image

Criminelen stelen 24 miljoen euro aan bitcoin via phishing

woensdag 26 juni 2019, 09:22 door Redactie, 3 reacties

Door het namaken van de website van een bekende cryptobeurs hebben criminelen 24 miljoen euro aan bitcoin van duizenden mensen weten te stelen, zo heeft Europol bekendgemaakt. Na een 14 maanden durend onderzoek naar de diefstal zijn zes personen opgepakt.

Het gaat om twee mannen van 21 en 26 jaar zijn die in Rotterdam zijn aangehouden op verdenking van witwassen. In Amsterdam is een 19-jarige vrouw opgepakt, zij wordt ook verdacht van witwassen. De overige verdachten zijn aangehouden in het Verenigd Koninkrijk. Volgens Europol registreerden de verdachten een domeinnaam die erg leek op die van de niet nader genoemde cryptobeurs. Een werkwijze die ook wel typosquatting wordt genoemd.

Op de nagemaakte website voerden slachtoffers hun inloggegevens in, waardoor er toegang tot hun bitcoinwallets kon worden gekregen. In totaal zou er 24 miljoen euro aan bitcoin zijn buitgemaakt. Europol denkt dat er minstens 4000 mensen in twaalf landen slachtoffer zijn geworden, maar het aantal gedupeerden blijft groeien, zo laat de opsporingsdienst weten.

Reacties (3)
26-06-2019, 10:03 door Anoniem
Hmmm, wordt nog zo voor gewaarschuwd!!! Eerst checken! https://www.youtube.com/watch?v=ZsrWUhrqP8Q

TheYOSH
26-06-2019, 11:04 door Anoniem
Je kan beter beginnen met vertellen om hoeveel bitcoin het gaat want in die zes maanden is de prijs redelijk fors veranderd. Neem je de prijs zes maanden terug of die van vandaag? Of pak je gewoon de hoogste voor maximum sensatie?
27-06-2019, 11:26 door Anoniem
Door Anoniem: Je kan beter beginnen met vertellen om hoeveel bitcoin het gaat want in die zes maanden is de prijs redelijk fors veranderd. Neem je de prijs zes maanden terug of die van vandaag? Of pak je gewoon de hoogste voor maximum sensatie?
Als er is witgewassen zijn de bitcoin reeds omgezet in harde euro's of een andere munt. Dus het genoemde bedrag zal vast redelijk in de buurt van de werkelijke waarde liggen. Al zullen er vast ook nog wel niet wit gewassen bitcoins gevonden zijn, ben wel benieuwd wat daar dan mee gedaan wordt aangezien het ivm forensisch onderzoek bewaren ervan niets oplevert.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.