoniem: Welke mogelijkheden zouden er nog meer zijn?
Gewoon weer aluminium gaan maken met machines. Niet met computers. Zonder internet.
Dat ging in de vorige eeuw ook prima.
Kans op malware of ransomware: 0,0 %
11-06-2019, 10:15 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Welke mogelijkheden zouden er nog meer zijn?
Gewoon weer aluminium gaan maken met machines. Niet met computers. Zonder internet.
Dat ging in de vorige eeuw ook prima.
Kans op malware of ransomware: 0,0 %

Kost teveel geld, wat denk je wel niet. Vorige eeuw was de vraag naar aluminium maar 0,01% procent van wat we nu nodig hebben. In de huidige overbevolking hebben we wel machines nodig die het werk voor ons verrichten, omdat deze dat sneller en efficiënter kunnen dan mensen..

Even verder nadenken dan dat de neus lang is, we kunnen niet meer terug naar de "caveman" tijd. Sorry ik hou ook wel van af en toe overdrijven, maar het is echt zo....

Robots, Artificial intelligence, Machine learning, IoT, Cloud..

Zonder al dit waren we vandaag de dag niet waar we nu zijn. Dat is het enge eraan, wat als we één of twee generatie(s) verder zijn en er een slechte zonnevlam of een elektromagnetische puls (EMP) de aarde raakt, wat dan? Dan leven we dus echt gegarandeerd weer onder een steen ja. Niemand zal dan weten wat ze zonder computer en elektriciteit moeten, kunnen ze wel overleven ??? Al de elektrische auto's zullen dan namelijk nutteloos zijn aangezien de gehele ECU en al de elektronica gebakken is net zoals 99% van al de auto's. Behalve met wat geluk de old timers die nog volledig manueel werken (als die dan nog bestaan en we nog fossielen brandstof hebben..)

Zou zeggen begin maar alvast me het kijken naar Primitive Technology, bereid je goed voor.
12-06-2019, 10:18 door Anoniem
In de huidige overbevolking hebben we wel machines nodig die het werk voor ons verrichten, omdat deze dat sneller en efficiënter kunnen dan mensen..
Automatiseren kan op veel verschillende manieren, en het is zeker niet nodig om deze infrastructuur via het internet aan te bieden zodat hackers er bij kunnen.
02-07-2019, 13:28 door Anoniem
Door Anoniem:
In de huidige overbevolking hebben we wel machines nodig die het werk voor ons verrichten, omdat deze dat sneller en efficiënter kunnen dan mensen..
Automatiseren kan op veel verschillende manieren, en het is zeker niet nodig om deze infrastructuur via het internet aan te bieden zodat hackers er bij kunnen.
Dat is zeer zeker waar, maar helaas kunnen bedrijven dat niet omdat ze vaak hekelen met problemen en externe partijen toegang verlenen aan de machine en de complexe software. Daar gaat het fout volgens mij.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.