image

Chrome waarschuwt gebruikers voor sites met misleidende url's

woensdag 19 juni 2019, 10:03 door Redactie, 2 reacties

Google heeft een nieuwe versie van Chrome uitgebracht die gebruikers voor websites met misleidende en 'verwarrende' url's waarschuwt. Daarnaast is er een Chrome-extensie van Google verschenen die het eenvoudiger voor gebruikers moet maken om verdachte websites bij Google te rapporteren.

Volgens Google moeten de maatregelen gebruikers tegen misleidende en kwaadaardige websites beschermen. Sommige websites maken gebruik van verwarrende url's om gebruikers te misleiden, aldus Emily Schechter, Chrome Product Manager. Het gaat dan bijvoorbeeld om een url als go0gle.com die met google.com wordt verward. De nieuwste Chrome-versie waarschuwt gebruikers voor dergelijke url's.

De nieuwe waarschuwing vergelijkt de url van de pagina die de gebruiker op dat moment bezoekt met de url's van eerder bezochte url's. Wanneer de url hierop lijkt en ervoor kan zorgen dat de gebruiker in verwarring raakt of wordt misleid toont Chrome de waarschuwing, zo laat Schechter weten.

Verder heeft Google voor power users de Suspicious Site Reporter-extensie gelanceerd. Die moet het eenvoudiger maken om verdachte websites bij Google te rapporteren. Er wordt dan allerlei informatie over de website, zoals ip-adres en ook een screenshot, naar Google gestuurd. Daarnaast geeft de extensie meer informatie over websites die als verdacht zijn bestempeld.

"We vinden dat je geen beveiligingsexpert hoeft te zijn om je veilig op het web te voelen en dat veel Chrome-power-users onze missie delen om het web voor iedereen veiliger te maken", besluit Schechter.

Image

Reacties (2)
20-06-2019, 16:48 door Anoniem
Deze site wordt kennelijk ook als verdacht aangemerkt.
20-06-2019, 22:43 door Anoniem
Dat kun je wel checken voor security.nl namelijk op
https://transparencyreport.google.com/safe-browsing/search?url=www.security.nl

Current status

No unsafe content found
Site info
This info was last updated on Jun 20, 2019.

Site safety can change over time. Check back for updates.

luntrus
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.