image

Mozilla voorziet Firefox van ingebouwde wachtwoordgenerator

woensdag 19 juni 2019, 12:23 door Redactie, 0 reacties

Om gebruikers bij het verzinnen van wachtwoorden te helpen heeft Mozilla een wachtwoordgenerator voor Firefox ontwikkeld, zo ontdekte webontwikkelaar Sören Hentzschel. Via de optie, die nu al in een testversie van Firefox 69 is te testen, suggereert en genereert de browser sterke wachtwoorden.

Op dit moment werkt het genereren van wachtwoorden alleen bij websites die voor het wachtwoordveld het attribuut autocomplete = "new-password" hebben ingesteld, aldus Hentzschel. Mozilla is echter van plan om het genereren van wachtwoorden ook te ondersteunen bij wachtwoordvelden zonder dit attribuut.

De wachtwoordgenerator volgt op de aankondiging van de wachtwoordmanager LockWise, die eerder nog bekend stond als Firefox Lockbox. Via Firefox Lockwise kunnen gebruikers hun wachtwoorden opslaan en die vanaf andere apparaten benaderen. Gebruikers moeten in dit geval zowel de mobiele app als de desktop-extensie hebben geïnstalleerd. Daarnaast is het gebruik van een Firefox Account verplicht.

Voor de wachtwoordgenerator is het niet nodig om over een Firefox Account te beschikken. De optie is in de Nightly-versie van Firefox 69 te testen. Hiervoor moet wel eerst in about: config de optie signon.generation.available worden ingeschakeld. De uiteindelijke versie van Firefox 69 staat gepland voor 3 september dit jaar.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.