image

Duitse overheid komt met digitale beveiligingstips voor ouderen

maandag 24 juni 2019, 15:27 door Redactie, 0 reacties

De Duitse overheid gaat samen met de grootste Duitse ouderenbond digitale beveiligingstips aan senioren geven. Dat meldt het Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI), onderdeel van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Het BSI deed onderzoek waaruit blijkt dat driekwart van de ouderen tussen de 60 en 69 jaar een smartphone gebruikt en 58 procent een laptop bezit. Driekwart van de groep zou regelmatig informatie over cybersecurity opzoeken. Aanleiding voor het BSI om zich ook op senioren te gaan richten. "Digitalisering biedt met name oudere mensen veel mogelijkheden om het alledaagse leven comfortabeler te maken en sociale interactie te faciliteren", zegt Arne Schönbohm, directeur van het BSI.

Schönbohm noemt als voorbeeld smart home-oplossingen, chat-apps en sociale netwerken. Uit ervaring zou echter blijken dat verschillende leeftijdsgroepen anders met nieuwe technologieën en bijbehorende risico's omgaan. "Het is belangrijk om advies op verschillende doelgroepen af te stemmen en op zo'n manier dat ze het kunnen toepassen", gaat de BSI-directeur verder.

De overheidsorganisatie gaat nu materiaal ontwikkelen om ouderen te informeren en bewust te maken. Tevens zullen er periodiek bepaalde onderwerpen worden uitgelicht. De samenwerking tussen het BSI en de Duitse ouderenbond BAGSO werd vandaag tijdens een speciaal evenement in Bonn aangekondigd. De overheidsinstantie was aanwezig om ouderen te laten zien hoe ze hun smartphone moeten beveiligen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.