image

Kabinet wil meer doen tegen dataslurpen grote techbedrijven

zondag 9 juni 2019, 08:10 door Redactie, 47 reacties

Het kabinet heeft verschillende acties aangekondigd om het dataslurpen door grote techbedrijven tegen te gaan en de mogelijkheden voor mensen te vergroten om de eigen privacy te beschermen. Volgens het kabinet verzamelen grote techbedrijven veel persoonsgegevens voor het profileren van mensen.

"Om te voorkomen dat personen op basis van hun digitale profiel van producten en diensten worden uitgesloten of een hogere prijs betalen, wil het kabinet de regels hierover aanscherpen", zo meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid, dat spreekt over het ongebreideld gegevens slurpen door bedrijven. Zowel mensen als bedrijven zouden niet altijd weten waar ze aan toe zijn op het gebied van privacy. Daarnaast maken mensen niet altijd doordacht gebruik van technologie, waardoor zij onbedoeld persoonlijke informatie over henzelf of over anderen delen, aldus het ministerie.

Daarom gaat het kabinet op drie zaken inzetten: vergroting van het privacybewustzijn, vergroting van het handelingsperspectief en versterking van de normering (pdf). Zo start het kabinet in het voorjaar van 2020 een grote publiekscampagne die burgers meer bewust moet maken van de privacyrisico's bij het gebruik van bijvoorbeeld digitale applicaties. "Het is belangrijk dat mensen meer bewust worden van de gevolgen die het delen van persoonlijke data met zich meebrengt", zo laat het kabinet weten. Tevens zal een "verantwoorde omgang" met social media ook binnen het curriculum voor het primair en voortgezet onderwijs aandacht krijgen.

Het kabinet laat verder de Privacywijzer ontwikkelen, een webportaal dat mensen moet helpen bij het uitoefenen van hun rechten die zij op basis van de AVG hebben. Het gaat dan bijvoorbeeld om inzageverzoeken of zogeheten vergetelheidsverzoeken om de persoonsgegevens die in het bezit zijn van bedrijven te wissen. Het portaal zal ook hulpmiddelen voor bedrijven bieden, bijvoorbeeld om een privacyverklaring op te stellen. De Privacywijzer moet halverwege dit jaar gereed zijn.

Als laatste wil het kabinet dat de normen waarmee privacy wordt beschermd, een adequaat niveau van bescherming bieden. Het kabinet wil daarom wraakporno strafbaar stellen, het filmen van verkeersslachtoffers en andere hulpbehoevenden aanpakken en de AVG aanscherpen in relatie tot de datamacht van grote techbedrijven en profilering. Tevens zal er worden gekeken naar het mededingsbeleid om privacy-inbreuken aan te pakken die het gevolg zijn van uit de hand gelopen machtsposities van bepaalde bedrijven.

Versterking Autoriteit persoonsgegevens

Om toezicht en handhaving op het gebied van de privacy te versterken zal er meer geld naar de Autoriteit Persoonsgegevens gaan. In het kader van die toezichts- en handhavingstaken is met de komst van de AVG het budget van de Autoriteit persoonsgegevens bijna verdubbeld: aan het budget is vanaf 2018 structureel 5 miljoen euro toegevoegd en vanaf 2019 nog eens structureel 2 miljoen euro. In de Voorjaarsnota is een verdere structurele verhoging van het budget met 3,4 miljoen euro opgenomen. Het voor de AP beschikbare budget komt daarmee in 2019 op 18,5 miljoen euro.

Reacties (47)
09-06-2019, 08:25 door Anoniem
Dat klinkt allemaal mooi. Gaan ze ook nog wat doen aan het op straat gooien van de data van burgers?
EPD (of LSP, of hoe het vandaag dan ook heten mag?). Of gaat dat wel gewoon door?
09-06-2019, 08:27 door karma4
Ik ben benieuwd hoe de regering denkt alle privacy issues te gaan oplossen ontstaan door de slechte en foute overheidsadministraties:
- Persoonsverwisselingen
- verkeerde oude data in beslissingen over personen
- niet gebruiken basisregistraties
- niet houden aan wettelijke regelingen
09-06-2019, 09:46 door Anoniem
En wat van het dataslurpen door andere grote organisaties, zoals de overheid zelf?

Voorlopig zie ik alleen nog maar meer meer meer "data uitwisseling" en "databases verbinden", "digid" dit en "datazuil" dat, "identificatie per website" zus en "nu ook met app" zo. Ik zie nergens een serieus nadenken over hoe dat nou echt moet met privacy. Anders waren ze hier wel langsgekomen.
09-06-2019, 09:51 door Anoniem
Ah het kabinet wil meet doen voor de priavcy van de brugers.
En kom met wat vage algemeenheden (die er al hadden moeten zijn).

Wees eens concreet kabinet.
Stap 1: Pak de ING eens grondig aan.
- Intentie om betaalgegevens klanten voor reklamedoeleinden te gebruiken (2x)
- Onbeschofte salaris-eisen directie
- Witwasschandalen
etc

Deze bank is blijkbaar te groot geworden.
(Of hun management heeft enige contact met de Nederlandse werkelijkheid verloren)

Een alternatief zoals de voormalige postbank om de burger te beschermen tegen deze geld-graaiers wordt weer wenselijk.


Stap 2:
- Heroverweeg de overheidspraktijk om allerhande data-systemen te we willen koppelen.
- Het datagraaien vande overheid zelf
- Het toepassen van algoritmes op die verzamelde datasets. Burgers zijn individuele personen. Geen naamloze getallen.
- Heroverweeg alles alleen maar digitaal met de burger te willen afhandelen.


Ipv vaagheden zijn concrete acties gewenst
09-06-2019, 09:56 door Anoniem
De "Do not track me" feature in browsers zou bij wet moeten worden gehonoreerd. En daarbij, mocht het gebruik van een site met tracking gratis zijn, mag het niet worden geblokkeerd mocht iemand niet gevolgd willen worden.

Reclame mag natuurlijk gewoon. Slechts tracking niet. Door deze wet zal de waarde van reclame zonder tracking stijgen, doordat reclame met tracking minder mensen gaat bereiken. Simpel vraag en aanbod.

Voorbeeldje:
"Facebook; Made possible today by Jaguar." En morgen misschien wel door Pepsi...
09-06-2019, 10:53 door Anoniem
Ja en hoe en wanneer denken ze de grootste veroorzaker, google, te gaan aanpakken of moet het weer van alleen het product, jij en ik, komen?
#sockpuppet
09-06-2019, 11:12 door Anoniem
Door karma4: Ik ben benieuwd hoe de regering denkt alle privacy issues te gaan oplossen ontstaan door de slechte en foute overheidsadministraties:
- Persoonsverwisselingen
- verkeerde oude data in beslissingen over personen
- niet gebruiken basisregistraties
- niet houden aan wettelijke regelingen

Karma4 leer nou eens af om in een discussie over A meteen te verwijzen naar B.
Met "Ja maar hullie doen het ook niet goed ...." kom je nergens.


Goed plan van de overheid om burgers meer in bescherming te nemen tegen de datagraaiers met name uit de US.
De gemiddelde burger is daar zelf niet tegenop gewassen hoewel ik zelf geen voorstander ben van de verregaande ontzorging door de overheid. Het is ook maar de vraag in hoeverre Nederland wel opgewassen is tegen de big 5.
09-06-2019, 11:48 door Anoniem
Roverheid zelf grootste dataslurper.
Beschermen burger, lees criminelen.
Bron, niet nodig.
09-06-2019, 11:48 door Anoniem
ik ben benieuwd wat de overheid gaat doen om koppelverkoop/inkoop vn persoonsgegevens tegen te gaan. Ik meen dat wetgeving ter zake noodzakeljk is. En liefst in Europees verband.

2 Voorbeelden
ik heb een sandisk usb stick gekocht om ook aan mijn iphone te koppelen .
de daarvoor benodigde app laat de Sandisk voorwaarden zien. het komt erop neer dat ik akkoord moet gaan dat Sandisk heel mijn iphone mag leeg lepelen.

ik heb een Samsung tv gekocht met een modus om energiezuinig kuntwerken/posters/jpg te laten zien. om eigen plaatjes toe te voegen moet ik een app installeren waarop samsungvoorwaarden staan. daarmeeakkoord gaan betekent dt ik samsung toestemming geef om wederom heel mijn iphone leeg te lepelen.

hmm
eris duidelijk nog veel werk te doen
09-06-2019, 12:24 door Anoniem
Het kabinet heeft verschillende acties aangekondigd om het dataslurpen door grote techbedrijven tegen te gaan
Misschien kunnen ze zelf een autoriteit voor het slurpen van data oprichten die al het dataslurpen regelt?
Die kan dan tevens "de enige echte waarheid" bewaken, wat toch een vereiste is als je andere waarheden als nepnieuws
wilt kunnen bestempelen.
09-06-2019, 12:48 door Anoniem
Door Anoniem:
Het kabinet heeft verschillende acties aangekondigd om het dataslurpen door grote techbedrijven tegen te gaan
Misschien kunnen ze zelf een autoriteit voor het slurpen van data oprichten die al het dataslurpen regelt?
Waarom zou je dat doen?

Die kan dan tevens "de enige echte waarheid" bewaken, wat toch een vereiste is als je andere waarheden als nepnieuws
wilt kunnen bestempelen.
Die hebben ze al in pacht. Vinden ze zelf. Vandaar ook dat "euvsdisinfo" het bestaat op voorzeggen van een lobbyclub uit de oekraine(!) sites als geenstijl op hun "disinformatie"-lijst te zetten wegens een factueel correct en nieuwswaardig artikel.

In het geval "nepnieuws" hebben we het eigenlijk over een klassenstrijd (jawel), van de zittende elite (freule eikeltak, opa op stelten) tegenover het plebs dat het waagt verkeerde dingen te zeggen en zelfs op de verkeerde kandidaat te stemmen (zie vervolging greet, voorheen vervolging janmaat).

Verder is het niet aan de overheid om te bepalen voor de samenleving als geheel wat de enige universele waarheid is. Iedereen mag zeggen wat'ie wil en dat noemen we vrijheid van meningsuiting. Het moment dat ze dat wel probeert uit te vinden heet het waarheidsvinding in het kader van justitie en is het aan (zoveel mogelijk) onafhankelijke rechters om daar een oordeel over te vellen, met een heel circus aan eisen rond zorgvuldigheid, hoor+wederhoor, en hoger beroep eromheen. En dat gaat dan over specifieke gevallen, niet over een algemene dienst.
09-06-2019, 13:27 door Anoniem
Ik denk dat het voornamelijk weer zal blijken te blijven steken in symbool-politiek.
Een soort van "'schaamlap beleid" als vergoelijking voor eigen onbereidwilligheid
om de grote oorzaken hiervan weg te nemen. Men profiteert immers zelf er teveel van.

Ik heb nog geen waakhond gezien, die is begonnen over opsplitsen van Facebook, Google, etc.
vanwege globale marktkartels, zieke monopolisering en het faciliteren van de Amerikaanse globale cybersurveillance.

Ik denk dat men zich zo heeft gecompromitteerd aan het globale multinationale bedrijfsleven,
zodat men het zelfs, als men het al zou willen, niet kan.

Het Imperium heeft altijd wel "6 ways from Monday" om dan wraak te kunnen nemen.

Kijk en Google gaat bijvoorbeeld onverdroten in ene richting door.
Browsers naar de hand zetten als chrome/chromium kloons,
Browser engines, extensie api's weren als blokada en pi-hole bijvoorbeeld,
wat op het propriety android platform al grotendeels is gelukt.

Maar een klein percentage van de massa zoekt te rooten of naar linux-achtige oplossingen.
De rest klikt door in zalige onwetendheid en onverschilligheid.

Nu concurrerende ad platforms nog boycotten of in de wielen rijden en je hebt als Google etc. waar je op uit bent.

Ondertussen houdt USA je vol de handen boven het hoofd vanwege de surveillance hand- en spandiensten
(desnoods nooit geweten vanwege "gag orders":). Derhalve vervolging van Assange en veroordeling Snowden.

Niet voor niets, dat Google de autoriteiten in de USA en n het westen waarschuwt
tegen het gevaar van en onveilgheid van het ontwikkelen van gelijkaardigheid elders (HUAWEI Mainland China).
Men duldt wereldwijd geen enkele concurrent of macht verdringing.

Hoe kunnen we ons hiertegen wapenen? De eindgebruiker is vrij machteloos.
Hij kan alleen kiezen met zijn schoenen.en afstappen van gebruik van deze "we own you" diensten.

Maar de meerderheid ziet er nog geen kwaad in
en de overheid brengt hen ook niet op "vrijere" andere en alternatieve gedachten.

Ik verwacht van "het iets willen doen" derhalve niet bijster veel of, zeker dat het niets afdoende.zal opleveren.

Iemand een oplossing voor dit probleem?

#sockpuppet
09-06-2019, 13:35 door Anoniem
Door karma4: Ik ben benieuwd hoe de regering denkt alle privacy issues te gaan oplossen ontstaan door de slechte en foute overheidsadministraties:
- Persoonsverwisselingen
- verkeerde oude data in beslissingen over personen
- niet gebruiken basisregistraties
- niet houden aan wettelijke regelingen

Ben je je kwakkie weer kwijt, knul? Niet begrepen dat het gaat om horizontale privacy?
09-06-2019, 13:35 door Anoniem
Door Anoniem:
Het kabinet heeft verschillende acties aangekondigd om het dataslurpen door grote techbedrijven tegen te gaan
Misschien kunnen ze zelf een autoriteit voor het slurpen van data oprichten die al het dataslurpen regelt?
Die kan dan tevens "de enige echte waarheid" bewaken, wat toch een vereiste is als je andere waarheden als nepnieuws
wilt kunnen bestempelen.


Wikipedia mbt het boek 1984:

[there were] four ministries:

* the Ministry of Peace deals with war and defence.
* the Ministry of Plenty deals with economic affairs (rationing and starvation).
* the Ministry of Love deals with law and order (torture and brainwashing).
* the Ministry of Truth deals with news, entertainment, education and art (propaganda).


Bedoel je zoiets?
09-06-2019, 14:29 door Anoniem
De ING kan hun betaal-pakketten inclusief internetbankieren best in prijs verlagen,
of straks gratis aanbieden als ze toch over de schouders van de burgers
meekijken en aan de advertenties geld verdienen.
09-06-2019, 14:48 door Anoniem
Als ze nou eens beginnen dat er alleen data verzameld mag worden over de daadwerkelijke klant (die akkoord is gegaan met de voorwaarden) ipv. die klant en iedereen in diens omgeving zoals via het doorsturen van adresboeken en andere activiteiten waar personen in die omgeving geen grip op hebben. Op deze manier heeft menig grote datagraaier al heel wat informatie over mij verzameld terwijl ik daar zelf niet mee akkoord ben gegaan.
Op die manier heeft iedereen z'n privacy in ieder geval weer in eigen handen.
09-06-2019, 15:17 door spatieman
goh, een algemeen verbod op facebook zou geweldig zijn !
09-06-2019, 17:11 door Anoniem
Door spatieman: goh, een algemeen verbod op facebook zou geweldig zijn !

Maar hoe bereiken we als overheid en politieke partijen de burger dan nog? Die burger leest toch niets anders meer?
Zo zal het tegenargument van ze klinken.
09-06-2019, 18:33 door karma4 - Bijgewerkt: 09-06-2019, 18:40
Door Anoniem: ...
Met "Ja maar hullie doen het ook niet goed ...." kom je nergens.
...
Het is ook maar de vraag in hoeverre Nederland wel opgewassen is tegen de big 5.
Je argument is nu net wat Id tegen de oss linux evangelisten heb. Die houding van ze heeft mede geleid tot de vorming van gafa al te groot om aan te pakken.

Belastingontwijking door die grote commerciëlen in de zelfde hoek was jarenlang het liberale paradepaardje want zou iets geld naar Nederland sluizen. Etisch niet goed maar wel goedgepraat in dezelfde hoek.

Ik stelde die vraag met de achtergrond dat er de laatste tijd het nodige naar buiten komt dat overheids ict niet goed zit.
Het is niet de richting die ik op wil "maar jullie doen het ook" de vraag is waarom nu ineens. Alsof er een afleiding gezocht wordt om de eigen grote problemen te verbloemen.
Wat jij mij verwijt is mijn vraag in de eerdere post voor overheids ict.

Bedenk dat politici zeer bedreven zijn in verleggen van aandacht. Het is hun vak om het zo te spelen.

Ben je je kwakkie weer kwijt, knul? Niet begrepen dat het gaat om horizontale privacy?
Ik weet uitstekend wat horizontaal toezicht inhoud.
Laat je door insiders eens bijpraten voordat je met een sqeeler methode begint. Ik hoor niet bij de blaten schapen.

"Ministery of truth" het zou één uitstekende aanduiding voor de autoriteit persoonsgegevens kunnen zijn.
09-06-2019, 19:21 door Ron625
Door karma4:Het is niet de richting die ik op wil "maar jullie doen het ook" de vraag is waarom nu ineens. Alsof er een afleiding gezocht wordt om de eigen grote problemen te verbloemen.
Vergelijk het met parkeren, wanneer iemand naast het vak parkeert en zo 2 plekken bezet houdt, is het geen excuus om ook op 2 plekken te gaan staan.
Roepen van "zij doen het ook" is en blijft een slecht excuus.
09-06-2019, 20:56 door Anoniem
@karma4,

Met je stelling de Big5 floreren beter, omdat IT zich herhaaldelijk verliest in de linux versus de propriety software verdeeldheid binnen het discours heb je een punt.. Daardoor hebben ze een gezamenlijk optreden tegen de zaken,
waar het hier daadwerkelijk om draait onmogelijk gemaakt. Wat dat aangaat, hebben we een valide conclusie bereikt. Tenminste naar mijn bescheiden mening.

Bij Big IT multinational commerce, hier op landelijk en ook op EU gebied en zelfs globaal gezien,
is het dan al zeer moeilijk om een vuist te maken voor privacybescherming en het vrije info garen.

Dat het thuis imperium van de Big Five niet staat te trappelen om de kip met de gouden eieren te slachten,
moge vrij duidelijk zijn.Derhalve valt er niets te verwachten van regulatie van bovenaf noch zelfregulatie.

Ik denk dat verandering alleen kan komen via het technisch hernieuwd "open gooien" van het Internet,
maar voor een tango zijn er twee nodig en als partner Silicon Valley Groot-Commercie niet dansen wil
en/of de andere partner uitsluit, moeten ze op andere iets dringender wijze tot de orde geroepen worden.

Als wij het op termijn niet kunnen doen, doen de Chinezen het wel en dan is het niet meer zo leuk voor hen.

luntrus
10-06-2019, 06:47 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 10-06-2019, 06:47
Door Anoniem: @karma4,

Met je stelling de Big5 floreren beter, omdat IT zich herhaaldelijk verliest in de linux versus de propriety software verdeeldheid binnen het discours heb je een punt.. Daardoor hebben ze een gezamenlijk optreden tegen de zaken,
waar het hier daadwerkelijk om draait onmogelijk gemaakt. Wat dat aangaat, hebben we een valide conclusie bereikt. Tenminste naar mijn bescheiden mening.

ROFL! Niets ten nadele van jouw inschattingsvermogen maar denk je werkelijk dat de 'OSS-discussie' op security.nl gevolgen heeft in real life? Of dat de denkbeelden van karma4 daar ook maar enige weerslag hebben? Hoe naïef...
10-06-2019, 08:40 door Anoniem
Door karma4: Ik ben benieuwd hoe de regering denkt alle privacy issues te gaan oplossen ontstaan door de slechte en foute overheidsadministraties:
- Persoonsverwisselingen
- verkeerde oude data in beslissingen over personen
- niet gebruiken basisregistraties
- niet houden aan wettelijke regelingen

Die discussie ga ik graag een keer met je aan als het on-topic is. Vooralsnog volstaat de 'realpolitik' stelling dat als je dat wil bereiken, je iets moet hebben dat de overheid voldoende kan ... motiveren ... om ze in beweging te krijgen (en dat niet verloren gaat bij de eerste de beste ruil).

Vooralsnog vind ik dat we met de GDPR/AVG een goed wettelijk kader hebben om wat tegen het dataslurpen van grote techbedrijven te doen. Deze is net een jaar van kracht, laten we eerst kijken wat we met dat gereedschap kunnen voor we nieuwe wetten maken.

Maar dan moet er dus wel gehandhaafd worden. Wat ik wel goed vind is dat er meer geld naar de Autoriteit Persoonsgegevens gaat.

Dat mensen slordig met hun gegevens omgaan is niet helemaal onwaar, maar ook een beetje kort door de bocht:
- Het houden van de privacyverklaringen tegen de Flesch-Kincaid Readability Tests zou genoeg moeten zijn om te weten dat de gemiddelde mens daar weinig verweer tegen heeft. Een van de uitgangspunten van de GDPR is dat deze begrijpelijker moeten worden.
- En wat te denken van stenen des aanstoots als de Facebook pixel? We kunnen mensen wel uitleggen dat ze misschien niet alles over zichzelf en anderen op hun Facebook accounts moeten plempen, maar je hebt een compleet arsenaal aan add-ons en andere middelen nodig om het dataslurpen werkelijk een minimum in te perken (in mijn geval NoScript, Ghostery, Cookie Autodelete, enkele Adblockers en Pop-up blockers en andere tooling). En dat vraagt toch wel enige technische kennis om te bedienen.
- En sowieso. Als je als overheid meer dan 15 jaar het prijs stellen op privacy nogal ongenuanceerd gelijkstelt met criminele gedachten ("Wie niets te verbergen heeft, heeft niets te vrezen."), wat verwacht je dan. Dat mensen nog op hun gegevens gaan letten? Of dat ze naar je stelling gaan handelen? Het is, zoals met alle ongenuanceerde stellingen, van tweeën een.

Als men dus aan voorlichting wil doen, heeft men nog wat werk voor de boeg.
10-06-2019, 08:42 door spatieman
Door Anoniem:
Door spatieman: goh, een algemeen verbod op facebook zou geweldig zijn !

Maar hoe bereiken we als overheid en politieke partijen de burger dan nog? Die burger leest toch niets anders meer?
Zo zal het tegenargument van ze klinken.

hoezo ?
ze willen toch iedereen een Digi-D ,of hoe dat ding heet de strot afduwen..
10-06-2019, 09:14 door Anoniem
Door spatieman:
Door Anoniem:
Door spatieman: goh, een algemeen verbod op facebook zou geweldig zijn !

Maar hoe bereiken we als overheid en politieke partijen de burger dan nog? Die burger leest toch niets anders meer?
Zo zal het tegenargument van ze klinken.

hoezo ?
ze willen toch iedereen een Digi-D ,of hoe dat ding heet de strot afduwen..

Hoe wil je DigiD gebruiken om de burgers met een boodschap te bereiken?
Of je moet de "berichtenbox" bedoelen...
10-06-2019, 09:42 door 42
Door karma4:
Door Anoniem: ...
Met "Ja maar hullie doen het ook niet goed ...." kom je nergens.
...
Het is ook maar de vraag in hoeverre Nederland wel opgewassen is tegen de big 5.
Je argument is nu net wat Id tegen de oss linux evangelisten heb. Die houding van ze heeft mede geleid tot de vorming van gafa al te groot om aan te pakken.

Niemand maar dan ook helemaal niemand heeft het hier over OSS of Linux behalve onze huisnarcist.

En dan het lachertje van de maand:
Bedenk dat politici zeer bedreven zijn in verleggen van aandacht. Het is hun vak om het zo te spelen.

Heb je het nu over jezelf?
10-06-2019, 09:44 door 42
Door The phalanx:
Door Anoniem: @karma4,

Met je stelling de Big5 floreren beter, omdat IT zich herhaaldelijk verliest in de linux versus de propriety software verdeeldheid binnen het discours heb je een punt.. Daardoor hebben ze een gezamenlijk optreden tegen de zaken,
waar het hier daadwerkelijk om draait onmogelijk gemaakt. Wat dat aangaat, hebben we een valide conclusie bereikt. Tenminste naar mijn bescheiden mening.

ROFL! Niets ten nadele van jouw inschattingsvermogen maar denk je werkelijk dat de 'OSS-discussie' op security.nl gevolgen heeft in real life? Of dat de denkbeelden van karma4 daar ook maar enige weerslag hebben? Hoe naïef...

Karma4 is toch het orakel van de wereld, heeft de wijsheid in pacht en neemt niets maar dan ook helemaal niet aan van anderen. Hij wordt helemaal geil van zijn 9000+ reacties hier op security.nl.
10-06-2019, 11:34 door Anoniem
Als de plannen van de klimaatsekte doorgaan wat betreft 75% inkomsten vermindering voor het milieu heb je alleen nog geld voor het houten telraam. Hoeft deze discussie ook niet meer met 10 uur werken per week om alle migranten ter wille te zijn.
Lekker groen en armoe voor alles buiten de elite.
Goed plan - iron.
#sockpuppet
10-06-2019, 12:58 door Anoniem
Haha, overheid en ICT gaat altijd zo goed.
10-06-2019, 13:27 door karma4
Door 42:
En dan het lachertje van de maand:
Bedenk dat politici zeer bedreven zijn in verleggen van aandacht. Het is hun vak om het zo te spelen.

Heb je het nu over jezelf?

Eerder een lachertje van een sqeeler die betrapt is met fake nieuws. Gewoon wat voorbeelden van het laatste jaar.
Dividendvrijstelling zou een regeerakkoord zijn, bleek toch niet zo te zijn. Mensen zouden allemaal ouder worden aow onbetaalbaar, dat heet nu een hysterische verkeerde reactie.

In ben geen geen politicus nog een schaap dus sqeeler zet een grote keel op. Dreig je nu met bloedhonden?
10-06-2019, 14:53 door karma4
Door Anoniem: ...
Vooralsnog vind ik dat we met de GDPR/AVG een goed wettelijk kader hebben om wat tegen het dataslurpen van grote techbedrijven te doen. Deze is net een jaar van kracht, laten we eerst kijken wat we met dat gereedschap kunnen voor we nieuwe wetten maken.

Maar dan moet er dus wel gehandhaafd worden. Wat ik wel goed vind is dat er meer geld naar de Autoriteit Persoonsgegevens gaat.
...
Een van de uitgangspunten van de GDPR is dat deze begrijpelijker moeten worden.
- En wat te denken van stenen des aanstoots als de Facebook pixel? We kunnen mensen wel uitleggen dat ze misschien ...
...
Als men dus aan voorlichting wil doen, heeft men nog wat werk voor de boeg.
De voorloper van de gdpr werd actief in 1997. Veel van de huidige gdpr is gelijk aan die. Ik ben het met je eens dat de huidige gdpr voldoende houvast biedt. Dat was met de voorgaande ook al zo.

Dat heeft niets te maken dat ze privacy gelijk stelden aan criminele bedoelingen die foute framing komt van privacyvoorvechters. Het liberale gedachtegoed dat het verdienmodel belangrijker is dan privacy is de oorzaak.
De gevolgen van die prioriteitsstelling zie je overal terug.

Vandaar de vraag waarom het liberale verdienmodel nu ineens niet belagrijler zou zijn. Het kan goed damage control zijn.
Inderdaad die tracking met een pi el en dat vele andere, het mocht al tientallen jaren niet. Waarom niet gehandhaafd?
10-06-2019, 16:53 door Anoniem
Kabinet wil meer doen tegen dataslurpen grote techbedrijven?

Haha,haha.haha,haha,haha,haha en gij geleuft het?

Onze overheid heeft zelf toestemming gegeven( al meerdere tientallen jaren geleden ) dat het Echelon spionagesysteem op de grens van Friesland en Groningen gebouwd werd.

Om die reden werd later toen er te veel data los kwam bij Delfzijl een Google outpost gebouwd.
10-06-2019, 18:17 door Anoniem
Door Anoniem: Kabinet wil meer doen tegen dataslurpen grote techbedrijven?

Haha,haha.haha,haha,haha,haha en gij geleuft het?

Onze overheid heeft zelf toestemming gegeven( al meerdere tientallen jaren geleden ) dat het Echelon spionagesysteem op de grens van Friesland en Groningen gebouwd werd.

Om die reden werd later toen er te veel data los kwam bij Delfzijl een Google outpost gebouwd.

Er is een verschil tussen graaien door de overheid en graaien door de big5 die er centjes mee willen verdienen.
10-06-2019, 20:28 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Kabinet wil meer doen tegen dataslurpen grote techbedrijven?

Haha,haha.haha,haha,haha,haha en gij geleuft het?

Onze overheid heeft zelf toestemming gegeven( al meerdere tientallen jaren geleden ) dat het Echelon spionagesysteem op de grens van Friesland en Groningen gebouwd werd.

Om die reden werd later toen er te veel data los kwam bij Delfzijl een Google outpost gebouwd.

Er is een verschil tussen graaien door de overheid en graaien door de big5 die er centjes mee willen verdienen.

De overheid verdient er niet aan?
Kom a.u.b. onder je steen vandaan.
10-06-2019, 22:34 door [Account Verwijderd]
Door karma4:
Door 42:
En dan het lachertje van de maand:
Bedenk dat politici zeer bedreven zijn in verleggen van aandacht. Het is hun vak om het zo te spelen.

Heb je het nu over jezelf?

Eerder een lachertje van een sqeeler [sic!] die betrapt is met fake nieuws. Gewoon wat voorbeelden van het laatste jaar.
Dividendvrijstelling zou een regeerakkoord zijn, bleek toch niet zo te zijn. Mensen zouden allemaal ouder worden aow onbetaalbaar, dat heet nu een hysterische verkeerde reactie.

In ben geen geen politicus nog een schaap dus sqeeler [sic!] zet een grote keel op. Dreig je nu met bloedhonden?

Arme karma4 kan niet eens squealer spellen maar wil toch met de grote mensen meediscussiëren...
10-06-2019, 23:38 door W.T.
@Le capitaine Haddock

Het feit dat karma4 taalfouten maakt geeft jou niet het recht om neerbuigend te reageren op zijn uitspraken.

Wat zei Voltaire ooit eens:
Ik verafschuw wat u zegt, maar ik zal uw recht om het te zeggen met mijn leven verdedigen.
Je ne suis pas d’accord avec ce que vous dites, mais je me battrai jusqu’au bout pour que vous puissiez le dire.
10-06-2019, 23:52 door W.T.
Door Le capitaine Haddock:
Door karma4:
Door 42:
En dan het lachertje van de maand:
Bedenk dat politici zeer bedreven zijn in verleggen van aandacht. Het is hun vak om het zo te spelen.

Heb je het nu over jezelf?

Eerder een lachertje van een sqeeler [sic!] die betrapt is met fake nieuws. Gewoon wat voorbeelden van het laatste jaar.
Dividendvrijstelling zou een regeerakkoord zijn, bleek toch niet zo te zijn. Mensen zouden allemaal ouder worden aow onbetaalbaar, dat heet nu een hysterische verkeerde reactie.

In ben geen geen politicus nog een schaap dus sqeeler [sic!] zet een grote keel op. Dreig je nu met bloedhonden?

Arme karma4 kan niet eens squealer spellen maar wil toch met de grote mensen meediscussiëren...

@Kappie:

Meediscussiëren is een taalfout.
Het moet zijn " mee doen met de discussie ".
Meediscussiëren is geen bestaand nederlands woord.
11-06-2019, 00:38 door W.T.
@kappie alias Le capitaine Haddock, wat een gotspe. Je kan er niet aan tippen.

Ter informatie aan kappie.

Dit forum is bedoeld om informatie te verstrekken aan hen die de informatie niet, per direct, krijgen.
Mensen worden graag goed geïnformeerd.
Discussiëren kan, maar is geen vastgelegde bepalende voorwaarde.

Vrijheid van meningsuiting heet dat.

Hopelijk heb je het begrepen hetgeen ik betwijfel.

@karma4: Ga door en trek je nergens iets van aan.
11-06-2019, 08:33 door [Account Verwijderd]
Door W.T.: @Le capitaine Haddock

Het feit dat karma4 taalfouten maakt geeft jou niet het recht om neerbuigend te reageren op zijn uitspraken.

Wat zei Voltaire ooit eens:
Ik verafschuw wat u zegt, maar ik zal uw recht om het te zeggen met mijn leven verdedigen.
Je ne suis pas d’accord avec ce que vous dites, mais je me battrai jusqu’au bout pour que vous puissiez le dire.

Arme Voltaire leefde in andere tijden. Hier en nu wordt onzin onmiddellijk afgestraft! Zoals het hoort!

Door W.T.:
Door Le capitaine Haddock:
Door karma4:...

Arme karma4 kan niet eens squealer spellen maar wil toch met de grote mensen meediscussiëren...

@Kappie:

Meediscussiëren is een taalfout.
Het moet zijn " mee doen met de discussie ".
Meediscussiëren is geen bestaand nederlands woord.

https://nl.m.wiktionary.org/wiki/meediscussi%C3%ABren

Verder nog iets W.T. alias karma4?
11-06-2019, 09:10 door Anoniem
Door Anoniem: ik ben benieuwd wat de overheid gaat doen om koppelverkoop/inkoop van persoonsgegevens tegen te gaan. Ik meen dat wetgeving ter zake noodzakelijk is. En liefst in Europees verband.

2 Voorbeelden
ik heb een sandisk usb stick gekocht om ook aan mijn iphone te koppelen .
de daarvoor benodigde app laat de Sandisk voorwaarden zien. het komt erop neer dat ik akkoord moet gaan dat Sandisk heel mijn iphone mag leeg lepelen.

ik heb een Samsung tv gekocht met een modus om energiezuinig kunstwerken/posters/jpg te laten zien. om eigen plaatjes toe te voegen moet ik een app installeren waarop samsungvoorwaarden staan. daarmee akkoord gaan betekent dat ik samsung toestemming geef om wederom heel mijn iphone leeg te lepelen.

hmm
er is duidelijk nog veel werk te doen
Als Apple dit soort apps niet meer toestaat is het probleem opgelost.
11-06-2019, 09:18 door Anoniem
Door karma4:Dat heeft niets te maken dat ze privacy gelijk stelden aan criminele bedoelingen die foute framing komt van privacyvoorvechters.

Ik citeer slechts een voorbeeld uit een zeer lange lijst: "Iedereen vindt het een burgerplicht, behalve degenen die iets te verbergen hebben", Sybrand Buma.

Simpel gezegd heeft dergelijke ongenuanceerde kretologie een belangrijk gevolg: Degenen die dit soort uitspraken gelooft waarderen privacy en gegevensbescherming af en plempen hun hele hebben en houwen op Facebook. Ik kan het ze niet eens kwalijk nemen, zo zijn ze 'opgevoed'.

Simpel gezegd, als men een maatschappij wil kweken waar mensen genuanceerd over privacy denken, dan zal men in publiek er consequent genuanceerd over moeten spreken. En ook naar de nuances handelen om zodoende het goede voorbeeld te geven.
11-06-2019, 11:26 door karma4 - Bijgewerkt: 11-06-2019, 11:31
Door Anoniem: ....
Simpel gezegd, als men een maatschappij wil kweken waar mensen genuanceerd over privacy denken, dan zal men in publiek er consequent genuanceerd over moeten spreken. En ook naar de nuances handelen om zodoende het goede voorbeeld te geven.
Daar heb je gelijk in.

Ik heb gelet op de privacy first en wat andere groepen die zich constant uitlaten dat als iets zou kunnen vastleggen dat het bij voorbaat een privacyschending is. Iedereen zou bij voorbaat schuldig zijn verklaard. Dat is totaal ongenuanceerd.

Gezien dat familiefoto's ook al als standaard privacy schending gezien worden, ben ik van overtuigd dat vanuit die kant de nuancering is doorgeslagen.


Een leuke over het dataslurpen.
https://www.security.nl/posting/612405/ING+laat+klanten+voortaan+ook+via+Apple+Pay+betalen
Dat samen met ds gerichte advertenties .... Klinkt niet gezond.
11-06-2019, 14:37 door Anoniem
Door karma4:
Door Anoniem: ....
Simpel gezegd, als men een maatschappij wil kweken waar mensen genuanceerd over privacy denken, dan zal men in publiek er consequent genuanceerd over moeten spreken. En ook naar de nuances handelen om zodoende het goede voorbeeld te geven.
Daar heb je gelijk in.

Ik heb gelet op de privacy first en wat andere groepen die zich constant uitlaten dat als iets zou kunnen vastleggen dat het bij voorbaat een privacyschending is. Iedereen zou bij voorbaat schuldig zijn verklaard. Dat is totaal ongenuanceerd.

en

Door karma4:Dat heeft niets te maken dat ze privacy gelijk stelden aan criminele bedoelingen die foute framing komt van privacyvoorvechters.

Over nuancering gesproken. Nu nog de daad bij het woord voegen.
Iedereen over een kam scheren (in dit geval alle privacyvoorvechters) is geen nuancering.

Om maar eens misbruik te maken van de woorden van Trump: Er zijn goede personen aan beide kanten van het gevecht. Als je ze maar wilt zien, zonder oogkleppen.
11-06-2019, 22:57 door Anoniem
Door spatieman: goh, een algemeen verbod op facebook zou geweldig zijn !
Jaaaaaaa! Doen!
11-06-2019, 23:01 door Anoniem
Door karma4:Belastingontwijking door die grote commerciëlen in
Misschien een idee om belastingontwijking eens flink te gaan belasten.
12-06-2019, 06:57 door karma4 - Bijgewerkt: 12-06-2019, 07:13
Door Anoniem: ....
Over nuancering gesproken. Nu nog de daad bij het woord voegen.
Iedereen over een kam scheren (in dit geval alle privacyvoorvechters) is geen nuancering.

Om maar eens misbruik te maken van de woorden van Trump: Er zijn goede personen aan beide kanten van het gevecht. Als je ze maar wilt zien, zonder oogkleppen.

Dat is een constatering die geen nuancering behoeft, helaas.
Een feit valt niet te nuanceren. Waarom een feit?
- wiv2017 Framing sleepnet
- camerabeelden per definitie een privacyinbreuk
- koppelen gegevensbestanden per definitie privacybreuk
Met het opzettelijk laten bekeuren (snelheid) rechtszaken voren wegens privacy etc etc...
Het stoort me want de echte privacy wordt geschonden.

Als je Trump er bij haakt, je kunt ook in nl blijven. FvD PVV het zijn partijen waar Framing belangrijker is dan ethiek.
Je ziet de ongenuanceerd ook bij "witte man" is fout "gekleurde immigrant" is goed ofwel kozp. Slavernij is niet goed, maar om de ogen te sluiten voor de nuances in het verleden, dagloners lijfeigenen eigen land. De nog levende slavernij in het thuisland van de immigrant negerend, dat is ongenuanceerd.
Het zijn interessante tijden. Ik zou liever onintessant hebben.
12-06-2019, 08:39 door Anoniem
Maar hoe komen burgers van overheid-lock-in af?
Van Big5 tot geprivatiseerde diensten, niets te kiezen.

Root die hele opgelegde zooi. Oplichterij en uitperserij.
Afkoppelen. Decentrale anonimiserende bevrijding.
Creatieve innovatie en concutrentie.
J.O.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.